Wedstrijdverslag beloften tegen DKW Evergem

DE PINTE 5 – DKW EVERGEM 2

Een vijfde plaats in het eindklassement was het hoogst haalbare voor de Pintse beloften. Daarvoor moest vrijdagavond op Moerkensheide in de laatste wedstrijd van het seizoen wel gewonnen worden van DKW (Doornzele/Kerkbrugge/Wippelgem) Evergem, toevallig rechtstreekse concurrent voor die ereplaats. Coach Timothy De Witte had voor deze opdracht een viertal spelers ter beschikking die dit seizoen vooral in het A-elftal actief waren: Nico De Cock, Matthias Vandenbroucke, Laurens Elias en Tom Meulemans. Die laatste groeide uit tot de uitblinker van deze wedstrijd, steeds aanspeelbaar en maker van drie doelpunten.

BEZOEKERS NEMEN VOORSPRONG

De blauw-roden uit Evergem namen de beste start, zonder doelgevaar evenwel. De Pinte kon pas na 10' druk zetten. Via Thibo Moors en Tom Meulemans kreeg Nico De Cock de bal maar diens schot ging voorlangs. Een vijftal minuten later werd een aanval opgezet door Simon De Caster, hij leverde het leder af bij Stephen De Neve die in het zijnet besloot. De bezoekers zorgden voor enkele scherpe counters. Zo moest JV-doelman Robbe Buys redding brengen op schot van De Sloover. Voor de thuisploeg dwong spits Cedric De Smet enkele hoekschoppen af. Op de 41' mocht Stephen er een trappen, Matthias Vandenbroucke kopte over.

Het zag er steeds meer naar uit dat er niet zou gescoord worden voor de rust. Tot in de 44' een Pintse verdediger zich meekeek op de bal waardoor de Evergemse nr. 11 Kwinten Van De Velde onze doelman kon verslaan met een lob (0-1).

THUISPLOEG EINDIGT STERK

De tweede helft startte met Bram Martens en Wies Depestele in de ploeg. Laurens Elias werd flankaanvaller en lag mee aan de basis van een sterke periode van De Pinte dat tweemaal scoorde. Nico De Cock zorgde voor de gelijkmaker na een knappe solo (51' 1-1) en na hoekschop van diezelfde Nico kopte Tom aan de tweede paal binnen (55' 2-1).

DKW Evergem reageerde en duwde JV meer op de eigen helft. Op de 66' stelde Josse Verdegem gelijk (2-2), al zagen de meeste Pintse supporters buitenspel!

Rood-wit bleef overeind en zou in het laatste kwartier van de match het verschil maken. De sterke periode begon met een voorzet van Laurens waarna de ondertussen ingevallen Ruben Van De Kauter in het zijnet besloot (74'). Eén minuut later werd het toch 3-2. Na corner van Nico kopte Tom hard in. Daarna strandde een voorzet/schot van Laurens op de deklat.

Deze keer bleef de reactie van de bezoekers uit en liep Jong & Vlug in de slotfase verder uit. Een zoveelste hoekschop van Nico bracht de bal bij Matthias, die tikte door naar Ruben die vlak voor doel de bal tegen de netten schoot (85' 4-2). Bij een volgende aanval struikelde Nico in de “16” en sleurde in zijn val een verdediger van Evergem mee. De ref bestrafte onze nr. 10 met een tweede gele kaart, zodat JV met een man minder het wedstrijdslot inging. Ook dat kon de Pintenaars niet tegen houden. Met een lobbal maakte Tom er 5-2 van, de assist was van Stephen (90').

Succesvol einde van een mooi seizoen, misschien zat er zelfs meer in. Positief is ook dat verschillende beloften regelmatig de weg vonden naar het eerste elftal en de ploeg een hechte vriendengroep bleef.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Laurens Elias, Matthias Vandenbroucke, Simon De Caster, Jordy Notterdaeme, Thibo Moors, Stephen De Neve, Tom Meulemans, Cedric De Smet, Nico De Cock, Lieven De Keukeleire, Bram Martens, Lukas De Neve, Wies Depestele, Ruben Van De Kauter.

EINDSTAND TWEEDE RESERVEN I:

  1. Lotenhulle 63 punten;

  2. Kaprijke/Bentille 60;

  3. Ursel 56;

  4. SK Oostakker 55;

  5. De Pinte 52;

  6. DKW Evergem 49;

  7. Knesselare 49;

  8. Lembeke 35;

  9. Ooidonck Leerne 31;

10. Sleidinge 31;

11. Akkers Middelburg 26;

12. Balgerhoeke 21;

13. Jago St.-Amandsberg 20;

14. Belzele 20;

15. VS Destelbergen 17.                                                                     (EricSn)