Wedstrijdverslag beloften op VS Destelbergen

VS DESTELBERGEN 1 – DE PINTE 4

De commentaren van de Pintse supporters die de verplaatsing naar VS Destelbergen maakten waren niet bijzonder vrolijk. Het ging niet zozeer over de prestatie van de JV-beloften, zij deden wat ze moesten doen: winnen. De tegenstander uit Destelbergen had blijkbaar alle moeite om nipt elf spelers te vinden die zaterdagnamiddag op het niet al te beste veld aan de Kerkham de Pintenaars partij kon geven. Een drietal spelers waren rond de 40 jaar oud. Alle respect voor hun inzet, maar de match neigde naar cafévoetbal waar de jonge spelers niet veel wijzer zijn van geworden.

Ondanks het gebrek aan mankracht kwam de thuisploeg al vrij snel op voorsprong (17' 1-0). Rond het halfuur lukte Cedric De Smet de gelijkmaker (31' 1-1) en met die score werd de rust bereikt.

Een frisser De Pinte, waarbij Jary Haeck zijn wederoptreden deed na blessure, maakte in de tweede helft de zaak af. Lieven De Keukeleire scoorde kort na de herneming (49' 1-2) en naar het einde toe werd het overwicht van rood-wit geconcretiseerd met nog twee goals. Ferre Baeten zorgde voor de 1-3 (77') en aanvoerder Stephen De Neve zette de 1-4 op het scorebord (85').

Cedric en Ferre scoorden hun achtste doelpunt van het seizoen en komen samen met Thibo Moors aan kop in de topschutterslijst.

De ploeg van coach Timothy De Witte klimt naar de tweede plaats in de rangschikking na de nederlaag van Oostakker in Lembeke. Volgende vrijdag mag op Moerkensheide meer tegenstand verwacht worden van het vijfde geklasseerde Ursel.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Ferre Baeten, Lieven De Keukeleire, Lukas De Neve, Remi Van Renterghem, Ruben Van De Kauter, Leon Bruyneel, Wies Depestele, Joran Dedapper, Jordy Notterdaeme, Jary Haeck, Cedric De Smet, Stephen De Neve, Noah Moors.

TOP VIJF TWEEDE RESERVEN I:

1. Lotenhulle 13 wedstr./34 punten;

2. De Pinte 14/30;

3. Oostakker 13/29;

4. Kaprijke/Bentille 13/28;

5. Ursel 13/23.                                                                                          (PatrickVDK/SupportersJV/EricSn)