Wind en regen houden eerste beloften niet tegen! (+foto's)

DE PINTE 3 - ST.-DENIJS 0

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Terug een stevige derby op het programma: de youngsters van JV De Pinte versus de vedetten van KVV Sint-Denijs. Al op voorhand werd er gespeculeerd dat de B-beloften van de buren zich serieus zouden versterken aangezien de A-beloften van KVV een vrij weekend hadden. Aan de namen die bij de aftrap te zien waren bleek dit ook zo te zijn. Enkele vaste waarden van de A-beloften kwamen de B'ers versterken, plus heel wat spelers die behoren tot de kern van KVV. Waar een walk-over was voorspeld bleek het toch nog een stevige wedstrijd te worden. Zo hebben we het graag. Ook JV kon rekenen op wat jongens van de kern. De weersomstandigheden zorgden voor iets extra, enorm veel regen, veel wind en dat kon wel eens voor wat problemen zorgen.

De eerste helft kan eigenlijk heel kort samengevat worden, veel middenveldvoetbal en bij beide ploegen waren de verdedigers beter dan de aanvallers. Er vielen weinig kansen, wel veel slordigheden, ook terug langs beide kanten. Cedric De Smet zorgde in minuut 2 al voor wat de grootste kans zou zijn in de eerste helft. Hij legde de bal perfect neer voor Viktor Van Riet die kwam opduiken in zijn rug maar die kon te zwak afdrukken voor doel. Na deze kans amper nog doelgevaar en zo een brilscore aan de rust: 0-0.

In de tweede helft, waar we toch meer onze stempel wilden drukken, direct veel verandering. KVV kwam wel beter uit de kleedkamer en kreeg direct een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Gelukkig ging de bal mijlenver over en was dat doelgevaar direct afgewend. Aan de andere kant, idem scenario, JV kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plaats. Ongeveer op een 20 meter van doel gingen Arne Van Craen en Simon Coene achter de bal gaan staan. De laatst vernoemde nam de vrije trap voor zijn rekening en krulde de bal heerlijk in de rechtse winkelhaak. De keeper was kansloos en 1-0 stond op het bord.

Dit bleek dan ook een kantelmoment te zijn want vanaf dan werd de wedstrijd een stuk opener. We begonnen meer in ons eigen kunnen te geloven en zetten de bezoekers onder druk, wat terug loonde. Mooie steal van Guillaume Wattyn waarna Viktor de bal in de voeten kreeg en hem panklaar legde voor de ondertussen ingevallen Rob Van Den Berghe. Rob werkte proper af en trekt zijn uitstekende vorm verder door. 2-0 en nu had je het gevoel dat we de wedstrijd niet meer uit handen mochten geven.

St.-Denijs kwam offensief opzetten, maar de aanvallen werden stuk voor stuk afgeslagen door de sterke defensie van JV. Uitblinkers daar waren David Vanden Bogaerde die alle rechtstreekse duels won en Gilles Verlinden die zowel de 7, 9 en de 11 in zijn achterste broekzak kon terugvinden na de wedstrijd.

De 3-0 kon al een paar keer vroeger gevallen zijn maar in minuut 68 konden we onze goede tweede helft extra belonen. Ralph Hulshof die scherp inspeelde voor Rob, en deze werkte andermaal knap af. Twee goals op een 20tal minuten. Sterk.

Daarna was het vooral een kwestie van de wedstrijd uit te spelen, met nog wat kleine kansen. Arne kon zijn goede wedstrijd bijna belonen met een goal op één van de corners, maar helaas. Het laatste fluitsignaal klonk en de ontlading was groot. Een verdiende overwinning tegen toch wel een sterke tegenstander. Eentje die toch wel altijd extra speciaal zal zijn voor mij, aangezien ik bij KVV 6 jaar coach ben geweest. 9 op 9 voor Jong & Vlug en voor minstens één dag al eens alleen op kop!

Man van de match: Gilles Verlinden.

Volgende vrijdag wordt de leidersplaats verdedigd op Windeke. Aftrap om 20 uur.                                          (JoachimVR)

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Maxime Ooghe, Andreas Vandekerckhove, Gilles Verlinden, David Vanden Bogaerde, Simon Coene, Guillaume Wattyn, Arne Van Craen, Cedric De Smet, Viktor Van Riet, Pieter Lecompte, Lieven De Keukeleire, Ralph Hulshof, Siebren Marchant, Rob Van Den Berghe.                                  

LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/3M9WFeG4WKNtNBqs6