Wedstrijdverslag eerste elftal tegen KVV Schelde Serskamp/Schellebelle

DE PINTE 3 – KVV SCHELDE SERSKAMP/SCHELLEBELLE 2

(Wedstrijdbal geschonken door BSEC, consulting in hernieuwbare energie met als zaakvoerder PETER BEYENS)

Het gaat crescendo met het eerste elftal van Jong & Vlug. Vorige speeldag, na het gelijkspel op Heusden, verdween de “0” van de tabellen en dit weekend na een nipte overwinning tegen de ploeg met de langste naam uit derde provinciale werd ook de rode lantaarn doorgegeven.

Coach Davy Hautekeete kon terug beroep doen op Laurens Elias, al bleef zijn rol deze keer beperkt tot een late vervanging. Onze vorige “speler van de week” Matisse Busschaert was geschorst en Pieter Lecompte, onvoldoende hersteld, moest vanop de tribune toekijken. Arne Van Craen daarentegen stond terug aan de aftrap.

LUKAS PENDERS DOET ZIJN KUNSTJE OVER

Met twee vroege doelpunten legde Lukas Penders vorige week de basis voor het voortreffelijke resultaat op Heusden. Zaterdagavond ging onze topschutter opnieuw furieus van start en deed zijn kunstje over. Deze keer met links, het lukte half en half maar toch ging de bal binnen (12' 1-0).

De spannende partij viel halfweg de eerste helft even stil. De neus van Joran Dedapper kwam gehavend uit een duel en er zou redelijk wat oplapwerk bij komen kijken om het bloed te stelpen. Zijn naam alle eer aandoende wilde Joran van geen wijken weten en voetbalde verder.

Kort voor de rust viel de gelijkmaker. Een speler van KVV Schelde werd buiten/binnen (?) de “16” getackeld waarna ref Berlamont prompt naar de penaltystip wees. Timothy Cobbaert zette de strafschop om (45' 1-1).

OP KARAKTER NAAR EERSTE OVERWINNING

Waar in de eerste helft de thuisploeg de beste start nam, was het na de rust de beurt aan de bezoekers. Een speler van Schelde werd gehaakt in de “16” en meteen mocht Timothy Cobbaert een tweede strafschop trappen. Pinte-doelman Julian Vermassen redde die penalty doch de grensrechter vond dat Julian te vroeg was vertrokken. Geel voor onze keeper en de strafschop mocht hernomen worden. Nu trapte Cobbaert wél raak (55' 1-2).

De Pinte moest achtervolgen. Coach Hautekeete bracht een frisse aanvaller op het veld: Arthur Matthijs. De gelijkmaker voor de rood-witten liet gelukkig niet lang op zich wachten. Een eerder verrassend doelpunt. Otto Rabaey trapte een hoekschop, dat werd al dan niet gedevieerd door een bezoekende verdediger en de bal ging in doel (61' 2-2). Hoe dan ook, de ref noteerde op het scheidsrechtersblad Otto als doelpuntenmaker. Meteen het eerste voor onze topschutter van vorig seizoen. Goed voor het vertrouwen!

Een enthousiaste Pintse ploeg ging op zijn élan verder. Een handvol minuten nadat men de score in evenwicht had gebracht ging de thuisploeg bij een omschakeling door op rechts, er volgde een voorzet waarna Arthur de bal knap binnen kopte (66' 3-2).

Joran mocht zich al de “pechvogel van de avond” noemen, toen hij werd gewisseld en dat voor de scheidsrechter blijkbaar wat te traag ging kreeg hij bovenop zijn geschonden neus ook nog een gele kaart (71').

Bijna werd het nog 4-2 toen Otto tien minuten voor tijd nog eens kon doorgaan, de bal ging evenwel naast. Ook Benjamin Martens kwam nog in de ploeg; hij verving de moegestreden Jorrit Heymans.

Verdiende en deugddoende overwinning. Alleen jammer van de vijf gele kaarten (naast Julian en Joran ook Tom Meulemans, Jary Haeck en Lukas Penders) die kunnen op termijn zuur opbreken. Volgende zondag gaat het richting Melsen. Aftrap daar om 15 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Joran Dedapper, Tibo Haeck, Arne Van Craen, Lukas Penders, Robbe Buys, Arthur Matthijs, Laurens Elias, Benjamin Martens.                              (LucV/EricSn)