Wedstrijdverslag eerste elftal op KVV Schelde Serskamp/Schellebelle

SERSKAMP/SCHELLEBELLE 2 – DE PINTE 0

Coach Davy Hautekeete had het niet onder de markt om het scheidsrechtersblad met 15 spelers te vullen. Vakantiegangers en blessures beperkten zo al de mogelijkheden, maar toen Matisse Busschaert zondagmiddag afbelde zat er niets anders op dan kinesist Aaron Botterman als speler te noteren. Lies Baert werd dan maar verzorger. Ook keepertrainer Lesley Vlerick zat op de invallersbank. Geen ideale omstandigheden voor een ploeg in puntennood.

Fusieclub KVV Schelde Serskamp/Schellebelle heeft drie terreinen: één in Serskamp en twee in Schellebelle. In deze laatste gemeente wordt een gloednieuw complex gebouwd waardoor alle wedstrijden én trainingen op het éne veld in Serskamp doorgaan. Het gevolg laat zich raden: een modderveld met enkel in de uiterste hoeken een beetje gras. Niet goed voor de wasmachine van Marleen!

JV OFFENSIEF ONMONDIG

In het begin van de wedstrijd veel middenveldspel, ook al wegens de staat van het veld. In de 9' was er een mislukte vrijschop voor De Pinte waardoor de bal uiteindelijk in de voeten van een Schelde-speler kwam. De omschakeling was er niet bij JV en met drie blauwe tegen twee rood-witten kon Yosri Messaoud hard intrappen (1-0).

Eerste grote kans voor de bezoekers na 25'. Een thuisspeler kreeg aan de “16” de bal niet weg wegens de modder, Bram De Borchgrave kon aanleggen tegen de keeper waarna Jorrit Heymans de rebound naast schoot.

Vlak voor de rust moest Pinte-doelman Julian Vermassen nog tweemaal tussenkomen bij schermutselingen voor zijn doel. Stand halfweg 1-0.

Zelfde spelbeeld in de tweede helft. De mannen van Schelde toonden meer inzet dan de JV'ers en bleven domineren. In de 67' verdubbelde de thuisploeg de score. Axel Moyou kon een flankvoorzet verzilveren (2-0). Boeken toe voor De Pinte en KVV Schelde kon rustig uitspelen.

Door het gelijkspel van rechtstreekse concurrenten Nazareth/Eke en Massemen komt het degradatiespook steeds dichterbij voor Jong & Vlug. Zaterdagavond staat de thuiswedstrijd tegen Melsen op de kalender en daartegen kan men zich geen uitschuiver meer permitteren.

DE JV-SELECTIE:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Simon Coene, Otto Rabaey, Lieven De Keukeleire, Bram De Borchgrave, Lucas Algoed, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Leslie Vlerick, Viktor Van Riet, Aaron Botterman, Arne Van Craen.

RECHTERKOLOM DERDE PROVINCIALE B:

(Stand na 21 speeldagen)

  9. Bottelare 28 punten;

10. VC Zwijnaarde 25;

11. Melsen 22;

12. Oudegem 22;

13. Smetlede 20;

14. Nazareth/Eke 19;

15. De Pinte 15;

16. Massemen 15.                                                                                              (LucV/EricSn)