Wedstrijdverslag eerste elftal tegen Drongen (+foto's)

DE PINTE 1 – DRONGEN 3

(Met dank aan de technische fiche van Etienne De Bie)

Het “weekend Drongen” was niet bepaald succesvol voor JV. Nadat beloften en U17 eerder de wet van de sterkste moesten ondergaan was het zaterdagavond de beurt aan het eerste elftal om een nederlaag te slikken. Twee rode kaarten voor de thuisploeg waren er te veel aan om in de eindfase van de match alsnog een gelijkspel te behalen.

KANSEN NIET BENUT

De Pinte was quasi onmiddellijk op achtervolgen aangewezen toen na amper 2' Michiel Van Lerbeirghe na botsing met JV-doelman Sven Vanderghote het leder tegen de netten kopte. Een doelpunt met een reukje aan, de ref had evengoed fout op de keeper kunnen fluiten (0-1).

Na deze tegenvaller nam rood-wit de wedstrijd in handen en dwong meerdere kansen af. Jammer genoeg zonder resultaat. Jonathan Verstraete, Nicolas Steelant, Oguzhan Cesmeli, Sammy Kesteloot, Basri Erikçi en Julio Pereira Bravo hadden nog voor de rust moeten scoren maar de pogingen misten allen de goede richting. Ondanks het betere spel keek de thuisploeg tegen een 0-1-achterstand aan.

RODE KAARTEN KRAKEN DE PINTE

Sterke start van de bezoekers in de tweede helft waarbij eerst doelman Vanderghote en nadien Malang Jarjue erger voorkwamen. Op de 52' echter glipte Arne Blanckaert door de buitenspelval en scoorde beheerst de 0-2.

Jong & Vlug wist wat gedaan, de aansluitingstreffer moest er zo snel mogelijk komen. Een tweede gele kaart van Basri met uitsluiting als gevolg, bemoeilijkte de opdracht. Desondanks herstelde de thuisploeg het evenwicht en wanneer Nicolas Steelant na een dik uur de 1-2 scoorde kregen de rood-wit-supporters terug hoop (66').

Kort daarop een nieuwe opdoffer voor het door blessures al zwaar geteisterde team van coach Steven De Groot. Cédric Buyck werd bestraft met een rechtstreekse rode kaart wanneer na een spurtduel met Blanckaert beiden ten val kwamen. De Drongense aanvaller stond een meter buitenspel wanneer hij aan zijn run begon maar toch kreeg Cé rood omdat hij als laatste verdediger de aanval foutief (?) afstopte. Opnieuw stof voor discussie achteraf in de kantine!

De Pinte deed moedig verder, toonde zich zelfs de evenknie van Drongen, zodat de spanning toch bleef hangen. Wanneer Bart Baute in de 86' een voorzet van Van Hee van dichtbij kon inkoppen (1-3) mochten de kermisvierende Pintenaars alle illusies opbergen.

DE PLOEG:

Sven Vanderghote, Kjell Vandevyvere, Oguzhan Cesmeli, Jelte De Coninck, Julio Pereira Bravo, Nicolas Steelant, Victor Courtens, Basri Erikçi, Malang Jarjue, Sammy Kesteloot, Jonathan Verstraete, Julian Vermassen, Stijn Vervust, Matthias Boone, Cédric Buyck.                   (Eric Sn)

*****

HIERONDER FOTO'S VAN ALBERT SMEKENS.