Wedstrijdverslag beloften tegen KVV Ardennen (+foto's)

DE PINTE 4 – KVV ARDENNEN 4

(Onderaan het verslag een link naar wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

De Pintse beloften waren dicht bij een tweede thuisoverwinning. Met kort na de rust 3-0 en later een 4-2-voorsprong leek de buit binnen. Een hardnekkig voetballend Ardennen kwam echter in het wedstrijdslot via een penalty op gelijke hoogte en dat was, laten we eerlijk zijn, niet onverdiend.

PLOEGEN AAN ELKAAR GEWAAGD

De start was in het voordeel van de thuisploeg dat na een kwartier op voorsprong kwam. Flankspelers Benjamin Martens en Pieter Lecompte rolden de groen-witte verdediging op, de bezoekende doelman loste de bal na schot van Pieter waarna de goed gevolgde Benjamin de 1-0 scoorde. De “groenen” uit Etikhove herstelden stilaan het evenwicht en Pinte-keeper Julian Vermassen voorkwam met een knappe save de gelijkmaker. Aan de overkant had spits Ruben Van De Kauter zich losgewrikt, doch zijn schot strandde op de Ardennen-keeper. Enkele reddingen van Julian, een goede JV-verdediging én de deklat stonden de 1-1 in de weg.

Niemand had er nog op gerekend maar vlak voor de rust liep rood-wit verder uit. Een lange run van Pieter op links werd door hem zelf met een bal in de verste hoek van het doel besloten (2-0).

JAMMER, MAAR HELAAS

Droomstart van de tweede helft met weer Pieter Lecompte die de 3-0 lukte (50'). De overwinning leek binnen.

Niets daarvan. De volgende 10' zette Ardennen orde op zaken met twee doelpunten (55' 3-1 en 64' 3-2). Enkel een actie van Thibo Moors en Cedric De Smet tot in de “16” kon voor wat tegengewicht zorgen. Het schot van Cedric werd door de keeper gepakt.

De bezoekers waren nu helemaal gelanceerd en zagen dat er meer in zat. In de JV-defensie werd de vervanging van de meer ervaren Lamin Sawo gevoeld al deed de jeugd van De Pinte het meer dan behoorlijk. Een sterk spelende Karel Hellebaut kon met een gepaste sliding de gelijkmaker voorkomen. Even later duwde doelman Julian met de vingertoppen het leder over zijn doel.

Met nog een kwartier te gaan leken de kansen te keren. Na een mooie tegenaanval trapte Stephen De Neve de bal onder de bezoekende doelman tegen de touwen (76' 4-2).

Een hele opluchting bij de Pintse supporters, die evenwel snel veroordeeld werden tot nagelbijten. Amper twee minuten na het vierde thuisdoelpunt scoorden de Etikhovenaars opnieuw de aansluitingstreffer (78' 4-3). Spanning troef in het matcheinde . Voor De Pinte hadden Cedric en Benjamin nog een goede kans om verder uit te lopen maar het werd vooral “warm” voor de muit van Vermassen jr. Een iets te driest ingrijpen van onze keeper leverde Ardennen een penalty op, die in twee tijden werd ingeknald (87' 4-4). Vlak voor affluiten een laatste kans voor JV op de driepunter met een vrijschop aan het half maantje na fout op Cedric. Thibo mikte echter op de keeper.

Aanstaande vrijdag staat een bezoek aan Robur op het programma.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Lamin Sawo, Inigo Maselyne, Karel Hellebaut, Bram Martens, Jary Haeck, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Ruben Van De Kauter, Thibo Moors, Pieter Lecompte, Timon Wullus, Robin Coryn, Cedric De Smet, Lukas De Neve.                        (Eric Sn)

https://photos.app.goo.gl/MaOwd2kA7t5o9VBa2