Fréderique De Vleeschauwer relativeert vierde nederlaag

"MOOI PARCOURS AFGELEGD"

(Interview met Johan Polet in dagblad De Gentenaar)

JV De Pinte verloor in een spektakelwedstrijd op het veld van HO Kalken met 4-3 en kwam zo niet meer in aanmerking voor de periodetitel. De ploeg van coach Steven De Groot sluit het eerste periodekampioenschap af op de derde plaats met 18 punten op 30.

"We namen een ideale start en klommen al na vijf minuten via een doelpunt van Jelte De Coninck op voorsprong," aldus de 27-jarige in Wondelgem woonachtige JV-doelman Fréderique De Vleeschauwer. "Wij incasseerden kort na de herneming de gelijkmaker en raakten de rust in de ploeg kwijt. HO Kalken scoorde liefst driemaal in een tijdsspanne van twintig minuten, wat me in mijn carrière nog niet vaak overkomen is. We toonden echter een schitterende mentaliteit en kwamen via doelpunten van Matthias Boone en de ingevallen Stijn Vervust tot 4-3 terug. We kwamen in de slotfase in een schermutseling nog dicht bij de gelijkmaker, maar misten een dosis geluk om een punt uit de brand te slepen."

- Hoe kijk je op het eerste periodekampioenschap terug?

"We kwamen bij de aftrap tegen HO Kalken theoretisch nog in aanmerking voor de eerste periodetitel, maar waren van te veel factoren afhankelijk. Wij overtroffen in onze voorbije wedstrijden onze verwachtingen. We bewezen met offensief voetbal dat wij onze plaats in eerste waard zijn. We gaan ondanks twee goede maanden onze ambities niet bijstellen. We mikken op een plaats in de middenmoot in een reeks waarin iedereen van iedereen kan winnen. We zijn een ploeg van alles of niets en behaalden nog geen gelijkspel."

- Jouw ex-ploeg KVV Zelzate stopte de eerste periodetitel op zak.

"Ik ben er zeven jaar actief geweest en ken er nog veel mensen. Ik gun mijn ex-team het eindrondeticket. Ik denk dat vooral de voorzitter van Zelzate heel gelukkig is. Onze voorzitter Maarten Haeck is ook in zijn nopjes met ons afgelegd parcours. Er moeten nog enkele spelers na blessures terugkeren, wat ons sterker moet maken."