Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Zevergem

DE PINTE 2 - ZEVERGEM 2

(OEFENWEDSTRIJD 24/8/2019)

Met liefst drie wedstrijden en een spelersvoorstelling op het programma afgelopen zaterdag, kon al wie voetbalgezind is zijn of haar hart ophalen op Moerkensheide. Voor het eerste elftal was het alvast de laatste test in de aanloop naar de start van de competitie tegen Sint-Denijs. De motivatie en de wil om er, tegen de buren uit Zevergem, iets mooi van te maken was groot bij spelers en trainersstaf.

De talrijk opgekomen supporters zagen een erg gretig begin van JV. Na amper 2 min. zette Otto Rabaey zich sterk door op rechts, waarna hij de bal terug op Fabrice Vanden Abeele speelde. Enkele supporters waren al aan het juichen, maar Fabrice legde tot zijn eigen verbazing de bal naast. De thuisploeg kwam niet veel later toch op voorsprong. Een vrije trap van op links werd door Fabrice voor doel gedraaid, waar Arne Van Craen de bal met het hoofd verlengde (10’ 1-0).

Na het openingsdoelpunt herstelde Zevergem stilaan het evenwicht, dit zonder echt gevaarlijk te zijn. Toch hingen de bordjes snel weer gelijk. Net voor de drankpauze verdween een indraaiende voorzet voorbij alles en iedereen in het doel van Julian Vermassen (19’ 1-1). De rest van de eerste helft kregen we vooral veel middenveldspel te zien. Iedereen leek dan ook vrede te nemen met een gelijke stand bij de rust, tot Otto een geniale ingeving kreeg. Hij haalde een lange bal uit de lucht en zette vervolgens met een sublieme steekpass Arthur Matthijs alleen voor doel. Arthur was er als de kippen bij om het leer voorbij de doelman te tikken en maakte zo zijn eerste van deze voorbereiding (41’ 2-1).

In de tweede helft eiste JV De Pinte de bal op, maar verder dan enkele halve kansen kwam het niet. Zevergem kende dan weer meer succes toen een voorzet hoog voor doel werd getrapt. Een van de grote bezoekende aanvallers klom hoger dan Julian en kopte de bal onder de lat binnen (58’ 2-2).

Met Thibo Moors, Simon Coene en Ferre Baeten dropte coach Davy Hautekeete nog enkele frisse krachten in de ploeg. Er kwam opnieuw wat meer schwung in de ploeg. Arne was nog dichtbij de winnende treffer, maar moest echter te veel uitwijken om te kunnen besluiten. Vlak voor affluiten toonde Julian nog eenmaal zijn kunnen. Hij ging uitstekend plat op een poging van voormalig JV-speler Bart Schollaert.

Al bij al een billijk gelijkspel, al hadden de spelers van JV op een beter resultaat gehoopt. Volgende week staat er met een verplaatsing naar Sint-Denijs opnieuw een derby op het programma. Daar gaat het wel om de punten!

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Julian Vermassen, Tom Meulemans, Ferre Baeten, Lucas Algoed, Arne Van Craen, Otto Rabaey, Simon Coene, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Matthias Vandenbroucke, Benjamin Martens.                                                                                                                                                                                                                         (FabriceVdA)