Wedstrijdverslag eerste elftal op Heusden

KFC HEUSDEN 3 – JV DE PINTE 3

Neen, de JV-supporters voelden zich de laatste weken niet zo ontstemd als hun meer verwende collega's van Anderlecht. En neen, het is zeker geen 92 jaar geleden dat De Pinte zo'n slechte start maakte. Maar toch was de opluchting groot toen na de match op Heusden de nul in het klassement achter de naam van JV verdwenen is. Een tevreden voorzitter Maarten Haeck ziet het weer helemaal zitten, getuige hiervan zijn wedstrijdverslag op facebook in 10 punten:

Na 5 speeldagen derde provinciale: 1 zwaluw maakt de lente niet, en 1 puntje redt de competitie niet.

Maar:

1. Het eerste puntje deed enorm deugd.

2. We speelden 1 helft met tien.

3. Lukas Penders scoorde 2 prachtgoals.

4. We speelden reeds tegen 3 ploegen uit de top 4.

5. Opnieuw volle inzet bij iedereen.

6. 8 spelers van het jaar 2000 of jonger op het wedstrijdblad.

7. Gemiddelde leeftijd van de selectie vandaag nog GEEN 20 jaar!

8. Onzen ouwen is Tom ML met zijn 24 jaarkes.

9. De jongste vandaag was Jorrit Heymans die nog 17 jaar moet worden in oktober.

10. Jong en Vlug is jong en vlug.

FURIEUS VAN START

De Pintse supporters konden zondagnamiddag kiezen: ofwel in regen en wind hun ploeg aanmoedigen of in de zetel het door regen en wind geteisterde WK wielrennen bekijken. Overal was er water teveel. De eerste tien minuten in de wedstrijd tussen het halfweg geklasseerde Heusden en het met sputterende motor gestarte De Pinte konden als studieronde beschouwd worden. Tot Lukas Penders met bijna twee identieke doelpunten de bezoekers plots op een 0-2 voorsprong zette. Vanop 25-30 meter schoot hij de bal net onder de lat en in de hoek voorbij een kansloze Heusden-doelman Fiers (10' 0-1, 20' 0-2).

Veel tijd hadden de Pintenaars niet om te genieten van deze ideale situatie. De thuisploeg stak een tandje bij. Eerst spatte het leder tegen de paal, om dan twee minuten na het Pintse doelpunt de aansluitingstreffer te lukken via een lage schuiver in de hoek van Matthias Neirynck (22' 1-2).

De rest van de eerste helft zat het niet mee voor de roodwitten. Pieter Lecompte viel geblesseerd uit en werd vervangen door Benjamin Martens. Op de 40' was alles te herdoen na het tweede doelpunt van Matthias Neirynck, deze keer met een hard schot (2-2). Het ergste moest nog komen. Deels door onervarenheid pakte Matisse Busschaert in enkele minuten tweemaal een gele kaart en eindigde De Pinte de eerste helft met tien spelers!

HET MAG OOK EENS MEEZITTEN!

Met een man meer zorgde Heusden voor de meeste druk in de tweede helft. De Pinte verdedigde dapper en probeerde op counter af en toe voor gevaar te zorgen. Alles verliep volgens plan tot op de 76' invaller Bavo De Tremerie een voorzet vanop rechts van dichtbij kon afronden (3-2).

Veel tijd bleef niet meer over voor de rood-witte bezoekers, die met volle overgave trachtten één punt te redden. Het zou nog lukken ook! Daarbij kregen ze wel wat hulp van de Heusdenaars. In de 84' schoot Tom Meulemans op doel doch de bal ging naast. Thuisspeler Kevin Wagabaza wou nog terug spelen naar zijn doelman maar stomverbaasd zag die het leder in zijn doel verdwijnen (3-3).

Nog een paar minuten doorbijten en het eerste competitiepunt was binnen. Tot drie minuten voor tijd een koude rilling door de lijven van de Pintse supporters ging. Scheidsrechter De Paepe meende handspel gezien te hebben van onze aanvoerder Jary Haeck en floot strafschop. Gelukkig was er een attente grensrechter die de scheids corrigeerde. Oef!

Uiteraard grote vreugde in de (weinig comfortabele) Pintse kleedkamer. Kan de competitie nu écht beginnen voor Jong & Vlug De Pinte? Zoals de voorzitter schreef, we zijn er nog lang niet. Volgende zaterdag op Moerkensheide tegen KVV Schelde Serskamp/Schellebelle een eerste thuiszege?

RECHTERKOLOM DERDE PROVINCIALE B:

  9. Smetlede 5 wedstr./6 punten;

10. Nazareth/Eke 6;

11. Massemen 6;

12. Melsen 4;

13. Moortsele 4;

14. Bottelare 3;

15. Oudegem 3;

16. De Pinte 1.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Tom Meulemans, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Pieter Lecompte, Tibo Haeck, Matisse Busschaert, Lukas Penders, Robbe Buys, Simon Coene, Joran Dedapper, Benjamin Martens.                      (MaartenH/LucV/EricSn)