Oefenwedstrijd: Petegemse jeugd scoort, De Pinte niet

DE PINTE 0 - SPARTA PETEGEM 2

Het werd een pittig duel op het A-terrein van Moerkensheide onder behoorlijke belangstelling. Sparta Petegem kwam het veld op met een selectie van beloften en U19, bij JV recupereerde coach Davy Hautekeete enkele spelers die voor het eerst aan de aftrap stonden. Nieuwkomers Simon Coene, Arne Van Craen en Bram De Borchgrave stonden bij de basiself, net als Pieter Lecompte. Na de rust konden de Pintse supporters ook kennis maken met Louis Lenaerts  en David Vanden Bogaerde.

De eerste helft was er een licht veldoverwicht van de groen-zwarte bezoekers die knap voetbal brachten. Thuisdoelman Robbe Buys hield in de 27' met de voet de 0-0 op het scorebord. Jammer genoeg kreeg Robbe bij een volgende Petegemse actie de bal niet voldoende onder controle en maakte een fout. Ref Bottequin floot strafschop. Maxim Volckaert trapte de bal hard tegen de netten (29' 0-1).

De Pinte zorgde voor té weinig gevaar voor doel en ook Petegem kon in de "16" niet meer overtuigen. Beide keepers werden niet meer verontrust. Ruststand 0-1.

Ongewijzigd elftal bij de thuisploeg bij het begin van de tweede helft, maar wel onmiddellijk meer druk voor het bezoekende doel. Tweemaal Arne Van Craen en een kopbal van Jary Haeck hadden De Pinte op gelijke hoogte kunnen brengen.

Vlak na de eerste vervanging bij De Pinte was de concentratie achteraan blijkbaar zoek en daarvan profiteerde Petegem om tegen het spelbeeld in een tweede keer te scoren (61' 0-2).

T1 Davy Hautekeete gaf alle bankzitters de gelegenheid om aan het spel deel te nemen en het ontbrak zeker niet aan wilskracht. Petegem-doelman Yentl Van Severen wist echter met alle ballen raad. Zo hield hij een mooi schot van Joran De Dapper uit zijn doel en ook een doelkans van Cedric De Smet van dichtbij maakte hij onschadelijk.

Het verlies tegen de klasbakken van Petegem is op zich niet zo erg. Dat er na vier voorbereidingswedstrijden nog geen enkel doelpunt werd gescoord is zeker een minpunt. Er is nog werk aan de winkel...

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Julian Vermassen, Simon Coene, Stephen De Neve, Pieter Lecompte, Cedric De Smet, Otto Rabaey, Louis Lenaerts, Arne Van Craen, David Vanden Bogaerde, Laurens Elias, Lucas Algoed, Jary Haeck, Andres Vandenhemel, Joran Dedapper, Matthias Vandenbroucke, Bram De Borchgrave.                                                    (EricSn)