Wedstrijdverslag beloften tegen Knesselare

JV DE PINTE 2 – VK KNESSELARE 2

Gezellige drukte op Moerkensheide vrijdagavond. Voorzitter Maarten Haeck had zijn medewerkers uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Meteen hét moment voor de Pintse beloften om hun thuiswedstrijd eens voor het “grote” publiek te spelen.

Stiekem hoopten coach Timothy De Witte en zijn manschappen op een restje pizza later op de avond, maar eerst moesten ze inderdaad het veld op tegen VK Knesselare. Dit leek niet eens zo 'n moeilijke opdracht voor de leidersploeg uit tweede reserven I, immers Knesselare stond op de 12de plaats met amper 4 punten uit 5 wedstrijden.

Het zou toch enigszins anders lopen dan verwacht...

EERSTE HELFT VOOR DE BEZOEKERS

Bij JV stond Lieven De Keukeleire voor het eerst dit seizoen aan de aftrap en ook Arnaud Goossens was van de partij. De geel-zwarten uit het noorden van de provincie zochten de laatste weken naar een nieuwe T2, misschien was dat de reden waarom ze er van in het begin duchtig de pees oplegden. Zij domineerden de eerste helft en de thuisploeg mocht tevreden zijn dat de bezoekende aanvallers niet bijster geïnspireerd waren. De Pinte kwam er regelmatig uit, maar eens voor het Knesselaarse doel wilde het ook voor hen niet lukken.

Pinte-doelman Robbe Buys had al een paar keer moeten ingrijpen, echter rond het halfuur werd het allemaal wat teveel. Aanvankelijk kwamen de rood-witten goed weg toen De Kesel op de deklat knalde (28'). Enkele minuten later was het wél prijs en dit met helpende hand van de JV-afweer. Na een misverstand achterin bij De Pinte kon de Knesselaarse nr. 5 Gunther Colpaert simpel in het ledige doel tikken (34' 0-1).

Het tegendoelpunt schudde de Pintenaars wakker. Zij herstelden het evenwicht en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Vooraan was men dikwijls te persoonlijk of werd té lang getreuzeld om af te drukken. Vlak voor de rust leek het dan toch te lukken. Thibo Moors tikte de bal in de voeten van Ferre Baeten, die ging op de keeper af maar liet de doelkans liggen.

Na een ontgoochelende eerste helft werd er gerust met een terechte 0-1 stand.

NU THUISPLOEG AAN ZET

Was het een donderspeech van de trainer in de kleedkamer of enkele wijzigingen op het veld? De Pinte ging beter voetballen in de tweede helft. Men had pech toen Thibo het doelhout trof.

Tegen het spelbeeld in vergrootte Knesselare de voorsprong. Volgens ooggetuigen ging de thuisverdediging niet helemaal vrijuit bij de 0-2 na 57' spelen.

Een overdreven achterstand, waar gelukkig onmiddellijk werd op gereageerd. Op het uur kon Cedric De Smet de aansluitingstreffer binnen trappen (60' 1-2). Een kwartiertje later leek alles in de juiste plooi te vallen toen de jongste speler op het terrein, Leon Bruyneel, de gelijkmaker lukte (74' 2-2). De nederlaag leek alvast afgewend.

Bijna was alles te herdoen want niet zo lang na het Pintse doelpunt had VK-aanvaller Vanlerberghe de winninggoal aan de voet. Gelukkig voor de thuisploeg schoot hij de rijpe doelkans voorlangs.

De Pinte perste er nog een eindoffensief uit. Cedric scoorde een tweede goal, die werd weggefloten wegens buitenspel (87'). De rood-witten claimden ook nog een strafschop toen Ferre in de slotminuut foutief werd gestuit in de “16”. De ref gebaarde van krommen haas.

De JV-supporters hadden dit seizoen al betere prestaties gezien van hun poulains, maar allé een stukske pizza hadden ze toch verdiend!

Volgend weekend staat er een topper op het programma: een bezoek aan leider Lotenhulle. Met andere woorden de nrs. 1 en 2 tegenover elkaar.

DE PLOEG TEGEN KNESSELARE:

Robbe Buys, Ferre Baeten, Arnaud Goossens, Joran Dedapper, Leon Bruyneel, Brian Spiessens, Ruben Van De Kauter, Lieven De Keukeleire, Wies Depestele, Lukas De Neve, Bram Martens, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Stephen De Neve, Cedric De Smet.

TOP ZES TWEEDE RESERVEN I:

1. Lotenhulle 15 punten;

2. De Pinte 13;

3. Oostakker 13;

4. Ursel 12;

5. Kaprijke/Bentille 12;

6. DKW Evergem 12.                                      (EricSn/PatrickVDK)