Wedstrijdverslag beloften tegen Zelzate (+foto's)

DE PINTE 4 – ZELZATE 8

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Sandra)

Enkele spelers waren op schooltrip, anderen geblesseerd. Coach Timothy De Witte mocht nog eens een nieuwe opstelling uitdokteren. Meteen ook de kans voor een drietal gasten van de U17. Leon Bruyneel, Joran Dedapper en Arthur Matthijs mochten proeven van het beloftenvoetbal. Ook een nieuw gezicht in het doel: Gaetan Brasseur.

Met Zelzate kwam een van de betere ploegen uit de reeks op bezoek. De groen-witten staan derde in de rangschikking. Vooral in de eerste helft waren ze baas op het terrein en liepen tot 0-3 uit. Na de rust hield De Pinte gelijke tred in een doelpuntenrijke vertoning met vier strafschoppen.

SNEL OP ACHTERSTAND

De start van de bezoekers was indrukwekkend. JV-doelman Gaetan kreeg al direct een bal op zijn deklat (4') en nog eens vier minuten verder kopte Milan Verhoeven de 0-1 binnen. Onmiddellijk daarop knalde het leder tegen de doelpaal. Geleidelijk aan kwam de thuisploeg beter in het spel, voor doel bleven de rood-witten evenwel ongevaarlijk. Aan de overkant hadden de Pintse verdedigers de handen vol met de Zelzate-aanvallers. Vooral de nr. 17 Niels Snoeck en de nr. 21 Semih Ede bleken gevaarlijke heerschappen. In de 24' werd Snoeck gehaakt in de “16” en trapte zelf de strafschop netjes in de hoek van het Pintse doel (0-2). Op het halfuur opnieuw een penalty. Deze keer werd Verhoeven tegen de grasmat geduwd en kon Fabio Lybaert de score aandikken tot 0-3.

Bij De Pinte speelden Tom Meulemans en Andres Vandenhemel een sterke wedstrijd. In de 42' keerde kapitein Karel Hellebaut een bal van de doellijn. Vlak voor rusten dwong rood-wit zijn beste aanval van de eerste helft af. Een inzenden van Cedric De Smet werd verlengd door Tom die met het hoofd de bal richting winkelhaak kopte, de Zelzate-keeper zweefde het ronde ding uit zijn doelvlak (44').

Stand halfweg 0-3.

DOELPUNTENLAWINE

In de eerste 18' van de tweede helft vielen liefst 7 doelpunten, waaronder weer twee strafschoppen. De Pinte was eerst aan de beurt, toen na aanval via Cedric en Thibo de bal in doel werd gegleden door Tom (49' 1-3). De bezoekers zorgden direct voor antwoord. Sander Haes trapte van dichtbij de 1-4 binnen (50'). Bij de volgende Zelzaatse aanval floot de scheidsrechter na handspel terecht strafschop. Niels Snoeck werkte feilloos af (51' 1-5).

Dan volgden twee doelpunten van Thibo Moors, waarmee hij meteen topschutter van het seizoen werd bij de beloften. Op de 55' knalde Julian Vermassen hard op doel, de afvallende bal kwam bij Thibo die voor de 2-5 zorgde. Eén minuut later dezelfde acteurs aan het werk. Nu was er een trekfout op Julian in de “16”. De ref bleef consequent fluiten en wees voor de vierde keer naar de penaltystip. Thibo trapte mooi in de hoek (56' 3-5).

De spanning leek wat terug te keren in de wedstrijd, de hoop was slechts van korte duur. Met een slalom in de grote backlijn besloot Semih Ede met een knap doelpunt (60' 3-6). De Pinte bleef zich inzetten en Cedric kopte een lange voorzet van dichtbij voorbij doelman Rufo Molero (63' 4-6).

De fans van Andres bleven JV aanmoedigen. Spandoek, bengaals vuurwerk, muziek, de nodige attributen waren voor handen. Na Leon in de eerste helft, waren ondertussen Joran en Arthur aan hun eerste beloftenwedstrijd bezig. Vooral Arthur liet zich, aanvallend op de flank, regelmatig opmerken. Jong & Vlug was een paar keer dicht bij een vijfde doelpunt. Een vrijschop van Jolan Heyse, vanop 25 meter, werd door de Zelzaatse doelman net onder de deklat onschadelijk gemaakt (72'). Toen diezelfde keeper wat te onbesuisd uittrapte kwam de bal op de rug van Ruben Van De Kauter terecht, het leder ging maar net naast het doel buiten (84').

Bij De Pinte lukte het niet meer, bij Zelzate wel. Weer Niels Snoeck en Laurent De Bolster dikten de eindscore aan tot 4-8.

Einde van een genietbaar en sportief duel met veel doelpunten. Meteen ook het einde van een degelijk seizoen van de jonge JV-beloften. Voor sommigen onder hen wenkt volgende competitie het eerste elftal.

DE PLOEG:

Gaetan Brasseur, Leon Bruyneel, Andres Vandenhemel, Karel Hellebaut, Lukas De Neve, Thibo Moors, Jolan Heyse, Stephen De Neve, Cedric De Smet, Tom Meulemans, Julian Vermassen, Brian Spiessens, Joran Dedapper, Ruben Van De Kauter, Arthur Matthijs.                    (EricSn)

https://photos.app.goo.gl/YhJmFuNRXfbceSp27