Wedstrijdverslag eerste elftal op VC Zwijnaarde

VC ZWIJNAARDE 1 – JV DE PINTE 1

Misschien moet de Voetbalbond volgend jaar een weekje langer winterstop houden. De derby tussen VC en JV leed duidelijk onder een gebrek aan belangstelling. Zowel in Zwijnaarde als De Pinte was er zondag onder andere gemeentereceptie wat nogal wat mensen deed beslissen de burenstrijd in het voetbal links te laten liggen. Niettemin mochten de rood-witte spelers niet klagen, hun supporters waren in de meerderheid rond het veld.

JV-coach Davy Hautekeete startte met een enigszins verrassende ploeg, met onder meer Arthur Matthijs, Lieven De Keukeleire en Matisse Busschaert aan de aftrap. Op de bank een nieuw gezicht en bij veel kijkers onbekend: de 17-jarige Viktor Van Riet. Viktor speelde dit seizoen tot nog toe bijna uitsluitend bij de tweede beloften. De winst zaterdagavond van het net voor De Pinte geklasseerde Nazareth/Eke zette extra druk op de JV'ers, die bij eventueel verlies onderaan de rol losten.

Zwijnaarde begon met een goed gevoel aan het tweede deel van de competitie, met hun nieuwe trainer Geoffrey Moerman behaalden ze op de laatste speeldag van 2019 een ferme 0-4-overwinning bij VSV Gent. Een opsteker na een tot nog toe eerder mislukt seizoen waarin ze onder meer eeuwige rivaal HT ver moeten laten voorgaan.

THUISPLOEG SLORDIG VOOR DOEL

Het verhaal van de eerste helft is snel verteld. De thuisploeg domineerde volledig en de bezoekers kwamen maar af en toe over de middenlijn. Zwijnaarde miste hun geblesseerde goalgetter Wim De Pauw want ondanks de druk op de Pintse verdediging bleef het aantal échte doelkansen beperkt. Daarin hadden de rood-witte verdedigers en doelman Julian Vermassen uiteraard ook hun verdienste.

De eerste dreiging van De Pinte kwam er na 25' toen Bram De Borchgrave door de VC-defensie glipte maar werd afgevlagd voor buitenspel, wat voor het nodige protest zorgde. Daarna weer Zwijnaarde, waarbij een doelpunt uiteindelijk niet kon uitblijven. Na enkele mooie dribbels kwam de bal in de “16” waar Stijn Bral met een strak schot de 1-0 lukte (37').

De score had hoger kunnen oplopen, maar zowel De Backer als Bral misten precisie bij de afwerking.

GELIJKSPEL OP DE VALREEP

De tweede helft zou een stuk spannender worden. De Pintenaars leken over een betere fysiek te beschikken en kwamen regelmatig voor het Zwijnaardse doel. De net voor de rust ingevallen Guillaume Wattyn had in de 50' de gelijkmaker aan de voet toen hij alleen voor doelman Van Speybroeck kwam, maar die stopte de bal. Rond het uur hadden de bezoekers opnieuw een betere periode. Weer een kans voor Guillaume, die nu van dichtbij over trapte.

VC vocht terug doch botste op een stevige JV-verdediging met een alomtegenwoordige Lucas Algoed. Bij De Pinte noteerden we nog een knappe counter via Arne Van Craen en Bram De Borchgrave. Met nog een kwartier te spelen bracht coach Davy Hautekeete Lukas Penders in de ploeg en schoof onder meer aanvoerder Jary Haeck mee naar voor. Ook Viktor Van Riet mocht optreden. Veel doelkansen waren er niet, al kwam Bram dan al dicht bij de gelijkmaker. Het alles-of-niets-slotoffensief van De Pinte leverde in de 88' dan toch de gelijkmaker op (1-1). Bram De Borchgrave bezorgde de bezoekers zo een belangrijk punt.

Volgende zaterdag staat andermaal een cruciale thuiswedstrijd op het programma. Het voorlaatste gerangschikte Massemen komt op bezoek en daar zou Jong & Vlug best tegen winnen!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Jorrit Heymans, Arthur Matthijs, Lieven De Keukeleire, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Lucas Algoed, Matisse Busschaert, Joran Dedapper, Thibo Moors, Arne Van Craen, Leslie Vlerick, Lukas Penders, Guillaume Wattyn, Viktor Van Riet.

RECHTERKOLOM DERDE PROV. B:

  9. Moortsele 17 wedstr./22 punten;

10. Heusden 20;

11. Smetlede 19;

12. Melsen 16;

13. Oudegem 16;

14. Nazareth/Eke 15;

15. Massemen 14;

16. De Pinte 12.                                                                          (EricSn)