Wedstrijdverslag eerste elftal op St.-Denijs

KVV ST.-DENIJS 2 – JV DE PINTE 1

Het leek wel een thuiswedstrijd voor Jong & Vlug zondagnamiddag op het Klein Kouterken in St.-Denijs. De rood-witte supporters waren in grote getale naar de buurgemeente afgezakt om de promovendus aan te moedigen. Achiel De Bock, met zijn 99 jaar ongetwijfeld de oudste fan van De Pinte was er ook bij. Achiel, destijds in de begoniagemeente gekend als zaakvoerder van een beenhouwerij in het Langeveld, was van jongs af een sportieve knaap. Hij was niet enkel coureur en verwoed duivenmelker, halfweg de vorige eeuw stond hij ook als speler op het voetbalplein van De Pinte.

Coach Davy Hautekeete had in het tussenseizoen regelmatig slapeloze nachten. Zijn kern werd wel versterkt met enkele beloftevolle Pintenaars die bij hoger genoteerde clubs hun jeugdopleiding kregen, het niet direct verwachte afscheid van zijn meest ervaren speler Niels Dekimpe gaf het vertrouwen een dreun. Bovendien moest onze T1 bij de seizoensstart de geblesseerde aanvoerder Laurens Elias missen en ook “Speler van het seizoen” Pieter Lecompte zit voorlopig in de wachtkamer.

Het thuispubliek had op zijn pronostiek een dikke “1” ingevuld. Immers, groen-wit wil na enkele seizoenen proberen eindelijk de poort naar tweede provinciale open breken. Daarvoor werd de voorbije jaren aardig geïnvesteerd en het wordt tijd dat er een prijs gepakt wordt. De Pintse supporters beseffen wel dat het op Moerkensheide niet alle weken “couckenbak” zal zijn en dat de kalendersamensteller voor een pittig begin van het seizoen heeft gezorgd.

DROOMSTART VOOR JV

Direct ambiance na het eerste fluitsignaal van ref Schamp, vooral bij de KVV-supporters die hun poulains richting Pints doel zagen oprukken. Een paar minuten later verslikten diezelfde supporters zich in hun slok bier toen bij de eerste aanval van De Pinte Thibo Moors meteen voor de 0-1 zorgde. Otto Rabaey mocht een vrijschop nemen kort voor de “16”, doelman Pieters kon de bal onvoldoende klemmen waarna de attent gevolgde Moors met een lel het leder hoog in de touwen joeg. Een betere start kon Jong & Vlug zich niet wensen.

De rest van de eerste helft toonde de thuisploeg zich de betere ploeg maar de zo geroemde aanval had duidelijk een mindere dag. Er was pech mee gemoeid toen Birgen Martens de deklat trof (15'). JV-doelman Julian Vermassen moest uiteraard regelmatig een bal pakken, doch kwam nooit in de problemen. Ook al omdat zijn defensie een bijzonder sterke partij speelde. Bram De Borchgrave, Lucas Algoed en de broers Haeck met vooral een autoritaire aanvoerder Jary deden het prima. Voor de rust kon De Pinte af en toe storen. Rappe mannen als Otto Rabaey, Arthur Matthijs en Fabrice Vanden Abeele trokken regelmatig een sprintje, aangespeeld door Matthias Vandenbroucke, Thibo Moors en de alomtegenwoordige Tom Meulemans, eens te meer een van de betere Pintenaars. Zo waren de acties van de duo's Fabrice-Otto (20') en Arthur-Fabrice (38') wel degelijk doelkansen.

Dat de nul houden niet altijd vanzelf ging bleek ook uit de gele kaarten waarmee de ref zwaaide naar Tibo Haeck, Thibo Moors en Lucas Algoed. De jongste van de Haeck-brothers blesseerde zich en bleef de laatste vijf minuten van de eerste helft achter de zijlijn. De Pinte hield toch stand. Halfweg 0-1.

ZUUR VERLIEZEN

Na de pauze begonnen de bezoekers met een vrijschop van Otto. Daarna moesten ze weer optornen tegen de overmacht van St.-Denijs. De logische gelijkmaker viel in de 56'. Arno Dekeyser vlamde vanop de rand van de grote backlijn binnen. Pinte-doelman Vermassen was kansloos (1-1).

Coach Davy Hautekeete bracht in de loop van de tweede helft Simon Coene, Ferre Baeten en Joran Dedapper in de ploeg. De Pintenaars trokken zich massaal terug en vergaten minstens één mannetje vooraan te houden, zodat alle ballen meteen terug keerden.

De winninggoal kwam er vooralsnog niet. Brouwers en Dekeyser troffen de deklat. Het Pintse doel leek een schietkraam maar bijna alle ballen gingen over of naast.

Nog één keer was JV dicht bij de 1-2. Na een vrijschop van Otto had Arthur kunnen scoren (84'). Het onverhoopte gelijkspel kwam steeds dichterbij. De slotminuten waren er echter teveel aan. Lucas Algoed kreeg een tweede gele kaart waardoor De Pinte met tien verder moest. Twee minuten in blessuretijd schoot Cédric Van Mierlo de Pintse illusies aan diggelen (90'+2' 2-1). Natuurlijk een verdiende overwinning van kapitein Jesse Brouwers en collega's, al kwam de nipte nederlaag na zo'n verdienstelijk verweer van de jonge Pintenaars toch hard aan.

De volgende opdracht in de prille competitie staat zaterdag aanstaande op het programma. VC Zwijnaarde komt op bezoek. Aftrap om 19 uur op Moerkensheide.

COACH HAUTEKEETE KOOS VOOR:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Thibo Moors, Otto Rabaey, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Fabrice Vanden Abeele, Matthias Vandenbroucke, Arthur Matthijs, Robbe Buys, Ferre Baeten, Joran Dedapper, Simon Coene.                                (EricSn)