Wedstrijdverslag eerste elftal tegen St.-Denijs

JV DE PINTE 0 – KVV ST.-DENIJS 2 (STOPGEZET)

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR IMMO DERYCKE)

Scheidsrechter Andy De Ketelaere maakte op het wedstrijdblad volgende opmerking: “Remarks: Wedstrijd in de 76ste minuut stilgelegd na lichtpanne. De wedstrijd kon 30 minuten later niet herstart worden. Op het ogenblik van de lichtpanne stond de wedstrijd op 0-2 tussenstand.”

Daarmee is, wat het sportieve betreft, ongeveer alles gezegd over de derby. Wat de tussenstand ook mocht zijn, JV De Pinte zal door de Voetbalbond “in gebreke gesteld” worden en de match met 0-5 verliezen, plus een geldboete.

Jammer van deze anti-climax want de sfeer op de tribune en in de kantine was opperbest. Jong & Vlug, maar vooral de JV-Supportersclub hadden voor de nodige kerstsfeer gezorgd met allerlei lekkere dingen. De vele aanwezigen genoten ervan en "het malheur" op het terrein bleek snel vergeten.

DOELMAN VERMASSEN VOORKOMT VROEGE ACHTERSTAND

Ondanks het grote puntenverschil in de rangschikking, werden de Pintenaars in de eerste helft niet overrompeld. St.-Denijs was de betere ploeg maar de JV-verdediging en vooral doelman Julian Vermassen zorgden er voor dat aan de rust het scorebord op 0-0 stond.

De thuisploeg kwam af en toe voor het KVV-doel maar kon keeper Emile Windey niet verrassen. Windey verving doelman Pieters die met een gebroken vinger moest toekijken aan de zijlijn.

VERLICHTING LAAT HET WEER AFWETEN

De bezoekers kwamen in de tweede helft vlug op voorsprong. Het was Dries Pieters, zoon van de KVV-voorzitter, die de groen-witten op rozen zette (51' 0-1). Meteen het 50ste competitiedoelpunt voor de ervaren buren, die duidelijk op titelkoers zitten en eindelijk die promotie naar tweede provinciale willen halen.

De Pinte moest op zoek naar de gelijkmaker, maar dat weten we ondertussen, doelpunten maken valt dit seizoen niet mee. St.-Denijs behield de controle en wachtte rustig af tot een nieuwe kans zich aandiende. In de 67' haalde Cédric Van Mierlo hard uit en de bal verdween in het Pintse doel (0-2). Het was diezelfde Van Mierlo die in de heenwedstrijd in extremis de winninggoal maakte voor KVV.

Tot daar de voetbalwedstrijd. Korte tijd later viel de helft van de terreinverlichting uit. De ref legde noodgedwongen de wedstrijd stil en de thuisclub kreeg een halfuur tijd om de “panne” op te sporen. Dat bleek niet mogelijk. Het is niet de eerste keer dat er problemen zijn met de lichten op het A-terrein van Moerkensheide. Twee seizoenen geleden, in eerste provinciale, gebeurde hetzelfde. Ook toen verloor JV de match voor de groene tafel van de bond met 0-5 en achteraf zou blijken dat die drie punten rood-wit de titel kostten.

Voor Laurens Elias en zijn ploegmaats gaat de winterstop in. Het tweede deel van de competitie start voor De Pinte op zondag 5 januari op het veld van die andere buur VC Zwijnaarde. Aftrap om 14u.30.

COACH DAVY HAUTEKEETE SELECTEERDE:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Simon Coene, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Thibo Moors, Arne Van Craen, Robbe Buys, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Lucas Algoed.                                            (EricSn)