Wedstrijdverslag eerste elftal op Elene/Grotenberge

ELENE/GROTENBERGE 3 – DE PINTE 2

(Met dank aan de technische fiche van Etienne De Bie)

Er werd lang naar uitgekeken, zondagnamiddag was het zover. Jong & Vlug speelde na 70 jaar bestaan, zijn eerste competitiewedstrijd in eerste provinciale. De Pintenaars waren te gast bij Elene/Grotenberge (of EEG om het plaatselijk scorebord wat te ontlasten).

De thuisploeg had wat te vieren, er werd een tweede kunstgrasveld ingespeeld en wel met duels tussen de U11 en U13 van EEG en JV. Een en ander stond garant voor grote publieke belangstelling, zeker ook van rood-witte supporters.

De Zottegemse fusieploeg is aan zijn derde seizoen eerste provinciale toe en wordt door kenners getipt bij de favorieten. De voorbije twee seizoenen slaagde men erin om de eindronde voor promotie naar nationaal voetbal af te dwingen. Vooralsnog zonder succes, maar “derde keer goede keer” is dit jaar de leuze bij de blauwen met stamnummer 3861.

De Pinte is bescheidener met de prognoses. We gaan weliswaar voor de kampioenstitel, maar dan eerder van de rechterkolom en al wat beter is wordt in dank aanvaard. De voorbereiding van coach Steven De Groot en zijn poulains was veelbelovend, enkel jammer dat redelijk wat mogelijke effectieven voorlopig met blessureleed moeten toekijken.

Dat JV uiteindelijk, na een al bij al evenwichtige partij, niét minstens één punt behaalde mag toegeschreven worden aan het teveel morsen met doelkansen, een zwak eerste deel van de tweede helft en vooral de knappe prestatie van thuisdoelman Jonas Godijn, dé man van de match.

BEZOEKERS DRINGEN WIL OP

Na de gebruikelijke kennismakingsronde, met op de 10' een kans voor thuisspeler Van De Wattijne, nam De Pinte de wedstrijd resoluut in handen. EEG-doelman Godijn redde in de 13' spectaculair op de krachtige kopbal van Nicolas Steelant. De bezoekers gaven niet af en Julio Pereira Bravo en Jelte De Coninck hadden kunnen scoren. Na wat tumult bij een gele kaart voor Basri Erikçi (39') kon de thuisploeg het evenwicht herstellen.

De rust leek eraan te komen met een brilscore tot in de 41' Jonathan Verstraete centerde vanop links en na ingreep van de Elene-keeper de bal tegen Julio caprioleerde, waarna het leder in doel verdween (0-1). Bijna verdubbelde zelfde Julio vlak voor rusten de score, diens schot bleek te zwak.

Verdiende 0-1-voorsprong halfweg voor aanvoerder Sandrijn en maats, het had net iets meer mogen zijn.

TRAINER CASIERIS GRIJPT IN

Het moet er gestoven hebben in de kleedkamer van de thuisploeg, waarna coach Casieris na de pauze van tactiek veranderde door meer met de “lange bal” te spelen.

JV verloor de grip op de wedstrijd en slikte in nog geen 20 minuten liefst drie doelpunten. Tweemaal via Sam De Nauw op assist van Van Der Haegen en éénmaal door een opportune Jeroen Schoukens (49', 61' en 68' 3-1). De bezoekers leken knock out.

Coach De Groot greep in. Hij bracht Oguzhan Cesmeli en Sammy Kesteloot in het spel om terug wat meer doelgevaar te scheppen. De jacht op een tweede goal werd jammer genoeg bruusk afgebroken toen Pinte-doelman Fréderique De Vleesschauwer de schouder bezeerde bij een charge en ondanks lange verzorging de strijd moest staken. Sven Vanderghote nam diens plaats in.

Rustte de thuisploeg te vroeg op zijn lauweren? Hoe dan ook, het slotoffensief van de Pintenaars mocht er best zijn en zonder schitterend keeperswerk van Godijn en een al dan niet terecht afgekeurd doelpunt wegens buitenspel was de “slag bij Zottegem” onbeslist geëindigd. Een geweldige trap van Jonathan Verstraeten werd door de keeper uit de winkelhaak getikt (79'). Jonathan, voor velen de beste Pintenaar, haalde alsnog zijn gram en lukte op de 85' met een geplaatste bal de 3-2. Het was schudden en beven voor de thuisploeg wanneer Jelte De Coninck “de 3-3” op de paal knalde en toen de bal toch tegen de netten vloog via Julio ging de vlag van de lijnrechter de lucht in. Voor velen onterecht maar de videoref stuurde zijn kat, dus we zullen het nooit weten.

Een ontgoochelde JV-supporter besloot: jammer, jammer, jammer!

DE PLOEG:

Fréderique De Vleesschauwer, Sandrijn De Schepper, Kjell Vandevyvere, Jelte De Coninck, Julio Pereira Bravo, Nicolas Steelant, Victor Courtens, Basri Erikçi, Stijn Vervust, Malang Jarjue, Jonathan Verstraete, Sven Vanderghote, Oguzhan Cesmeli, Sammy Kesteloot, Matthias Boone.                                                                                                                                                                                               (Eric Sn)