Wedstrijdverslag JV De Pinte B op KFC Kluisbergen

KFC KLUISBERGEN B 1 - JV DE PINTE B 4

GAETAN BRASSEUR REDT DE MEUBELEN IN DE 1ste HELFT, DE PLOEG ZORGT VOOR DE EERSTE 3-PUNTER IN DE 2de HELFT

Na vorige week de openingsspeeldag te mogen starten, trokken we deze week naar het verre en mooie KFC Kluisbergen, traditieclub in de provinciale reeksen en gekend voor zijn ietwat typisch A-plein. De ploeg zocht bevestiging na de goeie voetballende prestatie van vorige week en was gebrand om deze keer de 3 punten niet te laten ontglippen. Een paar wijziging in de selectie van de coach, Luka Geldof kwam Viktor Everaert vervangen op rechts na het oplopen van een lichte blessure vorige week. Thibaut Van Riet en Arno Ooms werden het nieuw centraal duo waardoor Joran een rijtje vooruit schoof ten koste van Ralph Hulshof en Pieter Lecompte maakt voor het eerste in lange tijd zijn terugkeer op linksachter. De extra motivatiespeech van Ben Achtergaele moest duidelijk voor extra pit zorgen en toonde aan dat de groep er klaar voor was, we moesten en zouden 3 punten pakken met goed voetbal.

De scheidsrechter gaf het eerste fluitsignaal en de bal ging aan het rollen op Kluisbergen. In de eerste minuten van de wedstrijd wachtte beiden partijen elkaar wat af maar na 5 minuten schoot JV B als eerste in actie. Met goed stoorwerk dwongen we een paar kleine kansjes af maar echt grote kansen bleven uit in de openingsfase van de wedstrijd. Het bleek al rap dat KFC een heel andere tegenstander was dan het pottige Opbrakel van vorige week. Nadat wij als eerste wakker schoten, kreeg Kluisbergen de eerste goeie kans vanop links. Na de eerste minuten van de wedstrijd kreeg Naïm Langeraert een stevige tik op de enkel en dat bleek later dan ook effect te hebben voor zijn spel. In de opeenvolgende fase gaat Viktor Van Riet terug goed druk gaan zetten op de centrale verdediger en keeper van KFC waardoor er verwarring ontstaat, de bal wordt slecht weggewerkt, Luka Geldof stond op de juiste plaats en werkte (met een klein gelukje) zorgvuldig af, 0-1 na 7 minuten.

Nadien verdween JV een klein beetje uit de wedstrijd, het voetbal kwam er niet echt uit, de individuele acties lukten niet op de flanken en het inspelen van achteruit verliep ook niet op rolletjes. Na een twintigtal minuten moest Gaetan Brasseur zijn beste versie naar boven halen en pakte uit met 2 fantastische reddingen, eigenlijk een gemaakt doelpunt die werd verhinderd door onze keeper. Voor JV het signaal om zich terug in de wedstrijd te knokken! Helaas was dat in de eerstvolgende 10 minuten niet het geval, Kluisbergen nam verdiend de bovenhand en kreeg nog enkele grote kansen, Gaetan stond opnieuw goed op te letten en bevond zich elke keer op de juiste plaats. Hij pakte uit met een goeie voetreflex en als hij dan toch werd geklopt, stond gelukkig Thibaut Van Riet goed op te letten om een doelpunt van de lijn te halen. Het had altijd 2-1 kunnen of misschien wel moeten staan voor Kluisbergen. Tussendoor pakte onze kapi nog eens uit met een flits die jammer genoeg op de deklat uiteenspatte. We gingen met 0-1 de rust in maar we waren gebrand om beter te doen in de 2de helft.

Naim werd gewisseld aan de rust die een schim was van zichzelf na de toch wel harde interventie die eerder werd vernoemd. Ralph kwam in de ploeg mits een paar verschuivingen. Pieter Lecompte mocht zich uitleven een rijtje hoger, Arno Ooms terug op de linksachter en Joran Dedapper vatte terug post centraal in de verdediging. De rood-witten begonnen scherp aan de tweede helft en begonnen vaak op de rechterflank van Stephen De Neve, die overigens een zeer sterke match speelt. Zowel verdedigend als aanvallend bracht de nummer 2 veel bij.

