Wedstrijdverslag beloften tegen Robur (+foto's)

DE PINTE 2 – ROBUR 2

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van de familie Lecompte)

De zo verhoopte overwinning tegen rode lantaarn VK Robur Moerzeke is er niet gekomen. De bezoekers deden aardig mee en liepen, telkens na counter, tot tweemaal toe uit.

DOELMAN HOUDT BEZOEKERS OVEREIND

De Pinte startte goed maar bij een van de eerste aanvallen van Robur mocht doelman Julian Vermassen zich omdraaien. Het was de nr. 10 Manten De Borger die scoorde (10' 0-1).

Gelukkig kwam er snel antwoord van de rood-witten, nadat Lukas De Neve een afvallende bal in de hoek van het Robur-doel deponeerde (14' 1-1). Het tweede doelpunt dit seizoen voor Lukas, die vrijdagavond een sterke prestatie afleverde.

De rest van de eerste helft zouden de spelers van coach Timothy De Witte domineren. Veel échte doelkansen waren er niet al had JV nog voor de rust kunnen leiden. Benjamin Martens was er dicht bij toen Robur-keeper Bourgeois de bal loste (19'). Tom Meuleman knalde enkele minuten later in het zijnet. Een actie Ruben Van De Kauter-Benjamin Martens leek te lukken, doch Benjamin wachtte te lang om af te drukken (30').

De ingevallen Otto Robaey vond kort voor de pauze tweemaal de bezoekende keeper op zijn weg. De verdediging was verrast toen een lange bal tot bij Otto kwam, die probeerde met een lobbal de doelman te verschalken doch deze laatste kon het leder nog overtikken (39'). De Robur-keeper Jari Bourgeois hield Otto een tweede keer van een doelpunt met een ware kattensprong (42').

De bezoekers kwamen regelmatig in de Pintse “16”, al hadden de thuisverdedigers en doelman Julian weinig moeite om de schade te beperken tot dat ene goaltje in het begin van de wedstrijd.

Stand halfweg: 1-1.

STERIEL OVERWICHT

Het begin van de tweede helft kende hetzelfde scenario als de eerste. Goed begonnen van De Pinte, snel gevolgd door een counter en doelpunt voor Robur. Cedric Audenaert rondde de eerste aanval van de Moerzekenaars af met een mooie treffer (52' 1-2).

De thuisspelers waren wat aangeslagen. Otto en Benjamin deden een vergeefse poging om gelijk te stellen. Het zou duren tot een kwartier voor het einde eer de Pintse spelers en supporters mochten juichen. Een aanval, begonnen in de JV-defensie, eindigde bij de ingevallen en vrijstaande Cedric De Smet die beheerst de doelman versloeg (74' 2-2).

Jong & Vlug bleef druk zetten om alsnog de winninggoal te lukken, jammer genoeg vond men geen gaatje in de Robur-verdediging en anders was hun keeper wel bij de pinken.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Lamin Sawo, Karel Hellebaut, Jary Haeck, Bram Martens, Lukas De Neve, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Ruben Van De Kauter, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Andres Vandenhemel, Inigo Maselyne, Cedric De Smet, Otto Rabaey.                             (EricSn)

https://photos.app.goo.gl/AuorD5Sjtem2G4wy1