Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Massemen

JV DE PINTE 3 – EENDRACHT MASSEMEN 1

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR BURGEMEESTER VINCENT VAN PETEGHEM en de JV-SUPPORTERSCLUB)

"Ja, De Pinte speelt ook voetbal en ze doen het lang nie slecht

Ze zullen kampioen zijn als ze hebben gene pech

Wanneer ze na de match tezamen gaan van 't plein

Zingen de De Pintenaren allemaal dit leuk refrein..."

Dit is het derde couplet van het “Pinte-lied” van tekstschrijver Luc De Ruyck die zaterdagavond samen met de kleinzoon van toondichter Julien Dierick, Gino, aanwezig was en dat tijdens de gezellige en smakelijke JV-nieuwjaarsreceptie uit volle borst werd gezongen. De spelers op het veld deden achteraf wat ze moesten doen, winnen, zodat na de wedstrijd het feest in de kantine gewoon kon verder gaan. Het zinnetje in het Pinte-lied “Ze zullen kampioen zijn...” lijkt dit seizoen wat overdreven, maar de hoop op een langer verblijf in derde provinciale is na de overwinning tegen Massemen alvast gewettigd.

We danken hier alvast onze nieuwe Nederlandse vrienden van geel-zwart VFC Vlaardingen (in de buurt van Rotterdam) die tijdens hun buitenlandse voetbalstage op Moerkensheide verbleven en spontaan JV “Feyenoord” De Pinte vocaal kwamen aanmoedigen (zie foto's elders op deze site).

TIBO HAECK OPENT

JV-coach Davy Hautekeete kon op een paar geblesseerden na (Matthias Vandenbroucke, Pieter Lecompte en Ward Popelier) nog eens beroep doen op zijn sterkste team. Net op tijd want tegen het voorlaatste geklasseerde Massemen was het zo ongeveer “de match van de laatste kans”.

De thuisploeg kon gedurende de ganse partij een redelijk overwicht aan de dag leggen en scoorde nu ook eens vlot. Al in de eerste helft hadden de Pintenaars de betere kansen en konden uiteindelijk éénmaal scoren via een sterk spelende Tibo Haeck. Massemen kwam dicht bij de gelijkmaker toen de bal bij een vrijschop op de deklat spatte. Met die 1-0 gingen de spelers de rust in. Jorrit Heymans en Joran Dedapper hadden toen al een gele kaart op zak maar dat kon de pret niet deren.

TWEEMAAL JORRIT

Ideaal begin van de tweede helft, want met een stevige kopbal bracht Jorrit Heymans de rood-witten 2-0 voor (48'). Uiteraard goed voor de ambiance op de tribune! Massemen leek aangeslagen en op de 55' leek de ver uit doel gekomen bezoekende doelman Schepens verslagen toen Bram De Borchgrave van ver aanlegde. Het leder belandde echter in het zijnet. De Pintenaars waren bij momenten té gretig en liepen meermaals in de buitenspelval. De thuisploeg had dan wel overwicht maar dat belette niet dat Massemen, dat nu met windvoordeel speelde, regelmatig in de Pintse “16” opdook. Veel gevaar ging er niet van uit waardoor de Pintse verdedigers Laurens Elias, Jary Haeck, Lucas Algoed en Tibo Haeck plus doelman Vermassen alles onder controle hadden.

Een prachtig derde Pints doelpunt viel na 70' spel. Op counter kwam de bal bij Jorrit die de Massemen-keeper met een lob te grazen nam (3-0). Het vierde doelpunt dit seizoen van de benjamin van het elftal, waarmee hij topschutter van de ploeg wordt. Vijf minuten later kreeg Jorrit een applausvervanging en kwam Arthur Matthijs in de ploeg. Eerder was ook Otto Rabaey ingevallen voor Lukas Penders die in de eerste helft alles had gegeven. Otto knalde in de 78' een kans in het zijnet. Ook Arne Van Craen maakte zijn opwachting hij verving Thibo Moors, die met o.a. Tom Meulemans het middenveld draaiende hield.

Bijna werd het nog 4-0, doch voor Otto wilde het zaterdagavond blijkbaar niet lukken. Het was integendeel Massemen dat in de slotfase een verdiend tegendoelpunt lukte. Sibren De Lassasie knalde vanop respectabele afstand de bal in de Pintse winkelhaak (90' 3-1). Geen rood-witte supporter die zich daar druk om maakte. De broodnodige overwinning was binnen en JV gaf de rode lantaarn door aan de geel-blauwen van Massemen. Op de speeldag dat St.-Denijs een serieuze stap zette naar de titel door op Houtem te winnen, is ook onderaan het klassement alles opnieuw mogelijk (zie klassement hieronder).

Volgende zaterdag staat een bezoek aan Laarne/Kalken op het programma. Wie weet valt ook daar iets te rapen?!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Lucas Algoed, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Thibo Moors, Lukas Penders, Robbe Buys, Arne Van Craen, Otto Rabaey, Arthur Matthijs.

RANGSCHIKKING DERDE PROV. B:

(Alle ploegen 18 wedstrijden)

  1. St.-Denijs 44 punten;

  2. Houtem 37;

  3. Laarne/Kalken 36;

  4. HT Zwijnaarde 35;

  5. VSV Gent 32;

  6. Serskamp/Schellebelle 26;

  7. VC Zwijnaarde 25;

  8. Moortsele 25;

  9. Heusden 23;

10. Bottelare 22;

11. Smetlede 19;

12. Melsen 19;

13. Oudegem 16;

14. Nazareth/Eke 15;

15. De Pinte 15;

16. Massemen 14.

STAND TWEEDE PERIODE:

(Na 8 wedstrijden)

1. Laarne/Kalken 16 punten;

2. HT Zwijnaarde 14;

3. VSV Gent 13;

4. St.-Denijs 13;

5. Houtem 12;

9. De Pinte 10.                                                                    (EricSn)