Wedstrijdverslag beloften tegen Sottegem (+foto's)

DE PINTE 4 – SOTTEGEM 3

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Regelmatig pakt coach Timothy De Witte zijn toverhoed uit de kast en haalt er een nieuwe speler uit. Vrijdag was er het eerste optreden dit seizoen van Jolan Heyse. De bijna 23-jarige Jolan (meteen de oudste Pintenaar op het scheidsrechtersblad) kende de laatste seizoenen een hoop pech met zware blessures aan de knie. Eindelijk is de miserie achter de rug en hoopt hij volgend seizoen door te stoten naar het eerste JV-elftal. Zijn eerste seizoensmatch mocht een succes genoemd worden, na een meer dan degelijke prestatie kreeg hij na een uur voetballen een applausvervanging.

Na drie opeenvolgende nederlagen knoopte De Pinte terug aan met de overwinning. Het werd een spectaculair en doelpuntenrijk duel waarin de JV-aanval zich bijzonder efficiënt toonde.

HET LOOPT GESMEERD!

Sottegem was de eerste tien minuten de betere ploeg. Een attente doelman Robbe Buys en zijn verdedigers Timon Wullus, Andres Vandenhemel, Karel Hellebaut en Jordy Notterdaeme waren niet onder de indruk.

Nog voor het eerste kwartier voorbij was werd doelman Lennert De Saveur van Sottegem zwaar op de proef gesteld. Een schot van Pieter Lecompte dook hij uit de hoek (10') en twee minuten later probeerde diezelfde Pieter vanop de hoek van de “16”, ook nu redde de bezoekende keeper. Na 15' kwam De Pinte dan toch op voorsprong. Een center van Jolan werd door Otto Rabaey aan de eerste paal in het doel gegleden (1-0). Otto bleek er zin in te hebben want na een dieptepas van Tom Meulemans vloerde hij voor de tweede maal de Sottegemse doelman (21' 2-0).

Daarna kwam Sottegem weer op het voorplan. Pinte-keeper Robbe kon in de 22' een tegendoelpunt verhinderen, doch moest zich twee minuten later gewonnen geven wanneer Jonas Matthijs na vrijschop een afvallende bal van dichtbij tegen de netten knalde (2-1).

De eerste helft liep naar zijn einde, het bleef spannend tot de laatste minuut. Op de 34' een mooie actie van Pieter op links, knappe reactie van de Sottegem-doelwachter die het leder in hoekschop bokste. Tom Meulemans, die samen met de broers Lukas en Stephen De Neve het middenveld voor zijn rekening nam, speelde eens te meer een opgemerkte wedstrijd en brak regelmatig uit. Hij zorgde voor de 3-1 via een ferme aanval en dito doelpunt (39').

Vlak voor affluiten kwamen de bezoekers dicht bij een tweede goal. Gelukkig stond Timon op de goede plaats om een bijna zeker doelpunt te voorkomen.

Stand halfweg 3-1 en daarmee mochten de Pintenaars best tevreden zijn.

BEZOEKERS KNOKKEN TOT LAATSTE MINUUT

In tegenstelling tot de eerste was het nu de thuisploeg die in de tweede helft de beste start nam. Een actie Jolan-Otto ging er net niet in (52') en een vrijschopbal van Jordy werd door Otto van een haar gemist (54').

Sottegem trok dan het initiatief naar zich met snel de 3-2 tot gevolg. Gilles Speltincx kopte overhoeks binnen (60'). Terug spanning in de partij!

De Pinte reageerde gepast. De ingevallen Guillaume Wattyn zwiepte het leder voor het bezoekende doel waar Pieter jammer genoeg net onder de bal ging (64'). Pieter lukte even later toch zijn vijfde doelpunt van het seizoen wanneer hij in de 70' na voorzet van Otto op rechts aan de tweede paal de bal tegen de netten tikte (4-2).

Ook Inigo Maselyne, Robin Coryn en Brian Spiessens werden aan het werk gezet. De ploeg van coach De Witte draaide prima en Tom maakte bijna zijn tweede doelpunt van de avond, ware het niet dat zijn kopbal (na hoekschop) van de doellijn werd gehaald door een Sottegemse verdediger (78'). Twee minuten later ging de bal wél over de lijn maar de actie van het trio Otto-Pieter-Stephen eindigde met een tik te veel en de goed leidende ref floot buitenspel.

De slotminuten mochten er ook best zijn. In de 88' leek Otto op weg naar zijn derde goal van de avond doch vond in laatste instantie de keeper op zijn weg. Het laatste wapenfeit kwam er van Sottegem dat na een verwarde fase voor het Pintse doel een strafschop mocht trappen. Kyani De Beck maakte zijn avond goed en milderde tot 4-3. Daarmee was de kous af en haalde rood-wit een verdiende overwinning.

DE PLOEG:

Robbe Buys, Timon Wullus, Andres Vandenhemel, Karel Hellebaut, Jordy Notterdaeme, Lukas De Neve, Jolan Heyse, Stephen De Neve, Otto Rabaey, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Inigo Maselyne, Robin Coryn, Brian Spiessens, Guillaume Wattyn.                                  (EricSn)

https://photos.app.goo.gl/BNo7BljuZ0gOS0sp1