Wedstrijdverslag eerste elftal op Smetlede

FC SMETLEDE 1 – JV DE PINTE 0

Voor de degradatietopper konden de Pintse spelers rekenen op een ganse lading supporters. Het JV-bestuur had een bus ingelegd en daar was gretig op ingetekend. Ook de JV-Ultra's reisden mee, laadden aan café Het Gildenhuis de nodige attributen in en zouden in Smetlede voor de ambiance zorgen.

Wat wel wennen was voor de kern van coach Davy Hautekeete was het kleine en door de overvloedige regen geteisterde terrein van Smetlede, weliswaar prachtig gelegen tussen glooiend groen. Voldoende bespeelbaar, dus ook daar waren geen excuses te zoeken.

Het zou vooral een boeiende partij worden, waarin beide teams in de eerste plaats niet wilden verliezen. Smetlede profiteerde in de eerste helft van het windvoordeel en de “berg-af” richting JV-doel, na de rust werden de rollen omgekeerd. Over de volledige 90' gezien had De Pinte de meeste doelkansen afgedwongen, leek lange tijd op een “magere” 0-0 af te stevenen, maar kreeg in de slotminuten bij een Smetleedse counter het deksel op de neus en moest met lege handen huiswaarts. Zuur verliezen, dat was het!

MINST PRODUCTIEVE PLOEGEN

Enthousiaste start van de bezoekers, al kwam het eerste échte schot op doel van het voor de gelegenheid blauw-rode Smetlede. Doelman Leslie Vlerick maakte de poging van Pieters onschadelijk (9'). Met ondermeer een erg actieve Rob Van Den Berghe dwong De Pinte enkele hoekschoppen af. Het laatste kwartier van de eerste helft drukte de thuisploeg de Pintenaars steeds meer voor hun doel. Leslie hield met de vuisten de bal uit zijn doel na schot van Wille (31'). Vlak voor de pauze toonden de JV'ers zich nog eens gevaarlijk. Op een hoekschop van Tibo Haeck volgde een ferme kopbal van Tom Meulemans met redding van de Smetleedse keeper Sonny De Moye die in goede doen bleek.

Halfweg dus 0-0. Enigszins logisch in een hardbevochten partij tussen de twee minst productieve ploegen van de reeks.

HARD VERDICT!

In de tweede helft schakelde De Pinte een versnelling hoger met windvoordeel en afdaling. De rood-witten zouden voortdurend domineren en Smetlede beperkte zich tot stevig verdedigen en af en toe een counter. Jorrit Heymans verving de geblesseerde Matthias Vandenbroucke, wat ook nog eens extra aanvallende impulsen gaf.

De rest van het verhaal is een opsomming van halve en hele kansen voor Jong & Vlug. Ofwel vonden ze FC-doelman De Moye op hun weg, ofwel bleef de afwerking andermaal in gebreke. Ook de voetbalgoden bleken hen niet goed gezind want het nodige geluk ontbrak al eens.

Rond het uur begon de sterkste periode van de bezoekers. Zo zagen we een puike vrijschop van Joran Dedapper, jammer genoeg voor doel raakte niemand de bal (64'). Tom Meulemans kliefde door het middenveld waar soms een tegenstander in de weg liep, hij hield er een gele kaart aan over. Otto Rabaey ging op zijn gekende manier enkele verdedigers voorbij maar besloot naast (66'). Simon Coene had een perfecte pass voor Tibo Haeck, de thuiskeeper voorkwam een verdiend doelpunt (68'). De rood-witte aanvallen bleven komen. Rob schoot in twee tijden op doel, de doelman duwde in corner. Wat later een voorzet van Tibo Haeck, de bal bij Joran die naast kopte. Daarna een vrijschop van Jary Haeck besloten met een schot van Jorrit, opnieuw stond de doelman in de weg.

Alvorens het laatste kwartier in te gaan bracht T1 Davy twee frisse krachten in: Thibo Moors en Arthur Matthijs. Ook Smetlede-trainer Goeman haalde zijn bank leeg. Met 36-jarige Koen Baeyens bracht hij de oudste speler op het veld. Diezelfde Baeyens besliste in de 88' de wedstrijd.

Bij een van de weinige aanvallen dwong de thuisploeg een hoekschop af. De bal ging richting tweede paal waar Koen Baeyens ongehinderd kon inkoppen (1-0). Uiteraard uitbundige vreugde bij de thuisploeg en een hoop ellende bij de Pinte-supporters. Dat hadden hun poulains niet verdiend!

Wanhopig ging rood-wit in de extra-tijd nog op zoek naar de gelijkmaker. Daar was Otto dichtbij, nadat een schot van De Pinte tegen de doelpaal vlamde, kopte hij in de rebound het leder naast het doel. Tot slot stuurde Joran nog een lange bal naar voor, Jorrit trapte in één tijd naast.

Dit harde en totaal onverdiend verdict duwt JV steeds dieper in de problemen. Met nog amper vijf speeldagen te gaan zullen er nu ook punten moeten gewonnen worden tegen de subtoppers, zoals VSV Gent dat komende zaterdag te gast is op Moerkensheide en later Houtem.

JONG & VLUG SPEELDE MET:

Leslie Vlerick, Tom Meulemans, Simon Coene, Rob Van Den Berghe, Otto Rabaey, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Lucas Algoed, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Matthias Vandenbroucke, Julian Vermassen, Arthur Matthijs, Jorrit Heymans, Thibo Moors.

SITUATIE IN DE DEGRADATIEZONE:

10. VC Zwijnaarde 25 wedstr./28 punten;

11. Nazareth/Eke 25;

12. Melsen 25;

13. Smetlede 23;

14. Oudegem 22;

15. De Pinte 19;

16. Massemen 19.                                                                             (EricSn)