Wedstrijdverslag en foto's eerste beloften op Windeke

WINDEKE 0 - DE PINTE 10

(ONDERAAN HET VERSLAG EEN LINK NAAR DE FOTO'S VAN JAN LECOMPTE)

Vierde competitiewedstrijd en deze keer stond een mooie verplaatsing naar het 'verre' Windeke op de agenda. Eén van de weinige niet derby's in onze reeks en een tegenstander die met eenzelfde visie als JV is begonnen vorig seizoen. Zoveel mogelijk eigen jongens en jeugdig enthousiasme. Een ploeg waar we het moeilijk tegen gingen hebben, dachten we toch op voorhand. We kwamen terug versterkt aan de aftrap nadat zowel Lucas Algoed, Joran Dedapper, Simon Coene, Pieter Lecompte en Rob Van den Berghe minuten moesten maken bij de A-beloften.

Nog voor de match hadden we ons voorgenomen dat we het duel wilden domineren en dat deden we ook. De eerste 15-20 min. waren verstikkend en verraste de tegenstander, zodat ze het noorden kwijt raakten. Na 5 minuten prikte Cedric De Smet de eerste al binnen nadat Robbe Buys (ja, u leest het goed) knap meevoetbalde en de bal lang trapte richting onze spits; de thuisdoelman twijfelde en de eerste hing al tegen de netten. De Windeke-keeper had nog maar juist de bal uit zijn doel gehaald of de tweede goal van Cedric was al een feit, dit na 11 min., nu op een stilstaande fase. Simon Coene, met een scherpe vrije trap, en deze keer mocht de keeper niet enkel de bal uit zijn doel halen maar ook Cedric zelf die in de netten hing na zijn kopbal.

Cedric maakte zijn droomstart compleet met zijn 3de van de avond na een kwartier op aangeven van Pieter Lecompte. Je zou denken dat hierna de tegenstander kraakte maar integendeel, het jeugdig enthousiasme van Windeke kwam naar boven en ze zorgden voor een paar gevaarlijke prikken, gelukkig was de defensie bij de pinken en hielden we stand. We misten na de eerste drie goals, twee grote kansen via Pieter en Lukas Penders. Maar diezelfde twee zetten hun foutjes direct recht met een assist van Pieter en een goal van Lukas.

Terug grote appreciatie en respect voor de tegenstander want na 0-4 op eigen terrein zouden er al veel ploegen de kopjes serieus laten hangen of het voetbal achterwege laten. Zij bleven gevaarlijk en we gaven de wedstrijd even uit handen. Robbe Buys met een zeer goeie redding in deze periode hield Windeke van een doelpunt. JV liet toch enkele gaten vallen, voetbalde te weinig en speelde te veel met een lange bal.

Vijf minuten voor de rust herpakten de Pintenaars zich en dat resulteerde ook direct in doelpunten. Joran met de lange bal naar Rob Van den Berghe, die pakte hem goed mee en werkte koeltjes af (0-5). Er volgde nog een 6de treffer voor de rust. Via Lucas Algoed die kwam opzetten op zijn rechterkant, toverde zelf een goeie actie uit zijn maat 44 en leverde een prima assist af voor Pieter. 0-6 aan de rust en deze keer was de veer bij onze concurrent definitief gebroken.

Na de pauze was het een kwestie van de wedstrijd uit te spelen, de clean sheet te houden en eventueel de score nog wat aan te dikken. David Vanden Bogaerde kwam erin voor kapitein Lieven De Keukeleire die afgelopen weken secuur was in de verdediging. Op het uur stonden drie andere wissels gepland. Viktor Van Riet, Ralph Hulshof en Bram Martens kwamen Lukas, Arne en Pieter aflossen. Dit bracht direct wat 'schwung' in de wedstrijd en resulteerde direct met de nummers 2 en 3 van Rob Van den Berghe. De tweede op een rebound na een schot van Gilles Verlinden en de derde op assist van Viktor. Rob beloonde zijn uitstekende wedstrijd met een hattrick en met 14 goals in 6 wedstrijden. Als je over een man in vorm kan spreken dan is het deze wel.

De wedstrijd viel hierna een beetje stil en laten we zeggen dat er meer animo op de bank was dan op het plein. Viktor zorgde nog voor "de misser van de week" maar maakte dit snel goed met een goal. Cedric die de bal aan Viktor gaf, die naar binnen kwam en hem binnen schoof in de korte hoek. Rob zorgde nog voor de dubbele cijfers via het hoofd van een verdediger van Windeke (owngoal, 0-10).

De eindstand zegt genoeg! De 3 punten mee naar huis en alleen op kop met 12 op 12. Volgende week staat een rechtstreekse concurrent op het programma met Moortsele, ploeg die met een match minder 9 op 9 haalde.

Man van de match: Rob Van den Berghe.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Joran Dedapper, Lieven De Keukeleire, Gilles Verlinden, Arne Van Craen, Rob Van den Berghe, Simon Coene, Cedric De Smet, Lukas Penders, Pieter Lecompte, David Vanden Bogaerde, Bram Martens, Ralph Hulshof, Viktor Van Riet.

TOP VIJF NA 4 SPEELDAGEN:

1. De Pinte 4 wedstr./12 punten;

2. Moortsele 3/9;

3. HT Zwijnaarde 4/9;

4. Zevergem 4/6;

5. Melsen 4/6.                                                                                                                  (JoachimVR)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/whurXEQCKSikvj3f7