Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Heusden

DE PINTE 1 – HEUSDEN 3

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR “DE PONTHOEVE”)

Wat, op papier, een gunstige speeldag moest worden voor Jong & Vlug, met rechtstreekse degradatieconcurrenten Nazareth/Eke en Massemen die het tegen het topduo van de reeks moesten uitvechten, viel zwaar tegen. Zelf konden de Pintenaars op eigen veld tegen middenmoter en weinig indrukwekkend Heusden geen punten pakken. Bovendien zorgden de Nazareners voor dé verrassing van de speeldag door leider St.-Denijs met 0-2 te verslaan. Ondanks die nederlaag haalde St.-Denijs toch de tweede periode binnen (Eendracht Houtem won de eerste). Na de inhaalbeweging van de laatste speeldagen een morele dreun voor de ploeg van coach Davy Hautekeete.

JV speelde zonder een van de betere spelers van de laatste weken, Lucas Algoed. Dit wegens jobverplichting. Ook middenvelder Thibo Moors werd gemist wegens schorsing. De wedstrijd lokte weinig belangstelling, daar zat de zaterdagavondmatch van AA Gent zeker voor iets tussen. Het kille, mistige weer speelde ongetwijfeld ook zijn rol.

In een evenwichtige eerste helft kwam Heusden al na 12' op voorsprong. Matthias Neirynck kon ongehinderd inkoppen (0-1). De Pinte had een paar doelkansen maar in de zone van de waarheid viel het meestal tegen. Na amper 27' raakte aanvaller Rob Van Den Berghe geblesseerd, Jorrit Heymans nam zijn plaats in. Aanvoerder Laurens Elias pakte rond het halfuur een gele kaart.

Stand halfweg: 0-1.

LATE TROOSTPRIJS

De Pintenaars namen een hoopgevende start in de tweede helft, ze waren de betere ploeg maar zorgden voor weinig of geen doelgevaar. Rood-wit probeerde het vooral met hoge en verre ballen, dikwijls slordig, waarmee de Heusdense verdedigers weinig moeite hadden.

Zonder zelf fantastische dingen te doen verdubbelden de bezoekers op de 59' de voorsprong. De aanval waarbij Sander Teerlinck scoorde mocht wel gezien worden (0-2)!

Met Arthur Matthijs werd een extra aanvaller in het spel gebracht en stilaan kwam De Pinte de opdoffer te boven. Men kende wel pech toen op de 73' de bal tegen de kruising spatte. Twee minuten later was het duel gespeeld. Sarvan Hussein maakte er 0-3 van.

Fabrice Vanden Abeele kwam nog in de ploeg. De moedige Pintenaars werden in de slotminuut toch nog beloond met een verdiend tegendoelpunt via Arthur Matthijs (90' 1-3).

Volgende zondag staat de verplaatsing naar Serskamp/Schellebelle op het programma. Hopelijk valt er daar iets te rapen!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Simon Coene, Otto Rabaey, Laurens Elias, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Robbe Buys, Jorrit Heymans, Arthur Matthijs, Fabrice Vanden Abeele.

STAND RECHTERKOLOM 3B:

(Alle ploegen 20 wedstrijden)

  9. Bottelare 25 punten;

10. VC Zwijnaarde 25;

11. Melsen 22;

12. Smetlede 20;

13. Oudegem 19;

14. Nazareth/Eke 18;

15. De Pinte 15;

16. Massemen 14.                                                           (EricSn)