Wedstrijdverslag beloften op Robur (+foto's)

ROBUR 2 – DE PINTE 7

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Beide ploegen kwamen aan de aftrap met de volle bedoeling punten te pakken.

De aanvangsfase van de wedstrijd was stevig en ging gelijk op,  de ploegen speelden in een gesloten blok op het middenveld met snedige steken voorwaarts, zonder echter onmiddellijk groot doelgevaar. Onze achterlinie met Karel, Andres, Inigo en Bram hield stevig stand, flankspelers Pieter en Benjamin werden bediend door middenvelders Thomas, Jari en Thibo.

Na een 30-tal minuten brak onze spits Ruben door, en scoorde de openingstreffer voor JV op aangeven van Benjamin. Robur reageerde gevat met een kanonschot, prachtig gered door een weer eens voortreffelijk keepende Julian. Tegen het einde van de eerste helft drukt JV nog eens goed door, Thomas maakte een mooie actie op aangeven van Thibo, en plaatste de bal tegen de netten in de verste hoek. Een prachtige actie op een gepast moment.

0-2 ruststand.

ROOD-WIT HOUDT STAND 

Coach Timothy, geflankeerd door onze delege Patrick, deed tijdens de rust de volgende vervangingen : Lukas voor Inigo, Stephen voor Thomas, Stijn voor Pieter, Cedric voor Ruben.  

De blauw-witte thuisploeg kwam vol goede moed uit de kleedkamer, en hervatte de wedstrijd stevig, met de bedoeling het spel in hun voordeel te keren. JV werd een beetje terug gedrukt.

Onze jongens vonden echter erg snel terug hun samenspel, en na een 5-tal minuten maakte Stijn een schitterende actie, wurmde zich een gaatje door de Waaslandse defensie, en krulde vanuit de hoek van het strafschopgebied de bal heerlijk in de winkelhaak. De Pintenaars vatten hieruit moed en enkele minuten later volgde een mooie actie van samenspel:  Thibo naar Cedric, naar Stijn, voorzet en Benjamin tikte binnen : 0-4.

De thuisploeg liet echter het hoofd niet hangen en bleef op zoek naar een tegendoelpunt. Robur werd beloond voor de inspanningen en scoorde een heerlijk doelpunt. Kort nadien volgde een tweede doelpunt. 2-4. Het zal toch niet waar zijn zeker… De Moerzekenaars vatten moed en gingen nu vol op jacht richting meer, en de gelijkmaker. Leuk om te zien hoe beide ploegen echt wilden winnen.  

De JV-ers echter waren niet van plan het uit handen te geven, ze bleven elkaar positief aanmoedigen en een schot van Stijn dat werd afgeweerd, werd door een goed gevolgde Benjamin in doel getrapt. 2-6. Tijdens de laatste minuten demonstreerde Stijn zijn kunnen en plaatste een mooie kers op de taart: eindstand 2-7.  

Wat ons opviel bij deze wedstrijd, is het feit dat de versterking van de ploeg vrijdagavond vanuit ons fanion (Jari, Thomas en Stijn), ontegensprekelijk het eindresultaat heeft verstevigd, echter de basis van het mooie samenspel en van de overwinning lag in onze jonge beloftenploeg zelf: onze jongens bleven ervoor gaan, en de continue positieve coaching naar elkaar toe op en naast het veld tijdens het spel, miste zijn effect niet. Dit is een groep waar muziek in zit. Het was een bijzonder leuke wedstrijd om te volgen, waarbij de ploegen, tot in de laatste minuut, het volle van zichzelf gaven.

Proficiat aan beide teams voor de “grinta” en het voetbalplezier. Dank ook aan de kantiniers van Moerzeke voor de gastvrije ontvangst met boterhammen na de wedstrijd.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Andres Vandenhemel, Inigo Maselyne, Karel Hellebaut, Bram Martens, Jary Haeck, Benjamin Martens, Thomas Van Den Berghe, Ruben Van De Kauter, Thibo Moors, Pieter Lecompte, Lukas De Neve, Stephen De Neve, Cedric De Smet, Stijn Vervust.                                                                                                                                                                                                                                                     (Wim Martens)

https://photos.app.goo.gl/mxpYiMW7rNpxkIto1