Wedstrijdverslag beloften tegen Ursel

DE PINTE 2 – URSEL 1

Zoals mocht verwacht worden tegen het als vijfde geklasseerde Sparta Ursel, een eerder moeizame zege voor de Pintenaars die pas beter begonnen te voetballen wanneer men verder moest met een man minder.

WEINIG ANIMO

De groen-zwarten uit Ursel namen de beste start. Met vooral lange ballen naar de snelle voorspelers waren ze gevaarlijk tot de rand van de “16”. Eens daar voorbij bleek de afwerking zoek. Dat was eigenlijk de algemene teneur van de eerste helft. Veel goede wil en aanvallen, maar bijzonder weinig échte kansen aan beide zijden.

Toen de bezoekers na 10' een hoekschop mochten trappen ging de bal prompt in doel. Scheidsrechter Baele keurde het doelpunt af wegens fout op keeper Robbe Buys. In het eerste halfuur knutselde De Pinte een tweetal betere aanvallen in elkaar. Bij vrijschop in de 19' trapte Arthur Matthijs in een bos van benen voor het Urselse doel. Vijf minuten later een collectief aardige aanval met Cedric De Smet-Arthur Matthijs, besloten met een knal van Stephen De Neve. Ursel-keeper Denolf klemde het leder.

In het laatste kwartier voor de rust kreeg bezoeker De Boever dé kans op de openingstreffer na counter (33'). Zijn collega Gussé probeerde het met een afstandsschot (42'). Bij De Pinte pakte Arthur een gele kaart na fout. Zelfde Arthur lanceerde Lieven De Keukeleire op weg naar het door de keeper verlaten doel. De bal ging over het Ursel-doel (45').

Ruststand 0-0. Veel was er niet te zien!

MET TIEN GAAT HET BETER

De Pintse verdediging had de rust slecht verteerd en acteerde bij het begin van de tweede helft onzeker. Een sterk spelende Ward Popelier trachtte nochtans zijn collega's bij de les te houden. Een eerste misverstand werd nog net niet afgestraft (52'). Bij een slecht ontzetten vijf minuten later profiteerden de bezoekers wél. Jelle Gussé zette zijn ploeg op voorsprong (54' 0-1). Op dat moment niet eens onterecht.

De thuisploeg moest dus op zoek naar de gelijkmaker. Het duo Arthur Matthijs-Arnaud Goossens was er in de 57' dichtbij. Toen Arthur twee minuten later op de linkerflank zijn rechtstreekse concurrent het nakijken gaf, trok de groen-zwarte verdediger aan de trui van Arthur die daarop reageerde. Beiden geel, aldus de ref, met als gevolg dat de Pintse nummer 7 met twee gele kaarten werd uitgesloten. De Pinte kreeg wel de vrijschop en die werd door Ferre Baeten heerlijk in de winkelhaak getrapt (60' 1-1).

Rood-wit kreeg terug moed en wanneer een inzenden van Arnaud door Leon Bruyneel aan de tweede paal rustig werd ingetrapt (63' 2-1) bekroonde die de betere periode van JV.

De overwinning was nog lang niet binnen. De supporters kregen een spannend wedstrijdslot voorgeschoteld. Bij De Pinte speelde spits Cedric De Smet een bijzonder sterk laatste halfuur. Hij scoorde niet maar hield voortdurend twee-drie verdedigers aan de klap. Hij verdiende daarmee een selectie voor het eerste elftal.

Terug naar de wedstrijd. Aan de 70' een mooie actie van Arnaud, diens schot ging over de kruising. Aan de overkant moest Bram Martens de bal van de Pintse doellijn halen (75'). Voor Jong & Vlug trapte Ferre een vrijschop nipt naast (78') en bij een volgende Urselse aanval schoot Michielsen de bal via de deklat over. Onmiddellijk gevolgd door nieuw gevaar, nu stond Remi Van Renterghem op de juiste plaats om de gelijkmaker te voorkomen (81').

Bezoekende doelman Fabio Denolf hield in de eindfase De Pinte van een derde doelpunt. Eerst zweefde hij een prima schot van Cedric in hoekschop en toen in de slotminuut Arnaud op hem afstormde maakte hij zich breed genoeg om alsnog de bal te bemachtigen.

Volgende zaterdag reist coach Timothy De Witte met zijn poulains naar DKW Evergem. Aftrap, tussen de soep en de patatten, om 12u.30.

DE WINNENDE PLOEG:

Robbe Buys, Ferre Baeten, Lieven De Keukeleire, Lukas De Neve, Bram Martens, Arnaud Goossens, Noah Moors, Leon Bruyneel, Ward Popelier, Joran Dedapper, Wies Depestele, Remi Van Renterghem, Arthur Matthijs, Stephen De Neve, Cedric De Smet.

TOP VIJF TWEEDE RESERVEN I:

1. Lotenhulle 14 wedstr./37 punten;

2. De Pinte 15/33;

3. Kaprijke/Bentille 14/31;

4. SK Oostakker 14/29;

5. DKW Evergem 14/23.                                                 (EricSn)