Wedstrijdverslag beloften tegen SKV Oostakker

DE PINTE 2 – SKV OOSTAKKER 2

In een strijd om de tweede plaats eindigde de wedstrijd tussen De Pinte en Oostakker op een onbesliste 2-2 uitslag. Beide ploegen namen één helft voor hun rekening met een logische puntendeling tot gevolg.

BUIT LIJKT SNEL BINNEN

Droomstart voor de thuisploeg want kort na de aftrap vertrok een voorzet van Arthur Matthijs richting Lieven De Keukeleire die via het lichaam van Oostakker-keeper De Bruijckere de bal in doel deed verdwijnen (1' 1-0). Hetzelfde JV-duo deed deze actie nog eens over in de 9' maar deze keer ging het leder naast.

De bezoekers waren op de 13' dicht bij de gelijkmaker. Een vrijschop vanop 20 meter werd door Bracke op de deklat geschoten. Ook De Pinte vond de doelpaal op zijn weg. Een aanval vertrekkend bij Ferre Baete tot bij Lieven, bal voor doel waar Cedric De Smet met een hakje het doelhout trof (15'). Aan de overkant was er een vijftal minuten later geharrewar voor de muit van Robbe Buys met als slot een kopbal van Rupus die slecht mikte.

Rood-wit was de betere ploeg met meest balbezit, de geel-zwarte tegenstanders hielden het bij regelmatige counters. Iets voor het halfuur werd de thuisploeg een tweede keer beloond voor de inzet. Arthur ging solo en schoot vanop respectabele afstand in de hoek van de Oostakkerse goal (28' 2-0).

Tot in de slotfase van de eerste helft bleef het een aangenaam kijkstuk met twee teams die een degelijk niveau haalden. Ook de doelkansen bleven komen. Cedric vond tweemaal de bezoekende doelman op zijn weg en Leon Bruyneel voorkwam de aansluitingstreffer toen hij op de juiste plek op de doellijn stond om de bal te keren.

De Pintse supporters gingen optimistisch gestemd een opwarmertje zoeken in de kantine.

TWEEDE HELFT VOOR OOSTAKKER

De eerste tien minuten na de pauze waren voor de bezoekers. Daarna herstelde De Pinte het evenwicht en een erg bedrijvige Ferre besloot in het zijnet. Op de 67' ontsnapte de thuisploeg aan een tegendoelpunt. De Wispelaere scoorde van dichtbij maar scheidsrechter Dierikx keurde de treffer af wegens buitenspel.

De Pintse verdediging tot dan voortreffelijk met Gilles Langeraert, Joran Dedapper, Jordy Notterdaeme en Leon Bruyneel kreeg het stilaan zwaar te verduren. Coach Timothy bracht enkele frisse krachten op het veld. Arnaud Goossens, Wies Depestele en Lukas De Neve moesten mee helpen de stilaan groter wordende pressing van Oostakker op te vangen.

De aansluitingstreffer kon niet uitblijven. Het was dan wel via een terechte strafschop na handspel in de Pintse defensie. Joeri Bracke schoot vanop de stip onhoudbaar binnen (74' 2-1). Nu was het de thuisploeg die op de counter was aangewezen, veelal langs de snelle Arthur. Na een mooie JV-aanval schoot Thibo Moors over de kruising (77'). Het tweede SKV-doelpunt kwam er ook op stilstaande fase. Opnieuw Bracke achter de bal bij een vrijschop en die draaide het leder knap in doel (84' 2-2).

Helemaal op het einde van het duel hadden zowel Cedric als Arnaud de winninggoal aan de voet. Het lukte niet. De punten werden gedeeld en dat was de juiste weergave van de wedstrijd.

Volgende zaterdagnamiddag staat een bezoek aan het derde geplaatste Kaprijke/Bentille op het programma.

DE PLOEG:

Robbe Buys, Ferre Baeten, Lieven De Keukeleire, Wies Depestele, Lukas De Neve, Arnaud Goossens, Leon Bruyneel, Gilles Langeraert, Joran Dedapper, Jordy Notterdaeme, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Stephen De Neve en Cedric De Smet.

TOP VIJF TWEEDE RESERVEN I:

(Alle ploegen 10 wedstrijden)

1. Lotenhulle 27 punten;

2. SKV Oostakker 23;

3. Kaprijke/Bentille 22;

4. De Pinte 20;

5. DKW Evergem 18.                                                                          (EricSn)