Zevergem - JV A had alles wat een derby vereist

VC ZEVERGEM 1 – JV DE PINTE A 1

De voetbalhongerige Pintse supporters trokken massaal, velen per fiets, naar de buren van Zevergem voor de openingsmatch van de competitie. Een goed idee van de Oostvlaamse Voetbalbond om op de eerste speeldag zoveel mogelijk derby's op het programma te zetten. De Zevergemse kassier vaarde er wel bij. Zowel VC als JV starten niet zonder ambitie aan dit voetbaljaar. Coach Davy Hautekeete van de rood-witten liet in een kranteninterview vorige week duidelijk in zijn kaarten kijken: “wij willen promoveren”. Met ongeveer dezelfde spelers als waarmee vorig seizoen een succesvolle start werd genomen en allemaal een jaartje ouder is enige ambitie zeker niet misplaatst.

Voor de clash aan de Boeregemstraat moest Laurens Elias wel forfait geven, dit vanwege een hamstringprobleem. Ook Pieter Lecompte ontbrak. Het doet altijd plezier om oud-JV-spelers nog eens aan het werk te zien. Bij Zevergem zijn Bart Schollaert en Rikkie De Sloovere nog steeds vaste pionnen in de kern van coach Bogaert die aan een nieuwe carrière als trainer begon. Bart moest zich aan het uur laten vervangen wegens pijn. De 47-jarige Rikkie, de “Alessandro Valverde van het voetbal” weet als geen ander met een minimun aan lopen het maximum uit zijn voetbalkennis te halen. Hij was een van de beteren van zijn team.

VEELBELOVENDE START

Het werd niet de meest verfijnde derby, toch kon de spelers zeker geen gebrek aan motivatie verweten worden. Bij momenten ging het er bitsig aan toe, doch scheidsrechter Jonas Peire behield de controle. De Pinte bezondigde zich nogal eens aan onnauwkeurige lange ballen. Aangemoedigd door de vele rood-witte supporters en een “harde kern” in topconditie namen de bezoekers de eerste helft voor hun rekening. Zevergem bood de nodige weerstand maar in de “16” kwam het meeste gevaar toch van Jong & Vlug.

Bram De Borchgrave zorgde voor het eerste doelgevaar met een bal op de deklat (3'). Na dik 20' een reuzenkans voor Rob Van Den Berghe die van dichtbij het doelgat miste. Kort voor het halfuur kwam De Pinte op voorsprong. Otto Rabaey ging op thuisdoelman Nicolas Haerens af en deze laatste liep onze spits omver. Geel voor de keeper en strafschop voor JV! Aanvoerder Thibo Moors legde het leder op de stip en schoot de bal hard tegen de Zevergemse netten (30' 0-1).

Logischerwijze stak de ploeg van coach Bogaert een tandje bij. Aanvankelijk zonder veel problemen voor de Pintse verdediging. Pas in de slotminuut van de eerste helft moest doelman Julian Vermassen een goed gemikt schot van De Sloover uit de winkelhaak boksen. Prima van onze portier!

IEDEREEN TEVREDEN?

Geen wijzigingen bij de bezoekers bij de start van de tweede helft. Onmiddellijk volgde een belegering van het Zevergemse doel. Keeper Haerens wist niet waar eerst gekeken toen in de 48' zijn heiligdom een schietkraam werd. Driemaal leek de 0-2 in de maak maar eerst de keeper, dan een verdediger die de bal van de doellijn haalde en ten slotte de deklat voorkwamen het mogelijks beslissende doelpunt. Dichter bij die tweede goal zouden de Pintenaars niet meer komen.

De thuisploeg werd stilaan de betere ploeg, zij het niet té fanatiek. Hoe dan ook, toen Sander Evens in de 61' Bart Schollaert verving dacht de Pintse aanhang zeker niet dat diezelfde Sander een dikke vijf minuten later de pret zou bederven. Helemaal ongedekt kon hij een voorzet naast onze doelman binnen tikken (67' 1-1).

Even leek rood-wit het noorden kwijt. Meteen het signaal voor Davy Hautekeete om zijn invallersbank leeg te maken. Nathan Bruynoghe, Arthur Matthijs, Andreas Vandekerckhove en Simon Coene werden in de strijd geworpen. Het slotoffensief bracht nog enkele knappe acties op de weelderige grasmat. Zo zagen we een ferme halve omhaal van Tom Meulemans en helemaal op het einde mocht de aanval van het duo Nathan-Arthur best gezien worden.

Het bleef 1-1. Een echte derby-uitslag. Iedereen content. Of toch niet? In elk geval een leuke voetbalavond die deed verlangen naar meer. Dat kan al op kermiszaterdag 11 september met de eerste thuismatch voor De Pinte tegen Massemen B. Aftrap om 19u.30 op het A-terrein van Moerkensheide. Met opnieuw veel enthousiaste fans.

DE PINTE SPEELDE MET:

Julian Vermassen, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Tom Meulemans, Thibo Moors, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Arthur Matthijs, Nathan Bruynoghe, Simon Coene, Andreas Vandekerckhove.                                                                                                                                                                                                           (EricSn)