Wedstrijdverslag eerste elftal tegen VC Zwijnaarde

JV DE PINTE 0 – VC ZWIJNAARDE 2

(Wedstrijdbal geschonken door gemeenteraadslid Trudo Dejonghe en VZW Paardenkoersen De Pinte)

In de voorbije maanden was de JV-scouting druk op zoek naar versterking voor het eerste elftal. Voetballers woonachtig in de gemeente of die een deel van hun jeugdopleiding bij Jong & Vlug hadden gekregen werden aangesproken. Onder andere Tibo Haeck, Bram De Borchgraeve, Arne Van Craen, Simon Coene en nog een paar anderen gingen op het voorstel in en verdedigen nu de rood-witte clubkleuren.

Of men toen ook Wim De Pauw heeft gecontacteerd, weet ik niet. Misschien onvoldoende gekend bij de jongere bestuursleden? Onbetaalbaar? Gewoon vergeten? Hoogstwaarschijnlijk is de 35-jarige spits van VC Zwijnaarde gewoonweg niet zinnens meer om nog een nieuw avontuur te beginnen. Bij VC is hij al jaren vaste waarde en ieder seizoen goed voor een pak doelpunten.

Wim begon zijn voetbalcarrière, net als zijn oudere broer Tom, bij JV De Pinte. Hij maakte deel uit van de succesrijke lichting 1984-1985, waarvan menige spelers hun weg vonden naar de A-kern van derde, tweede en zelfs eerste provinciale. Mama Vera was enkele seizoen afgevaardigde van zoonlief en zijn maats. Op zeker moment vertrok Wim naar KVE Drongen om uiteindelijk bij VC Zwijnaarde te belanden.

Die “vergeten” Pintenaar besliste, met twee doelpunten in de tweede helft, de kermisderby tussen JV en VC. De groen-witte bezoekers met vier dertigers in de rangen straalden uiteraard meer maturiteit uit dan de jeugd van De Pinte. Het uitvallen van Niels Dekimpe laat zich voelen bij de rood-witten die een leider op het veld missen. Het is ook niet simpel voor coach Davy Hautekeete om momenteel met zijn sterkste elf aan de aftrap te verschijnen. Vergeleken met vorige week op St.-Denijs moest de ploeg op vijf plaatsen gewijzigd worden, dit om allerlei redenen. Uiteraard niet goed om automatismen te kweken.

VOORAL NIET VERLIEZEN

Nu, de JV-supporters mochten zeker niet klagen over het enthousiasme bij de thuisspelers. Tot een kwartier voor affluiten bleef een gelijkspel mogelijk. In de eerste helft hadden de mannen van Zwijnaarde licht veldoverwicht. Beide ploegen verloren vorige week en schuwden nu  al te veel risico's. Daardoor bleef het aantal doelkansen beperkt. Pinte-doelman Julian Vermassen moest wel een paar keer naar de bal grabbelen maar samen met zijn verdedigers, die correct hun job deden, bleef de “0” op het scorebord. Overigens, in die JV-defensie een verrassende starter: Matisse Busschaert, die zijn mannetje stond.

Met het aanvallend compartiment ging het minder vlot. Veel lange ballen die de spitsen niet bereikten, ook al omdat de VC-verdediging hoofdzakelijk uit “torens” bestond die moeilijk te passeren waren. De vele toeschouwers moesten dan ook aan de rust tevreden zijn met een logische brilscore.

ENKELE KANSEN NIET BENUT

De tweede helft leek een kopie te worden van de eerste. Tot in de 56' een aanval van Zwijnaarde op de linkerflank besloten werd met een schot uit een scherpe hoek en de bal in het Pintse doel verdween (0-1). Auteur van het doelpunt: Wim De Pauw.

Jong & Vlug moest op zoek naar de gelijkmaker en coach Hautekeete wisselde drie aanvallende spelers. Fabrice Vanden Abeele, Ferre Baeten en Cedric De Smet moesten samen met Otto Rabaey proberen de VC-verdediging al minstens één keer op het verkeerde been te zetten. Er kwamen inderdaad enkele kansen. Ondermeer op de 70' na een vrijschop en één minuut later leek Ferre op weg naar doel tot hij vlak voor de “16” werd getackeld. De mooiste aanval van de thuisploeg kwam er na 74' spel. Fabrice trapte een hoekschop, waarna Ward Popelier de bal richting Zwijnaarde-doel kopte, die ging jammer genoeg nipt voorlangs. De Pintse supporters hielden de moed er in en lieten zich horen.

Een klein kwartier voor het einde was het echter over en uit. Bij een aanval van de groen-witten werd niet goed verdedigd en kwam het leder in de voeten van De Pauw terecht. Die vlamde “uit den draai” de bal voor de tweede keer tegen de Pintse netten (77' 0-2).

De verdiende tegentreffer kwam er niet meer en de tweede nederlaag kon al zeker niet vermeden worden. Kalm blijven en verder werken is nu de boodschap. Met St.-Denijs en VC moest De Pinte twee van de betere ploegen in de reeks bekampen. De uitslagen van dit weekend in 3B (o.a. tweemaal 6-1, 5-1 en 0-4) laten uitschijnen dat niet alle teams in de reeks top-5-kandidaten zijn.

Volgende zaterdag om 19 uur staat de uitwedstrijd tegen Massemen op het programma.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Benjamin Martens, Tom Meulemans, Otto Rabaey, Matisse Busschaert, Ward Popelier, Jary Haeck, Pieter Lecompte, Tibo Haeck, Thibo Moors, Arthur Matthijs, Robbe Buys, Ferre Baeten, Cedric De Smet, Fabrice Vanden Abeele.                              (EricSn)