Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Melsen

DE PINTE 1 – MELSEN 1

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR JUSTIN EN MELSEN FRIENDS en BVBA EECHAUTE)

De competitie komt stilaan in de laatste rechte lijn en JV De Pinte staat er niet zo best voor. Ook coach Davy Hautekeete beseft dat het snel beter moet. “We zijn al voorbij vijf voor twaalf,” aldus de T1 van Jong & Vlug onlangs in een krantenartikel. “We hebben het de voorbije weken moeilijk gehad om een vuist te maken en zijn bovendien niet efficiënt genoeg. We betalen veel leergeld op veel vlakken. Toch moeten we er in blijven geloven, want deze club hoort in derde provinciale thuis. Het is aan ons om onze rug de komende weken te rechten. We zullen stilaan boven onszelf moeten stijgen,” besluit de Pintse trainer.

De thuiswedstrijd vorige zaterdag tegen het als 11de geklasseerde Melsen was nog eens een gelegenheid om met een zege uit te pakken. Het werd een evenwichtige partij tussen twee bescheiden teams en zeker niet de beste prestatie van onze kernspelers. Weinig geslaagde combinaties waarbij het middenveld, met een nochtans bedrijvige Tom Meulemans, teveel werd overgeslagen. De “lange ballen” bereikten dikwijls hun doel niet.

In de eerste helft werd niet gescoord alhoewel Otto Rabaey, Tom Meulemans en Bram De Borchgrave zeker de kans daarvoor kregen. De bezoekende doelman Froyen hield zijn netten ongeschonden. Ook Melsen had op voorsprong kunnen komen. Zo trof Pieter Trossaert de deklat.

VOORSPRONG SNEL WEG

De Pinte had het meeste balbezit in de tweede helft, al bleek Melsen voor doel gevaarlijker. Leslie Vlerick, die het JV-doel verdedigde, bracht onder meer redding met de vuisten na een bezoekende counter (66'). Geen mooi voetbal voor de talrijke supporters, wél een ferme dosis spanning.

Op de 70' mocht de thuisaanhang eindelijk juichen. Bij een inworp van Bram richting Otto, aan de verste paal, trapte deze laatste met buitenkant voet het leder hoog in het Melsense doel (1-0). Zou het dan toch nog eens lukken?!

De vreugde werd echter snel bekoeld. Bij een bezoekende aanval in de 75' kwam er een voorzet van links waar de voor doel ongedekte Trossaert het leder simpel intrapte (1-1).

De Pintse coach haalde Rob Van Den Berghe, Simon Coene en Arne Van Craen van de bank voor het slotoffensief, dat beperkt bleef tot veel goede wil. Zeker toen aanvoerder Laurens Elias, die het moeilijk had op zijn flank, in een paar minuten tegen twee gele kaarten opkeek en vroegtijdig mocht douchen. In de 87' leek zelfs alle moeite tevergeefs te zijn geweest toen Melsen een tweede keer scoorde. Gelukkig stond er een attente lijnrechter en die zwaaide prompt voor buitenspel. Opluchting in het Pintse kamp en een logische puntendeling.

De andere wedstrijden in de reeks werden zondagnamiddag afgelast wegens storm Ciara.

Aanstaande zondag gaat voor rood-wit de jacht op de punten verder. Dan staat een bezoek aan Oudegem op de kalender en daar zijn de Pintenaars zeker niet kansloos.

DE PINTSE SELECTIE:

Leslie Vlerick, Tom Meulemans, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Lucas Algoed, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Matthias Vanden Broucke, Julian Vermassen, Simon Coene, Rob Van Den Berghe, Arne Van Craen.                     (EricSn)