Wedstrijdverslag De Pinte-Geraardsbergen (Hofman Cup)

DE PINTE 3 - SV GERAARDSBERGEN 1

(STRAFSCHOPPEN 5 - 4)

Een aantal kernspelers was niet inzetbaar, waardoor coach Steven De Groot moest “schuiven” met zijn beschikbare manschappen. Geen wonder dan ook dat tegenstander SV Geraardsbergen (tweede provinciale) in de beginfase van de derde wedstrijd voor de Hofman Sport Cup zich niet liet opzij zetten door de nieuwe eersteprovincialers uit De Pinte. Meer zelfs, na 18' kwamen de mattentaartenbakkers via Timmy Devuyst op voorsprong (0-1).

Minder dan tien minuten later was het rijk van de bezoekers uit. Cédric Buyck scoorde de gelijkmaker voor Jong & Vlug (26' 1-1) en van dan af domineerde de thuisploeg het duel.

Voor de rust werd niet meer gescoord, doch na de pauze begaf de Geraardsbergse afweer. Jonathan Verstraete scoorde tweemaal (53' 2-1 en 77' 3-1), meer dan voldoende voor de overwinning.

Malang Jarjue, pas aangesloten bij onze club, debuteerde met een knappe prestatie!

Ook in de strafschoppenronde toonden de Pintenaars zich de beteren met 5-4 als resultaat. Karel Hellebaut, Thibo Moors, Inigo Masselyne, Jelte De Coninck en Julio Pereira Bravo haalden 5 op 5. Pinte-doelman Fréderique De Vleesschauwer stopte de penalty van Nicolas Crombé.

Volgende zondag 27 augustus laatste wedstrijd in de voorronde van de Cup. Om 17 uur treden de rood-witten aan op en tegen Kluisbergen Sportief. Beide ploegen delen samen met Eine, Bambrugge, Machelen en Belzele de derde plaats (6 punten) in de tussenstand van de Hofman Sport Cup. Jong Zulte en Drongen zijn de ongeslagen leiders met 9 op 9. De nummers één en twee in de eindstand gaan door naar de volgende ronde.

JV SPEELDE MET:

Fréderique De Vleesschauwer, Sandrijn De Schepper, Kjell Vandevyvere, Cédric Buyck, Sammy Kesteloot, Jonathan Verstraete, Jelte De Coninck, Julio Pereira Bravo, Malang Jarjue, Victor Courtens, Basri Erikçi, Thibo Moors, Inigo Maselyne, Karel Hellebaut, Nicolas Steelant.             (Eric Sn/EDB)