Wedstrijdverslag beloften op Balgerhoeke

BALGERHOEKE 2 – DE PINTE 3

Eind goed, al goed. Jong & Vlug behaalde in het Eeklose zijn zesde zege van het seizoen en blijft bij de beter geklasseerden. Het duurde wel tot tien minuten voor het wedstrijdeinde eer de Pintenaars de meer dan verdiende overwinning konden vastleggen.

Noah Moors was er nog eens bij, diens broer Thibo werd geselecteerd voor het eerste elftal. Nog iemand die een tijdje uit de schijnwerpers verdween is Gilles Langeraert, in Balgerhoeke tekende hij present en nam min of meer de plaats in van Joran Dedapper die 's avonds aan de aftrap stond bij de A-kern.

In de eerste helft, door JV gedomineerd, scoorde Balgerhoeke bijna uit het niets twee doelpunten in evenveel minuten (31' en 33'). Rood-wit daarentegen vergat af te ronden. Coach Timothy De Witte moest tijdens de rust een en ander bijstellen.

De gevleide voorsprong van de thuisploeg verdween in de tweede helft snel. Noah Moors lukte al in de 49' de aansluitingstreffer en amper vier minuten later was alles te herdoen na de gelijkmaker van Arnaud Goossens (53' 2-2). De Pinte kreeg loon naar werken toen tien minuten voor affluiten Cedric De Smet, met zijn derde competitiedoelpunt van het seizoen, de score op 2-3 bracht.

Doelman Robbe Buys en Leon Bruyneel (voor het eerst) moesten na afloop snel terug naar De Pinte, ook zij werden verwacht bij het eerste elftal.

De toppers in de reeks wonnen hun wedstrijd zodat er een status quo is boven in de klassering. Volgende vrijdag 2 november staat er een belangrijke thuismatch op het programma, dan brengt het tweede geklasseerde SK Oostakker een bezoek aan Moerkensheide.

DE PLOEG:

Robbe Buys, Leon Bruyneel, Gilles Langeraert, Lukas De Neve, Jordy Notterdaeme, Remi Van Renterghem, Arthur Matthijs, Stephen De Neve, Arnaud Goossens, Cedric De Smet, Lieven De Keukeleire, Ruben Van De Kauter, Bram Martens, Noah Moors.

TOP 5 TWEEDE RESERVEN I:

(stand na 9 speeldagen) 

1. Lotenhulle 24 punten;

2. SK Oostakker 22;

3. Kaprijke/Bentille 19;

4. De Pinte 19;

5. DKW Evergem 15.                                                                                                   (EricSn/Patrick VDK)