Wedstrijdverslag eerste elftal op Oudegem

OUDEGEM 0 – DE PINTE 2

“De staart roert zich”. Zo kan men de 23ste speeldag in derde provinciale B samenvatten. Zowel Massemen (tegen VC Zwijnaarde), Nazareth/Eke (tegen Smetlede) als De Pinte (op Oudegem) wonnen hun wedstrijd. Zij maken de groep degradatiekandidaten weer groter met de verliezers van het weekend Melsen, Smetlede en Oudegem. Zie klassement onderaan.

Door de winst van Massemen zaterdagavond moest Jong & Vlug zondagnamiddag met de rode lantaarn richting Oudegem. Coach Davy Hautekeete wijzigde zijn ploeg slechts op één plaats: de geschorste Laurens Elias werd vervangen door Rob Van Den Berghe, wat wel enkele positiewijzigingen veroorzaakte. In tegenstelling met vorige week, toen storm Ciara het voetbal lam legde, kon storm Dennis de competitie zondagnamiddag niet stoppen. “Door de wind, door de regen, door alles heen”, voor de spelers geen gemakkelijke opdracht met een bal die allerlei capriolen maakte. Voetbal van niveau bleek onder die omstandigheden op Oudegem zo goed als onmogelijk.

De Pinte startte tegen wind maar hield de partij in evenwicht ondanks de moeilijke omstandigheden. Beide ploegen bezondigden zich aan veel slechte passen. Dit alles leverde weinig doelgevaar op. Enkel de thuisploeg kwam in de eerste helft dicht bij de openingstreffer toen een hoekschop op de kruising belandde. Stand halfweg: 0-0.

MET WAT HULP VAN DE THUISPLOEG

Gedreven door de wind kreeg JV in de tweede helft nog een extra steuntje van de thuisploeg toen een terugspeelbal van Steven Van Den Berghe in eigen doel belandde (54' 0-1). Vlak voor dat doelpunt keek Bram De Borchgrave tegen de enige gele kaart van de match aan. Oudegem reageerde en kwam dicht bij de gelijkmaker via Boterberg en Bonnaerens. De Pintenaars hielden stand en bij een counter kon Otto Rabaey zich doorzetten en naast thuisdoelman Haegeman in doel besluiten (65' 0-2).

Een mooie uitgangspositie voor aanvoerder Jary Haeck en zijn manschappen. De voorsprong verdedigen bleek niet altijd gemakkelijk want de thuisploeg zette naar het einde toe nog extra druk. Met Smetlede (19 doelpunten) en De Pinte (24 doelpunten) is Oudegem (29 doelpunten) evenwel bij de minst productieve ploegen van de reeks en dat was er aan te zien. Echt gevaarlijk werd het niet meer voor doelman Leslie Vlerick en zijn verdedigers, waardoor de vijfde overwinning van het seizoen voor JV er aan kwam.

Volgend weekend, 22-23 februari, worden de uitgestelde zondagwedstrijden van storm Ciara gepland. De Pinte speelde toen op zaterdagavond tegen Melsen, zodat ze nu een vrij weekend krijgen.

DE PINTSE SELECTIE:

Leslie Vlerick, Tom Meulemans, Rob Van Den Berghe, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Lucas Algoed, Tibo Haeck, Joran Dedapper, Matthias Vandenbroucke, Julian Vermassen, Simon Coene, Arthur Matthijs, Arne Van Craen.

RANGSCHIKKING DERDE PROV. B:

  1. St.-Denijs 22 wedstr./53 punten;

  2. Houtem 49;

  3. HT Zwijnaarde 45;

  4. Laarne/Kalken 42;

  5. VSV Gent 38;

  6. Moortsele 32;

  7. Bottelare 31;

  8. Serskamp/Schellebelle 30;

  9. Heusden 29;

10. VC Zwijnaarde 25;

11. Melsen 23; (*)

12. Nazareth/Eke 22;

13. Oudegem 22;

14. Smetlede 20;

15. De Pinte 19; (*)

16. Massemen 18.

(*) De Pinte en Melsen speelden wedstrijd meer.

STAND DERDE PERIODE:

1. Bottelare 6 punten;

2. Houtem 6;

3. St.-Denijs 6;

4. Moortsele 4;

5. Massemen 4;

6. Nazareth/Eke 4;

7. HT Zwijnaarde 4;

8. De Pinte 4. (*)

(*) De Pinte speelde 3 wedstrijden, de andere ploegen 2 wedstrijden.                           (LucV/EricSn)