Ruim 20 kernspelers aan het werk tegen Moortsele

DE PINTE 0 - MOORTSELE 2

Het "puzzelwerk" is begonnen voor T1 Davy Hautekeete. Tegen 1 september, start van de competitie, wil hij met een stevig geheel St.-Denijs partij geven.

De oefenpartij, donderdagavond tegen Moortsele, was ook voor de supporters de gelegenheid kennis te maken met een groot deel van de ruime Pintse kern. Jong & Vlug speelde in de tweede helft met een totaal andere ploeg. Veel jongeren kregen hun kans. Enkel Robbe Buys bleef de ganse match tussen de doelpalen en speelde een sterke partij.

In de eerste helft hadden Fabrice Vanden Abeele en Otto Rabaey de kans om JV op voorsprong te trappen. De bezoekers vergrootten de druk kort voor de rust en scoorden via de voet van een Pintenaar de 0-1 op de 40'.

Na de pauze verdubbelde Moortsele de voorsprong toen het in de beginminuten een strafschop mocht nemen (0-2). Voor De Pinte waren Arthur Matthijs en Louis Lenaerts (bal tegen de winkelhaak) dicht bij de eerredder.

Zondag a.s. 4 augustus wacht een volgende opdracht voor de rood-witten. Op het terrein van FC Destelbergen wordt de terugwedstrijd van de eerste ronde van de Hofman Sport Cup gespeeld. Aftrap om 16 uur. Destelbergen won vorige zondag de heenmatch op Moerkensheide met 0-3.                       (EricSn)