Verslag terugwedstrijd eindronde eerste prov. De Pinte-Aalter (+foto's)

DE PINTE 0 – AALTER 2

(HEENWEDSTRIJD: AALTER 1 - DE PINTE 1)

(Onder het verslag een link naar de wedstrijdfoto's van Jan Lecompte)

Wie dacht zondagnamiddag afscheid te nemen van de Pintse toppers van het voorbije seizoen kwam van een kale reis terug. Jong & Vlug speelde in de terugwedstrijd van de eindronde eerste provinciale niet met zijn worldtourploeg maar stelde de continentale ploeg op. In voetbaltermen: de beloften speelden tegen Aalter. Er viel wat voor te zeggen: een club die volgend seizoen in vierde provinciale een herstart neemt heeft in de interprovinciale eindronde niets te zoeken. Stel je voor: in de komende weken nog een uitwedstrijd naar een Antwerpse en/of Limburgse club, enkel en alleen voor de fun.

Jelte De Coninck en Matthias Boone waren wel als toeschouwer aanwezig en konden na de wedstrijd afscheid nemen van hun trouwe supporters. Diezelfde supporters hadden dan wel de gelegenheid kennis te maken met een groot deel spelers die volgend seizoen zullen deel uitmaken van de Pintse A-kern. Jary Haeck en Pieter Lecompte deden wel een belletje rinkelen, maar zondag lieten onder andere Benjamin Martens, Andres Vandenhemel, Tom Meulemans, Stephen De Neve en doelman Julian Vermassen (om maar de meest opvallende spelers te noemen) aan de toeschouwers zien dat ze wel degelijk iets in hun mars hebben.

Winnen tegen Aalter was uiteraard te hoog gegrepen. De tam-tam had in het Aalterse de voorbije dagen geroffeld en het blijde nieuws van de nakende overwinning tegen De Pinte in alle uithoeken van De Crem-city verkondigd. De Eendracht-supporters waren dan ook in grote getale komen opdagen.

VEEL ENTHOUSIASME

De jonge thuisploeg speelde goed georganiseerd en zeer enthousiast. Coach Timothy De Witte had het zelfvertrouwen van zijn poulains opgekrikt bij zoverre dat de eerste serieuze doelkans voor De Pinte was. Benjamin Martens kwam alleen voor Aalter-doelman Van Heule, verloor zijn koelbloedigheid en trapte de bal naast het doel (5').

Aalter speelde grotendeels op de helft van JV maar deed dat zeer slordig en benutte de geboden kansen niet. Het leverde hen wel een tiental hoekschoppen op, doch verder dan één doelpunt in de 19' kwamen ze niet. Robbe Smessaert kopte van dichtbij een voorzet van Verplancke voorbij Pinte-keeper Julian Vermassen (0-1). Topschutter Persan, Smessaert en Singeot kwamen dicht bij een tweede treffer maar de Pintse defensie met een sterke aanvoerder Andres Vandenhemel hield de schade aan de rust beperkt tot het kleinste verschil.

THUISDOELMAN VERMASSEN WIL NIET WIJKEN

Ook in de tweede helft bleef Aalter veelal in balbezit, openingen vinden in het JV-pantser bleek echter moeilijk. De jonge garde van De Pinte verweerde zich goed maar zelf kansen creëren lukte steeds minder. Bij sommige spelers sloeg de vermoeidheid toe.

Twintig minuten voor het einde legde Leander Maenhout, met een gekruiste “schuiver” de eindstand vast, dat na een actie van het duo Smessaert-Waegebaert (70' 0-2). Julian Vermassen pakte uit met enkele fraaie tussenkomsten en behoedde zijn ploeg voor een ruimere nederlaag. De wedstrijd bleef sportief tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van Gulck die een rustige namiddag had.

Jong & Vlug De Pinte beleefde een onvergetelijk seizoen in eerste provinciale. De club slaat een bladzijde om, afwachten wat de toekomst brengt.

Eendracht Aalter speelt samen met Hoger Op Kalken de interprovinciale eindronde. Wie weet nationaal voetbal tegemoet. We wensen hen alle succes toe!

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Bram Martens, Andres Vandenhemel, Pieter Lecompte, Lieven De Keukeleire, Brian Spiessens, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Charlie Heymans, Tom Meulemans, Jolan Heyse, Jary Haeck, Arthur Matthijs, Leon Bruyneel.                                  (EricSn/EDB)

https://photos.app.goo.gl/5s4c46J7zcceh1F43