JV De Pinte - AA Gent: geslaagd voetbalfeest! (update)

DE PINTE 0 - AA GENT 2

Ook dit jaar koos AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck Jong & Vlug De Pinte als eerste tegenstander in de voorbereiding. Sportpark Moerkensheide was goed gevuld en de supporters van beide clubs maakten er tot in de late uurtjes een heerlijk voetbalfeest van.

De thuisploeg, onder leiding van coach Steven De Groot, stelde zijn nieuwe spelers voor aan het grote publiek. Zij werden aangevuld met de gevestigde waarden en enkele beloften die oog in oog stonden met hun idolen van de Buffalo's. Het resultaat mocht er alvast zijn, één tegendoelpunt in elke helft. Alleen het verhoopte tegendoelpunt viel niet, dat zal voor volgend jaar zijn.

Ook AA Gent zette een groot deel van zijn kern aan het werk. Nieuwkomer Inbrum opende de score; na de rust - en met tien nieuwe spelers - liepen de Gentenaars verder uit via Sarda. De jonge Raskin speelde in de eerste helft een opvallende partij.

DE PLOEGEN:

JV De Pinte: Frédérique De Vleesschauwer, Sven Vanderghote, Matthias Boone, Cédric Buyck, Oguzhan Cesmeli, Victor Courtens, Jelte De Coninck, Sandrijn De Schepper, Basri Erikçi, Jary Haeck, Sammy Kesteloot, Sander Maertens, Lamin Sawo, Nicolas Steelant, Kjell Vandevyvere, Jonathan Verstraete, Pavel Verstraete, Alexander Van Lancker, Pieter Lecompte, Benjamin Martens en Otto Rabaey.

AA Gent eerste helft: Thoelen, Gigot, Burssens, Matton, Sylla, Kabanga, Kalu, Raskin, De Smet, Marcq en Inbrum.

AA Gent tweede helft: Thoelen, Pieters, Gonzalez, B. Verstraete, Sarda, Dejaegere, Adilson, Cagro, Bjedov, Avila en Esiti.                           (Eric Sn)