Na 57' werd dat dan ook beloond met een scherpe assist op het voorhoofd van Robbe Van Hoecke, die de bal mooi binnen kopt als een volleerde spits. 0-2 en de ban was gebroken. Robbe, die vorige week man van de match was, gaf direct terug bevestiging en eist terug een belangrijke rol op in deze wedstrijd. Op het uur pakte Viktor Van Riet uit met een sollicitatie naar het doelpunt van het seizoen. Een dribbel tussen 2 man, die laatste werd dan nog eens uitgekapt en dan haalde hij uit van op een meter of 25 richting de verste winkelhaak! Zowel Viktor als de ploeg wisten niet wat er gebeurde want enkele momenten eerder miste diezelfde nummer 9 een binnenschuiver in de kleine baklijn, 0-3 op het plein van Kluisbergen.

Net op tijd want direct na zijn goal werd Viktor afgelost door een loepzuivere spits, Guillaume Wattyn, terug van weggeweest maar met veel zin! En dat bleek ook direct, hij zocht direct de combinatie met Robbe en Luca, die laatstgenoemde werd dan ook alleen voor doel gezet maar maakte de verkeerde keuze door niet voor eigen succes te gaan. Mooie uitgespeelde kans die het begin was van een hele reeks kansen, zowel Thibaut, Guillaume en Milan Geldof (die er ondertussen in was gekomen voor zijn tweelingsbroer) konden de 0-4 niet op het bord zetten. Stephen deed dan nog eens ultieme poging met een fantastische actie die hij zelf opzet vanuit rechtsachter, maar ook zijn geniale ingeving strandde op de deklat.

Joren Engelbeen kreeg nog 20 minuten om zich te bewijzen want na een zuivere hattrick vorige week bij de beloften zocht ook hij naar bevestiging en een plaatsje in de B-kern. Een kwartier voor einde kreeg hij dan ook een kans buiten de 16 maar de bal ging jammer genoeg over. Het was al even geleden dat KFC Kluisbergen werd vernoemd in het wedstrijdverslag maar ook zij zetten ondanks de 0-3 op het scorebord nog een slotoffensief in. Het spel ging goed over en weer en er kwamen weer kansen langs beide kanten. Joran en Thibaut bleven verdedigend secuur en ook Gaetan moest nog tot 2 maal toe een puike redding uit zijn handschoenen toveren.

Na enkele kansen van de thuisploeg kregen de bezoekers iets meer ruimte en dat zette zich om in nog een extra doelpunt. Pieter met een individuele actie op de linkerflank en met een zwevende bal vond hij het net. 0-4 en de wedstrijd was gespeeld. Op het einde van de wedstrijd kreeg de thuisploeg toch zijn verdiende eerredder via de aangestormde Kevin Vanderkerken in de tweede zone. Jammer voor JV maar wel verdiend voor KFC. Een leuke partij met een nog leuker resultaat, 1-4 en 3 welverdiende punten. Dat smaakt naar meer!

Opmerkelijk: JV B scoort 8 keer in 2 wedstrijden en kent 8 verschillende doelpuntenmakers! Volgende week krijgt JV B het andere Kluisbergen op bezoek en de jonkies zullen er dan ook alles aan doen om die goeie reeks verder te zetten.

MAN VAN DE MATCH: Gaetan Brasseur.

DOELPUNTEN: 7' 0-1 Luka Geldof, 57' 0-2 Robbe Van Hoecke, 59' 0-3 Viktor Van Riet, 74' 0-4 Pieter Lecompte, 86' 1-4 Kevin Vanderkerken.

RANGSCHIKKING IN 4de PROV. C: 1. Jong Zulte 2 wedstr./6 punten; 2. Huise-Ouwegem 6; 3; De Pinte B 4; 4. Opbrakel 4; 5. Zingem B 4.

JONG & VLUG SPEELDE MET: Gaetan Brasseur, Stephen De Neve, Thibaut Van Riet, Arno Ooms, Pieter Lecompte, Joran Dedapper, Luka Geldof, Ben Achtergaele, Viktor Van Riet, Robbe Van Hoecke, Naïm Langeraert, Ralph Hulshof, Joren Engelbeen, Milan Geldof, Guillaume Wattyn.                                        (JoachimVR)