Eerste beloften staan los op kop! (+ foto's)

DE PINTE 4 - MOORTSELE 1

(Onderaan het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Vrijdagavond, 20 uur, deze keer stond er een topper van formaat op het programma. Het ervaren Moortsele, de nummer 2 in de stand, kwam op bezoek bij leider Jong en Vlug De Pinte. Een belangrijke wedstrijd om een statement te maken naar de andere ploegen. Thuis winnen betekende sowieso een bonus van 3 punten op alle ploegen. Winnen was eigenlijk een must!

De partij werd op gang geblazen en men zag duidelijk dat we niet tegen Windeke van vorig week speelden. Moortsele liet een stuk minder ruimte voor onze snelle aanvallers en vingen ons goed op voor de eigen 16 meter. JV was gevaarlijk met enkele gerichte ballen naar Cedric De Smet en Lukas Penders, die op de 9 en 7 startten, maar we konden de centrale verdedigers niet zo makkelijk voorbij. Op het kwartier kwamen we tot onze eerste grote kans, via Pieter Lecompte op links. Deze leverde een prima assist af voor Lukas die in de tweede zone stond. Een lekkere knal bracht ons op 1-0 voorsprong.

Na de openingstreffer hadden we het gevoel dat we de tegenstrever onder controle kregen. Er kwamen wel wat kansen langs onze kant, minder aan de kant van Moortsele. David Vanden Bogaerde en Karel Hellebaut waren een ijzersterk centraal duo en werden goed ondersteund door Lieven De Keukeleire en Gilles Verlinden. Moortsele was tot twee keer toe gevaarlijk op een corner maar gelukkig vergaten ze deze af te werken. Wij kregen ook 3 corners op een korte tijd. Bij nummer 1 en 2 was de uitvoering niet schitterend, maar bij corner 3 was het wel prijs. Joran Dedapper die in het zicht ging staan van de keeper, Lukas met een scherpe corner en Pieter Lecompte die hem mooi binnen kopte aan de tweede zone. Ook in de vorige weken kwam dit duo al meerdere malen terug in het verslag.

We hadden nog de kans om een derde keer te prikken voor de rust maar het stugge Moortsele liet dit niet zomaar gebeuren. De bezoekers herpakten zich nog voor de pauze en meteen waren we gewaarschuwd voor de tweede helft.

ALLES VALT IN DE JUISTE PLOOI

In de rust geen wissels, dezelfde 11 aan de aftrap van de tweede helft. De eerste 5 minuten waren nog degelijk maar dan zakte de thuisploeg wat weg. Moortsele zette hun blok wat hoger en wij vonden de ruimte niet die hierdoor vrijkwam. Na enkele vrije trappen, corners en acties van de blauwhemden, was het prijs. Een steekbal tussendoor en de nr. 11 van Moortsele werkte beheerst af. Er was discussie over buitenspel maar het doelpunt was niet onverdiend, 2-1.

JV schoot gelukkig op tijd terug wakker en kon het evenwicht herstellen. Siebren Marchant was gevaarlijk met enkele acties op de linkerflank en JV begon weer in de wedstrijd te komen. Diezelfde invaller lag ook aan de basis van de 3-1. Bij een inworp zag Siebren Cedric in de rug duiken van de verdediging en lokte hier heel slim een penalty uit. David werd aangeduid en pakte zijn verantwoordelijkheid om de elfmetertrap om te zetten. De keeper zat er nog even aan maar de 3-1 was een feit.

Minuut 83 en de wedstrijd lag in een definitieve plooi. Een andere invaller wou hem ook nog eens tonen. Benjamin Martens kon terug spelen na lang blessureleed, in zijn eerste actie sukkelde hij nog een beetje met de bal maar bij zijn tweede actie leverde hij een prima assist af voor Viktor Van Riet die kwam opduiken in de "16" (4-1). Kort daarop floot de ref het eindsignaal.

Terug een heel pak supporters, mooi voetbal, winst tegen de tweede in de stand en 15 op 15. Uiteraard zit de sfeer dan goed! Volgende week staat er opnieuw een lastige klant op het programma met KSV Melsen!

Man van de match: David Vanden Bogaerde.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Lieven De Keukeleire, David Vanden Bogaerde, Karel Hellebaut, Gilles Verlinden, Joran Dedapper, Lukas Penders, Ralph Hulshof, Cedric De Smet, Viktor Van Riet, Pieter Lecompte, Andreas Vandekerckhove, Arne Van Craen, Siebren Marchant, Benjamin Martens.

TOP 5 IN TWEEDE RESERVEN G:

1. De Pinte 5 wedstr./15 punten;

2. HT Zwijnaarde 5/10;

3. Cercle Melle 4/19;

4. Melsen 5/9;

5. Zevergem 5/9.                                                    (JoachimVR)

LINK NAAR DE WEDSTRIJDFOTO'S VAN JAN LECOMPTE:

https://photos.app.goo.gl/x97ubMiU8ApTHJYRA