Wedstrijdverslag beloften op KSV Sottegem

SOTTEGEM 2 – DE PINTE 6

(Met dank aan de technische fiche van afgevaardigde Patrick Van De Kauter)

De verplaatsing naar het voorlaatste geklasseerde KSV Sottegem gaf gunstige perspectieven voor de Pintse beloften. De jeugdige rood-witten hadden ook deze week enkele meer ervaren spelers van de A-kern naast zich, al is dat ook niet altijd een garantie tot succes. Vorige week op Moerkensheide liep het verkeerd af tegen Lochristi. Donderdagavond in het Jules Matthys Station ging het echter een stuk vlotter. JV kwam snel 0-2 voor, de thuisploeg kwam op het uur langszij maar begaf in het laatste halfuur.

IDEALE START 

Jean Blondeel scoorde nog voor het einde van het eerste kwartier de 0-1 (14'). Drie minuten later stak Sottegem een handje toe door via een own-goal de voorsprong van de rood-witten te verdubbelen. De drie punten waren nog lang niet binnen want in de 25' slaagde KSV erin om de aansluitingstreffer te deponeren in het doel van Robbe Buys (1-2). Meteen de ruststand.

THIBO SCOORT TWEEMAAL

De voorsprong van de bezoekers verdween helemaal toen de geel-blauwen na een uur spel gelijk stelden (2-2). Daarna was het bobijntje van Sottegem af en de spelers van coach Timothy De Witte zetten de wedstrijd helemaal naar hun hand. In het laatste deel van de ontmoeting werd nog viermaal gescoord.

Thibo Moors zorgde voor de 2-3 voorsprong (66'). Daarna was het de beurt aan Stijn Vervust (71' 2-4). Benjamin Martens scoorde op de 83' zijn vierde doelpunt van het seizoen (2-5) en wordt daarmee, samen met Stijn, topschutter van de ploeg. Voor Thibo kon de avond niet meer stuk toen hij ook nog het laatste doelpunt van de partij lukte (86' 2-6).

Verdiende overwinning van Jong & Vlug dat door deze zege opnieuw aansluiting krijgt met de middenmoot van het klassement. Vrijdagavond ontvangt men op Moerkensheide nog een ploeg uit de staart van de rangschikking, namelijk HO Kalken. Ook dat moet lukken!

DE PLOEG:

Robbe Buys, Lamin Sawo, Malang Jarjue, Jary Haeck, Pieter Lecompte, Benjamin Martens, Cédric Buyck, Guillaume Wattyn, Stephen De Neve, Stijn Vervust, Andres Vandenhemel, Bram Martens, Victor Matthijs, Thibo Moors, Jean Blondeel.                                 (Eric Sn)