Beloften starten met winst en verlies

Eerste beloften: DE PINTE 3 – ST. MUIDE GENT 2

Nogal wat nieuwe gezichten bij de Pintse beloften, die dit seizoen onder leiding staan van coach Joachim Van Riet. Joachim was vorige competitie trainer van de tweede beloften. Goed dat enkele supporters van doelman Wannes Vande Ginste en verdediger Maxime Ooghe in mijn nabijheid stonden, zodat het stilaan mogelijk werd om op elk gezicht een naam te plakken. Een inkomende transfer in het tussenseizoen was die van Ralph Hulshof. De 28-jarige speelde enkele jaren geleden in de kern van JV, om dan zijn geluk elders te zoeken. Via VS Destelbergen en Zevergem keerde Ralph terug naar waar het ooit begon en hoopt stiekem nog eens in de eerste ploeg uit te komen. Het duel startte met enige vertraging omdat de aangeduide scheidsrechter niet kwam opdagen. Julian Vermassen werd als aangeduide vrijwilliger bereid om een gele “Origi-trui” aan te trekken en de match, tot ieders voldoening, te leiden.

MOEIZAME EERSTE HELFT VOOR JV

Snelle start van de thuisploeg die al op de 14' mocht juichen. Een actie Jordy Haemelinck-Guillaume Wattyn werd door deze laatste knap afgewerkt (1-0).

Het vervolg van de eerste helft bracht stilaan bezoekend overwicht. Met snelle flankspelers luidde de alarmklok regelmatig in de Pintse defensie. Een tegendoelpunt leek eraan te komen via een strafschop. De Gentse nr. 7, K. Ide, mikte naar de hoek doch JV-keeper Vande Ginste ging perfect plat en hield het leder uit zijn doel. Jong & Vlug koos regelmatig voor het offensief, regelmatig lieten de aanvallers zich vangen in de buitenspelval. Bovendien stonden er in de Muide-defensie enkele “torens” die moeilijk te omzeilen waren.

Na een dik halfuur viel de gelijkmaker dan toch. Opnieuw Ide in de hoofdrol, die in één tijd een pass in de hoek van het Pintse doel knalde (34' 1-1). Kort voor de rust nog eens een dikke kans voor de thuisspelers, die echter de bezoekende doelman op hun weg vonden.

Stand halfweg 1-1. Met die score mocht rood-wit tevreden zijn.

WEDSTRIJD KANTELT NA RUST

Coach Van Riet wisselde enkele pionnen. De tweede helft werd gedomineerd door de Pintenaars. Op de 51' viel een tweede doelpunt, weer scoorde Guillaume (2-1). Ook Naïm Langeraert liet zich opmerken, hij kende wel pech toen een schot van hem op de deklat spatte.

Ondanks het overwicht bleef een derde doelpunt lang uit. Een paar keer was de gelijkmaker dicht bij. Het bleek wachten tot de laatste vijf minuten om meer goals te zien. In de 89' ging een pegel van Naïm via de hand van de keeper in doel (3-1). Niets te vroeg, want in de slotminuut milderde Muide met een kopbaldoelpunt tot 3-2.

Trainer Joachim Van Riet koos Guillaume Wattyn tot "Man van de match".

DE PINTE SPEELDE MET:

Wannes Vande Ginste, Matisse Busschaert, Jordy Haemelinck, Arne Van Craen, Viktor Van Riet, Guillaume Wattyn, Lieven De Keukeleire, Ralph Hulshof, Naïm Langeraert, Ben Achtergaele, Maxime Ooghe, Siebren Marchant, Gilles Verlinden, Andreas Vandekerckhove.

**********

Tweede beloften: LS MERENDREE 3 – DE PINTE 1

Op bezoek bij Lando Sport Merendree liet de ploeg van coach Freddy Haemelinck een degelijke indruk na. Tot diep in de tweede helft bleef het scorebord hangen op 2-1, met voor JV een doelpunt van Rob Van Den Berghe. Een gelijkspel zat erin tot een kwartier voor tijd. Dan moest De Pinte verder met 10 man na een rode kaart. Dat speelde uiteraard in de kaart van de thuisploeg. Zij deden er uiteindelijk nog een goaltje bovenop.

JONG & VLUG SPEELDE MET:

Dries Florizoone, Daan De Mil, Bert Seynhaeve, Arno Ooms, Gilles Verlinden, Ruben Luca, Renaud Duyck, Ben Achtergaele, Rob Van Den Berghe, Louis Lenaerts, Naïm Langeraert, Demetre Maglaperidze, Thibaud Debuyserie, Jordy Haemelinck, Charlie Heymans.                   (EricSn)