Er wordt weer gescoord op Moerkensheide!

JV DE PINTE 1 – SV SOTTEGEM B 0

Sinds het begin van deze oefencampagne beschikt JV De Pinte op het A-terrein terug over een perfect werkend scorebord. 't Is te zeggen, alvast de kant van de bezoekers want de rood-witte thuisploeg slaagde er de voorbije vier beker- en oefenwedstrijden niet in om te scoren. De thuissupporters kregen enkel de “nul” te zien.

Daar is nu een einde aan gekomen. Zondagnamiddag verloste Louis Lenaerts de JV-aanhang van dit groeiend complex en zijn doelpunt was meteen ook goed voor de eerste overwinning in de voorbereiding.

De (tweede) beloften die een dag eerder speelden tegen Ursel B zullen niet akkoord gaan met deze inleiding, want inderdaad Sebastien Van Renterghem en Arnaud Goossens scoorden zaterdagnamiddag al.

Terug naar de A-kern, die met het bezoek van Sottegem B een ploeg te bekampen kregen die straks eveneens in derde provinciale (C) uitkomt. Nu we stilaan de seizoensstart naderen alvast een goede waardemeter. Tom Meulemans, Benjamin Martens en Jolan Heyse waren er voor het eerst bij. De beste indruk maakte het solide verdedigerstrio Laurens Elias, Lucas Algoed en Jary Haeck. Men zal van goede huize moeten zijn om hen uit de ploeg te spelen.

De start van de wedstrijd was veelbelovend voor De Pinte dat de Zottegemnaars op eigen helft drukte. Halfweg de eerste helft namen de geel-blauwen het commando over maar net als de JV'ers kwamen ze niet verder dan één doelkans. Keepers Julian Vermassen (JV) en Tom Van Eerstvelde (SV) moesten geen wonderen doen om de stand aan de rust op 0-0 te houden.

In de tweede helft kregen we een omgekeerd scenario, eerst Sottegem de betere ploeg daarna De Pinte dat stilaan de evenknie werd. De pas ingevallen Fabrice Vanden Abeele kwam in de 55' oog in oog met de bezoekende doelman maar die stopte de bal. Voor de winninggoal was het wachten tot de 77' toen Benjamin Martens de bal in de voeten van Louis Lenaerts legde die van kortbij in doel besloot (1-0). De overwinning kwam in de slotfase niet meer in gevaar.

Pech voor Tibo Haeck die met een knieblessure van het veld moest.

DE PLOEG:

Julian Vermassen, Laurens Elias, Lucas Algoed, Jary Haeck, Tibo Haeck, David Vanden Bogaerde, Arthur Matthijs, Matthias Vandenbroucke, Bram De Borchgrave, Tom Meulemans, Benjamin Martens, Stephen De Neve, Louis Lenaerts, Simon Coene, Fabrice Vanden Abeele, Jolan Heyse, Robbe Buys.

**********

BELOFTEN ZATERDAG: DE PINTE 2 – URSEL 4

Eerste oefenpartij van de (tweede) beloften.

JV speelde met: Gaetan Brasseur, Jordy Haemelinck, Ahmad Almohammad, Guillaume Wattyn, Bram Verkerken, Michiel De Langhe, Victor Matthijs, Gilles Van Cauwenberghe, Bert Seynhaeve, Bram Martens, Arnaud Goossens, Louis Clerens, Sebastien Van Renterghem, Aron Fiers.                                                                                                                                                                                                    (EricSn)