Wedstrijdverslag beloften tegen Lotenhulle

DE PINTE 2 – LOTENHULLE 5

Zonder al te grote inzinking of tegenslag wordt Lotenhulle kampioen bij de tweede reserven I. Na de overwinning donderdagavond op onmiddellijk achtervolger De Pinte is de kloof uitgediept tot 8 punten. Een wedstrijd van de beloften of reserven verplaatsen naar een vrij weekend voor de eerste elftallen heeft gegarandeerd tot gevolg dat aan de opstelling “gesleuteld” wordt. Beide teams speelden dan ook met een halve eerste ploeg. Die van Lotenhulle bleken over meer maturiteit, kracht en vooral efficiëntie te beschikken, wat resulteerde in een verdiende overwinning, zij het met overdreven cijfers.

IDEALE START VOOR BEZOEKERS 

Er stond dus veel kwaliteit op het kunstgrasveld van Moerkensheide en die zorgden voor een strijd op hoog niveau met mooie combinaties en stevig tempo. Vooral de start van de bezoekers was heftig. Met twee vroege doelpunten in evenveel aanvallen stelden ze de Pintenaars voor een serieus probleem. Die herstelden wel het evenwicht, doch eens voor doel raakten ze niet voorbij een stevige blauw-witte muur.

De eerste aantal van Lotenhulle was al direct prijs. Bij een hoekschop stond Giovanni Steyaert goed opgesteld en kopte de bal hard tegen de netten (4' 0-1). De Pinte prikte tegen met een aanval via Pieter Lecompte op links, diens voorzet bereikte Cedric De Smet die onvoldoende kon afdrukken. Jammer, want nog eens vier minuten later was het aan de overkant alweer bingo. Na een prima opgezette actie tikte Enzo De Pauw naast doelman Robbe Buys in doel (10' 0-2). JV leek op een ferme “klopping” af te stevenen toen Van De Walle mocht afdrukken, gelukkig op de doelpaal (12').

Halfweg de eerste helft begon de wedstrijd te kantelen. De manschappen van coach Timothy De Witte duwden de blauw-witte tegenstanders op de eigen helft en er kwamen meerdere kansen op de aansluitingstreffer. Jammer genoeg bleef het voor de rust bij een lijst gemiste doelpogingen. Bovendien bleek Lotenhulle-doelman Martijn Constant in goede doen.

Op de 20' slingerde Ward Popelier een lange bal voor doel richting Pieter Lecompte, die kopte en verschillende toeschouwers zagen het leder in doel. Niet dus, de bal lag achter het net. Een bedrijvige Lukas Penders en ook Stephen De Neve kregen rond het halfuur de bal niet tussen de palen of onder controle. Ook een hoekschop van Benjamin Martens die de bal in een bomvolle “16” dropte werd niet verlengd. De eerste helft werd besloten met een mooie rood-witte aanval maar ook topschutter Cedric De Smet kreeg de bal niet over de doellijn. Bijna werd het 0-3 toen De Pauw uithaalde, JV-doelman Robbe hield met een knappe redding zijn team overeind.

Stand halfweg 0-2, ook de thuisploeg had een goal verdiend! Lucas Algoed (achteraan) en Matthias Vandenbroucke (middenveld) mochten terugblikken op sterke 45 minuten.

OVERDREVEN CIJFERS

De ingevallen Liam Flachet drukte onmiddellijk zijn stempel op de tweede helft. Na 49' had Cedric moeten scoren na pass van Liam. De Lotenhulle-defensie stond voortdurend onder druk. Toch zou het duren tot de 65' eer de broodnodige aansluitingstreffer er kwam. De snelle Liam ontweek de buitenspelval en kwam alleen voor de keeper, zijn schot strandde echter tegen de paal. Een aanstormende verdediger duwde de bal alsnog over de doellijn (1-2).

Tegen het spelbeeld in liepen de bezoekers verder uit. Bij een hoekschop kon Lander Van Parys ongedekt inkoppen (73' 1-3). Enkele minuten later trof Van Bouchaute de deklat. Diezelfde speler lukte kort daarop toch de 1-4 (79').

De aangeslagen Pintenaars leken geen vuist meer te kunnen maken. Gelukkig hielden Pieter Lecompte en Joran Dedapper er de moed in en lanceerden zij menige aanval. Een knappe voorzet van Pieter kreeg Cedric onvoldoende onder controle (80'). Cedric maakte de misser goed door in de 84' de bal terug te leggen naar Pieter die vanop 20 meter Lotenhulle-doelman Constant vloerde (2-4).

Tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Temmerman bleef de match boeien. Bij de bezoekers miste Almey op counter een reuzenkans (86'), kort daarna dook de bezoekende keeper gepast in de hoek bij een schot van Fabrice Vanden Abeele. In doelpunten scoren waren de bezoekers gewoon beter. Dat bewezen ze nog eens in de slotminuut toen Robbe een schot van Van De Walle uit zijn doel bokste en de bal terug bij de nr. 8 van Lotenhulle belandde, een tweede beurt die hij niet miste (90' 2-5).

Sterke wedstrijd van beide teams. Lotenhulle heeft de titel binnen handbereik, De Pinte zal verder moeten strijden voor een ereplaats.

JONG & VLUG SPEELDE MET:

Robbe Buys, Ward Popelier, Lucas Algoed, Joran Dedapper, Lukas De Neve, Matthias Vandenbroucke, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Cedric De Smet, Lukas Penders, Pieter Lecompte, Thibo Moors, Liam Flachet, Fabrice Vanden Abeele.

TUSSENSTAND OP DONDERDAGAVOND:

1. Lotenhulle 21 wedstr./50 punten;

2. De Pinte 21/42;

3. SK Oostakker 21/41;

4. Kaprijke/Bentille 21/41;

5. Ursel 20/39.                                                           (EricSn)