Wedstrijdverslag eerste elftal op Melsen

MELSEN 2 – DE PINTE 2

Het was zondag De Pinte-dag in Melsen. Jong & Vlug kwam op bezoek met het eerste elftal en dit voor beide ploegen belangrijk duel werd voorafgegaan door een jeugdwedstrijd met de U8 van coach Hannes Eechaute. Hannes mocht bovendien samen met vader Philippe, die de wedstrijdbal schonk, de wedstrijd van de “grote jongens” aftrappen. De JV-supporters waren in grote getale afgezakt naar de Kerkwegel en konden simpelweg niet allemaal binnen in de kleine noodkantine waar de geel-roden zich voorlopig mee behelpen. Een prachtig kunstgrasveld ligt er ondertussen wél. De tijd van voetballen in de modder of op zand is gelukkig voorbij. Binnen afzienbare tijd hoopt men in de Merelbeekse deelgemeente ook over nieuwe kleedkamers en een moderne kantine te beschikken.

De belangrijke oktobermaand voor JV De Pinte werd goed ingezet. Na een gelijkspel op Heusden werd vorige week gewonnen tegen Serskamp/Schellebelle, daardoor waren de Pintenaars verlost van de rode lantaarn. Goede resultaten op Melsen en volgende zaterdag tegen Oudegem moeten JV uit de staart van het klassement weghalen.

Ongetwijfeld werd zondag in de kleedkamer van Melsen evenzeer op het belang van de match gewezen, want er werd inderdaad aan weerszijden heftig gestreden voor de punten. Deze zespuntenwedstrijd moest het ten andere vooral hebben van de spankracht en veel minder van het mooie voetbal.

DOELPUNT AFGEKEURD

De start leek nochtans veelbelovend. Bij de eerste bal voor het bezoekende doel was er gevaar, oef, dat liep goed af! Daarna volgde een kwartier in het voordeel van De Pinte. Op de 4' viel zowaar het eerste doelpunt. Van een misser van Melsen-doelman Vandevyver profiteerde Lukas Penders om te scoren. De ref valideerde het doelpunt doch de grensrechter, die overigens de ganse match op zijn strepen stond, zwaaide met de vlag en gaf buitenspel aan. De 0-1 werd uiteindelijk afgekeurd.

Eens halfweg de eerste helft moest JV-doelman Julian Vermassen een paar keer redding brengen. Zo op de 27' toen hij een vrijschop van Smagge over de deklat duwde. Vijf minuten later moest hij gepast uitkomen bij nieuw gevaar. Voor de rest weinig te melden. Het passenspel bij de rood-witten liet te wensen over waardoor de doelman van Melsen niet meer in verlegenheid werd gebracht.

Stand halfweg 0-0.

GELIJKMAKER OP DE VALREEP

De doelpunten die we voor de rust niet zagen vielen in het begin van de tweede helft. Na amper vier minuten ging de thuisploeg door op de linkerflank, er volgde een center waarna Pieter Trossaert van dichtbij kon intikken (49' 1-0).

Nog voor de Pintse supporters bekomen waren van de opdoffer stond hun ploeg alweer op gelijke hoogte. Otto Rabaey zat in de sandwich en de scheidsrechter floot zonder aarzelen voor strafschop. Aanvoerder Laurens Elias schoot de bal onhoudbaar in de hoek van de Melsense muit (52' 1-1).

Ook nu weer snel een tegendoelpunt. Bij een scrimmage voor zijn doel kon JV-keeper Vermassen de bal grijpen. De ref zag er geen graten in maar daar was terug onze lijnrechter die de ref aanmaande om een doelpunt toe te kennen, de bal was over de doellijn geweest, aldus de vlaggeman. Zo gebeurde ook, Melsen stond 2-1 voor (53').

De toeschouwers hadden genoten van de acties, daarna bleven ze op hun honger zitten. Het spel werd voortdurend onderbroken wegens foutenlast, gele kaarten en blessures van o.a. Tibo Haeck. De ref leek op bepaalde momenten de controle te verliezen.

De tijd begon te dringen voor de Pintenaars, die op de 75' de gelijkmaker hadden gemist toen de ingevallen Arne Van Craen alleen voor doelman Vandevyver verscheen, maar die maakte zich goed breed en de bal ging er niét in. Een paar minuten eerder had doelman Vermassen met een beenveeg de 3-1 voorkomen. Fabrice Vanden Abeele en Joran Dedapper kwamen als frisse krachten op het veld.

Het eindoffensief van De Pinte leek op niks uit te draaien tot men op de 86' een vrijschop mocht trappen ongeveer aan de hoek van de “16”. Otto toonde nog eens zijn kwaliteiten en draaide de bal prachtig in de verste hoek (2-2).

Er werd gestreden tot het laatste fluitsignaal van de ref. Beide keepers moesten nog eens ingrijpen maar de logische puntendeling was een feit. Beter dan niets, al is het voor de rood-witten bijna van moéten winnen aanstaande zaterdag tegen Oudegem. Aftrap om 20 uur op Moerkensheide.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Laurens Elias, Tibo Haeck, Lukas Penders, Robbe Buys, Joran Dedapper, Fabrice Vanden Abeele, Arne Van Craen.

STAND RECHTERKOLOM DERDE PROVINCIALE B:

  9. Heusden 7 wedstr./9 punten;

10. Oudegem 7;

11. Nazareth/Eke 6;

12. Smetlede 6;

13. Massemen 6;

14. De Pinte 5;

15. Melsen 5;

16. Bottelare 4.                                                                                                     

Het volledige klassement kan men bekijken onder het label "Eerste elftal".                                                                             (EricSn)