Wedstrijdverslag beloften tegen Aalter (+foto's)

DE PINTE 1 – AALTER 3

(Onder het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Een gelijkspel ware een betere weergave geweest van het gebrachte voetbal. Aalter startte zowel in de eerste als tweede helft beter. De Pinte herstelde het evenwicht maar de afwerking op doel liet te wensen over.

ONMIDDELLIJK ACHTERVOLGEN

Amper 8' ver incasseerde JV een eerste tegendoelpunt. Cas De Schinkel kopte na hoekschop de 0-1 tegen de netten. Het zou bijna een uur duren vooraleer de thuisploeg kon gelijk stellen. Ondanks de eerste helft verder zonder doelpunten verliep waren er toch enkele mooie aanvalsacties aan beide zijden. De Pinte, voor de gelegenheid in zwart-witte uitrusting, kwam na een kwartier stilaan op toerental en dwong enkele hoekschoppen af. Het zou duren tot de 25' om écht doelgevaar te forceren. Een actie op rechts via Benjamin Martens naar Otto Rabaey, dan center voor doel waar Jolan Heyse aan de tweede paal nipt de bal miste.

In die periode was er echt druk op het Aalterse doel want amper drie minuten later zagen we een run van Benjamin op rechts besloten met een schot op doel. De bal ging in hoekschop en bij die fase leek Tom Meulemans de bal in de Aalterse muit te duwen, ook nu lukte het net niet. Op het halfuur kregen de supporters een demarrage van Andres Vandenhemel te bewonderen die niet kon afwerken.

Aalter probeerde regelmatig te counteren en op de 40' leken ze succes te hebben. De goed gevolgde scheidsrechter zag evenwel buitenspel en keurde het doelpunt af. Meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

DAAR ZAT MEER IN!

Een wat rommelige start van De Pinte in de tweede helft die zonder kleerscheuren werd overleefd. Meer zelfs, nadien ging het des te beter en was het enkel wachten op de gelijkmaker. Benjamin bleek eens te meer de gevaarlijkste aanvaller. Op de 52' leek een lobbal van hem Aalter-doelman Seys te verrassen, maar deze laatste reageerde snel en kon het leder nog uit zijn doel houden. Na een dik uur weer een kans voor Benjamin, die deze keer in het zijnet besloot. Jordy Notterdaeme toonde zijn traptechniek met een ferm afstandsschot dat naast de winkelhaak naast zoefde (63').

Coach Timothy De Witte haalde zijn reservenbank leeg want liefst vijf beloften werden geselecteerd voor de wedstrijd van het eerste elftal en die mochten uiteraard niet tot het uiterste gaan. Geen probleem, Inigo Masselyne, Cedric De Smet, Guillaume Wattyn en Lukas De Neve deden het prima. Jong & Vlug ging verder op zijn elan en wilde zo snel mogelijk de 1-1 scoren. Cedric was daar dicht bij toen hij op de 64' een prachtige doorsteekpas kreeg van Otto, jammer genoeg ging de bal niet in het doel. Een strafschopfout op Otto bezorgde De Pinte het verdiende doelpunt na een sterke periode. Thibo Moors legde de bal op de stip en knalde die in de hoek van de Aalterse goal (66' 1-1). Iedereen tevreden, althans bij de thuisploeg.

Het bleek van korte duur. In de 72' werd een hoekschop van Aalter onhoudbaar in doel verlengd (1-2). Opnieuw achtervolgen dus voor aanvoerder Karel Hellebaut en maats. Er zat snel succes in had Benjamin zijn schot niet gekraakt, dit na mooie actie van Jolan in de “16”.

Een dolle vijf minuten van de bezoekers besliste definitief het duel. Eerst was er nog een knappe redding met de voet van doelman Julian Vermassen die oog in oog kwam met een Aalterse aanvaller. Daarna ging een reuzenkans van dichtbij over het Pintse doel. Derde keer, goede keer. Een slalom van Ibrahim Tomruk aan de rand van de grote backlijn werd door zelfde speler feilloos besloten met een knal in de winkelhaak (88' 1-3).

In het wedstrijdslot, met enkele minuten blessuretijd extra, perste De Pinte er nog eens alles uit om de aansluitingstreffer te lukken. De bezoekende doelman Robbe Seys zette daar echter de kroon op zijn sterke keepersprestatie. De vrijschop van Jolan in de slotseconden mocht er nochtans zijn!

Pieter Lecompte, Stephen De Neve, Thibo Moors, Andres Vandenhemel en doelman Robbe Buys kregen een oproeping voor het eerste elftal op zaterdagavond in Aalter.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Andres Vandenhemel, Karel Hellebaut, Pieter Lecompte, Jordy Notterdaeme, Thibo Moors, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Otto Rabaey, Tom Meulemans, Jolan Heyse, Inigo Masselyne, Cedric De Smet, Guillaume Wattyn, Lukas De Neve.                                                                                                                                                                                (EricSn/PatrickVDK)

https://photos.app.goo.gl/S99jep7POxPkBHFt2