Wedstrijdverslag beloften tegen Jago Sint-Amandsberg

DE PINTE 3 – JAGO ST.-AMANDSBERG 1

Ook na de vierde speeldag (drie gespeelde wedstrijden plus één uitgestelde) blijven de Pintse beloften ongeslagen. Het ging zelfs verrassend gemakkelijk tegen de bezoekers uit St.-Amandsberg, ploeg die dit seizoen al tweemaal mocht juichen. Vrijdagavond op Moerkensheide waren de JV'ers zo dominant dat ze mits betere afwerking voor doel reeds aan de rust zegezeker hadden moeten zijn. Coach Timothy De Witte pakte uit met een erg jonge selectie, vijf rood-witten waren amper 17 jaar, waarvan benjamin Leon Bruyneel die verjaardag nog moet vieren. Debutant van de speeldag was Matisse Busschaert die na een bizar accident op Zeverrock nu pas aan voetballen toe kwam.

TEGENSTANDER KAN NIET VOLGEN

Een strakke bries dwars over het veld maakte het de spelers vooral in de eerste helft niet gemakkelijk, het herfstweer kon de Pintenaars evenwel niet afremmen. Na amper 5' kwam de thuisploeg op voorsprong. Een handspel in de “16” van Jago gaf Thibo Moors de gelegenheid om vanop de stip de score te openen (1-0).

Tien minuten later was er even paniek voor het doel van Robbe Buys wanneer een misverstand tussen verdediger Joran Dedapper en zijn keeper bijna de gelijkmaker opleverde voor de bezoekers. Het was een kort intermezzo want voor de rest speelde het eerste halfuur van het duel zich vooral af op de kant van St.-Amandsberg. Er kwamen bovendien verschillende doelkansen voor De Pinte. Een pas van Thibo naar Arthur Matthijs wilde er niet in en daarna zagen de kijkers een carambole van Liam Flachet alsnog naast gaan. Voorlopig hield de factor geluk Jago-doelman Van Haver en zijn verdedigers overeind. Op de 19' had de ref een tweede strafschop kunnen fluiten voor Jong & Vlug wanneer Stephen De Neve, na voorzet van Ruben Van De Kauter, in de rechthoek foutief werd gestopt. Ruben, in goede doen, bediende in de 27' Arthur wiens schot naast de Jago-muit waaide.

Geheel tegen het spelbeeld in, brachten de Gentenaars op het halfuur de score in evenwicht. Een bezoekende aanval leek gekeerd te worden maar de Pintse defensie leed plots balverlies. Doelman Robbe, die er blijkbaar gerust in was, stond té ver uit doel en zag de bal over zijn hoofd tegen de netten ploffen (30' 1-1). Brian Spiessens was zo ontgoocheld dat hij even later door de strenge scheids met een gele kaart werd getrakteerd. Hij mocht wat uitblazen op de bank, Lukas De Neve nam zijn plaats in.

Gelukkig was het niet lang wachten op antwoord van de thuisspelers. Een vrijschop net voor de “16” werd door middenvelder Thibo naast de muur in de hoek van het doel gedraaid (34' 2-1). Schitterend gedaan! De Pintse voorlinie, dikwijls gelanceerd vanuit de verdediging via Bram Martens, aanvoerder Lucas Algoed en Joran Dedapper, klopte regelmatig de tegenstander op snelheid. Arthur, Ruben en Liam deden het erg goed. Jammer dat laatstgenoemde in de 40' van dichtbij naast besloot. Vlak voor de rust scoorde JV een derde doelpunt. Bij balverlies op het middenveld kwam het leder bij Liam, die trok een sprintje en besloot vanuit een scherpe hoek in doel (45' 3-1).

Met een goed gevoel mochten de Pintenaars de kleedkamers opzoeken.

JAGO MIST STRAFSCHOP VAN DE LAATSTE KANS

Ook na de pauze ging het Pintse offensief verder. Ruben vergat af te ronden op voorzet van Arthur (47'). Op het uur leek Liam te zullen scoren doch de bal liep te ver van zijn voet en weg was de kans.

Daarna verdween de snelheid stilaan uit de match. Enkel Liam en Thibo zorgden in deze mindere periode voor enige opwinding. Signaal voor de trainer om te wisselen. Zo mocht een van de uitblinkers bij rood-wit, Siebren Marchant, rusten. Timon Wullus, Leon Bruyneel, en de wederoptredende Matisse zouden in de loop van de tweede helft inkomen.

Een licht toegekende strafschop gaf Jago St.-Amandsberg dé gelegenheid om terug in de match te komen. De mogelijke aansluitingstreffer werd door Lamers naar de maan geschoten (79'). Hier kwam de thuisploeg goed weg! De bezoekers lieten nu helemaal het kopje hangen en daarvan profiteerden de Pintenaars om er nog een onderhoudend wedstrijdslot van te maken.

Op de 82' viel een perfecte lange bal van Lukas De Neve in de voeten van Liam die zich te pletter liep op de Jago-defensie. Liam blesseerde zich bij deze actie en moest de strijd staken. In de slotminuut zag de ref een strafschopfout op Arthur door de vingers en vlak daarop had Thibo na een ferme solo moeten scoren. Het bleef 3-1 en De Pinte komt terug op kop in de rangschikking.

DE PLOEG:

Robbe Buys, Siebren Marchant, Liam Flachet, Timon Wullus, Joran Dedapper, Leon Bruyneel, Matisse Busschaert, Bram Martens, Stephen De Neve, Lucas Algoed, Lukas De Neve, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Brian Spiessens, Ruben Van De Kauter.                                (EricSn)