Wedstrijdverslag eerste elftal tegen HT Zwijnaarde

DE PINTE 0 – HT ZWIJNAARDE 1

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR “DE PONTHOEVE”, ZEVERGEM)

Eens te meer bleek de onmondigheid voor doel de oorzaak van het verlies. Nochtans speelden de Pintenaars een verdienstelijke wedstrijd tegen subtopper HT Zwijnaarde, dat met één goal voor de rust voldoende had om met de drie punten huiswaarts te keren. Van de onderaan geklasseerde ploegen deed enkel Nazareth/Eke een goede zaak, door met 0-5 te winnen op het veld van hekkensluiter Massemen. Net als De Pinte verloren ook Smetlede en Oudegem. Zij lijken onze grootste concurrenten te worden in de strijd voor het behoud.

VROEG TEGENDOELPUNT

Het JV-eetfestijn zorgde voor een extra lading enthousiaste supporters. Jammer genoeg keken de ook met veel enthousiasme spelende Pintse spelers al vroeg tegen een achterstand aan. In de 12' werd eerst nog een schot van HT op de doellijn ontzet, enkele minuten later was het dan toch raak. Bij een vrijschop kon Mamadou Touré de bal inkoppen (17' 0-1).

Niettemin had ook rood-wit kunnen voorstaan. Otto Rabaey kreeg de bal niet voorbij de HT-doelman. Stilaan konden de Pintenaars meer balbezit veroveren en dreigen voor het doel van Zwijnaarde. Een puik schot van Tom Meulemans ging nipt over de kruising (24'). Vlak voor de rust nog een mooie actie van de thuisploeg. Na een schot van Bram De Borchgrave mocht Otto een hoekschop trappen, voor doel kopte Joran Dedapper over de dwarsligger.

VERDIENDE GELIJKMAKER BLIJFT UIT 

Ook in de tweede helft hadden de blauw-witte bezoekers de beste start. Een schot van Kuppens spatte op de deklat (48'). Pinte-doelman Leslie Vlerick speelde een voortreffelijke partij en hield in de 55' Hou ende Trou van een tweede doelpunt. Ook de defensie deed het steeds beter.

Jong & Vlug werd pas gevaarlijk in het laatste halfuur. In de 64' plukte HT-doelman Michiels het leder net voor de voeten van de doorgebroken Bram weg. Vier minuten later was er pech mee gemoeid voor rood-wit. Rob Van Den Berghe, die Thibo Moors had vervangen, zorgde met een doorsteekpas naar Otto voor verwarring in de Zwijnaardse defensie. De bal leek in doel te gaan doch strandde tegen de paal. Dé kans op de 1-1!

Coach Davy Hautekeete kon zondag terug beschikken over Laurens Elias. De Pintse aanvoerder moest echter op de 73' de strijd staken met een pijnlijke knie. Benjamin Martens kwam in zijn plaats.

De thuisspelers, stevig aangemoedigd door de fans, bleven zoeken naar een gaatje in het Zwijnaardse pantser. Tibo Haeck, erg bedrijvig, lanceerde in de 74' met een mooie actie spits Otto maar die kon net niet bij de bal. Ook Rob kwam nog eens dicht bij de gelijkmaker toen hij alleen voor doel alsnog naast besloot (82'). Reuzenkans!

Het verdiende puntje bleef uit. Dan moet het aanstaande zondag maar gebeuren op het veld van rechtstreekse concurrent Smetlede. Aftrap daar om 15 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Leslie Vlerick, Tom Meulemans, Simon Coene, Otto Rabaey, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Matthias Vandenbroucke, Thibo Moors, Julian Vermassen, Rob Van Den Berghe, Benjamin Martens, Lucas Algoed.

STAND RECHTERKOLOM 3de PROV. B:

(Na 24 speeldagen)

  9. Heusden 29 punten;

10. VC Zwijnaarde 28;

11. Nazareth/Eke 25;

12. Melsen 24;

13. Oudegem 22;

14. Smetlede 20;

15. De Pinte 19;

16. Massemen 18.                                     (EricSn)