Wedstrijdverslag beloften tegen Drongen (+foto's)

DE PINTE 1 – DRONGEN 7

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Er zijn zo van die (verloren) wedstrijden waarvan men achteraf kan stellen: “er was niks aan te doen, ze waren te sterk”. Dit overkwam de Pintse beloften vrijdagavond op Moerkensheide. Tegenstander Drongen voert de rangschikking aan en mag, afgaande op het vertoonde spel, titelfavoriet nummer één genoemd worden. Niettemin is die trofee nog lang niet binnen, Lochristi en Zelzate zitten in 't wiel.

Bij KVE waren enkele spelers geselecteerd die eerder al ervaring opdeden bij het eerste elftal en dat was er duidelijk aan te zien. Zo bleek hun nr. 19 Jaime Larrea Betolaza, die in de eerste helft de aanval leidde, praktisch onhoudbaar. De toeschouwers moesten amper vijf minuten wachten tot hij zijn adelbrieven voorlegde (2' 0-1, 5' 0-2).

Meteen stonden de Pintenaars voor een enorme opgave. JV streed met volle overgave en kon nu en dan een counter versieren. Op de 11' ging Benjamin Martens in de diepte doch zijn schot eindigde in de handen van KVE-doelman Vermaercke. Benjamin vooraan en Timon Wullus achteraan speelden een opvallende eerste helft.

Na een dik halfuur kwam er nog een derde tegendoelpunt. Dit keer was het Louis Pauwels die scoorde (31' 0-3).

KAREL REDT DE EER

Goede start van de thuisploeg in de tweede helft met een doelkans voor Thibo Moors, na samenspel met Pieter Lecompte.

Ondanks de rood-witte inspanningen waren het terug de bezoekers die een doelpunt lukten. Robbe Dierick nam de rol over van de in de kleedkamer gebleven Larrea en zorgde voor een forfait-tussenstand (59' 0-4, 65' 0-5).

De Pinte scoorde dan toch het verdiende tegendoelpunt. Een erg bedrijvige Pieter Lecompte, Andres Vandenhemel en Ruben Van De Kauter forceerden een hoekschop en die werd aan de tweede paal hard ingekopt door aanvoerder Karel Hellebaut (65' 1-5). Verder kwamen de spelers van coach De Witte niet.

Alagie Sawo diepte de Drongen-voorsprong verder uit (79' 1-6) en helemaal op het einde ging bij een scrimmage voor het doel van Julian Vermassen de bal blijkbaar over de doellijn (moeilijk te zien vanop enige afstand) en stond de 1-7 eindstand vast.

Door het algemeen forfait van Appelterre zijn de JV-beloften volgend weekend vrij. Studeren dan maar?

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Timon Wullus, Karel Hellebaut, Jary Haeck, Andres Vandenhemel, Thibo Moors, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Cedric De Smet, Tom Meulemans, Pieter Lecompte, Bram Martens, Lukas De Neve, Ruben Van de Kauter, Inigo Maselyne.                        (Eric Sn)

https://photos.app.goo.gl/jJhmKUugkBfCoUNc2