Wedstrijdverslag Heusden B - De Pinte A

HEUSDEN B 0 - DE PINTE A 6

Veel spelers zullen zich hun tripje naar Heusden nog lang herinneren. Naast het ongewone aanvangsuur (13u.), kreeg JV vrijdag te horen dat de accommodatie van Heusden door de brandweer als onveilig werd bestempeld. Dit bracht met zich mee dat de plaatselijke kleedkamers en de kantine niet gebruikt konden worden en dat men letterlijk tussen het hooi de voetbalschoenen moest aantrekken. De troepen van Davy Hautekeete en Timothy De Witte kozen er dan ook voor om de tactische bespreking op de club te houden en aangekleed te vertrekken voor hun negende opdracht van het seizoen.

JV A WALST OOK OVER HEUSDEN B

Ondanks de stevige wandeling richting het veld van Heusden, wegens ook geen parkeergelegenheid, nam JV meteen het heft in handen. Grote kansen bleven uit, maar het was al snel duidelijk dat het verschil in het klassement ook op het veld zichtbaar was. De thuisploeg kwam maar niet aan het voetballen en geraakte nooit uit de greep van de leider in vierde provinciale B. Op het kwartier was het bij de eerste echte grote kans prijs. Otto Rabaey werd op links de hoek ingestuurd, waarna hij het overzicht bewaarde en de bal teruglegde op Fabrice Vanden Abeele. Diens voorzet werd aan de tweede paal rustig aangenomen door Jorrit Heymans, die zijn vijfde van het seizoen koel afwerkte (0-1).

JV op rozen en klaar om het gaspedaal verder in te duwen. Op hoekschop lukte het zondagnamiddag in de eerste helft niet. Dan maar op strafschop dacht JV. Een bal van Otto werd in de 24ste minuut door een verdediger met de hand weggeslagen en de ref besloot de bal op de stip te leggen. Vorige week liet hij zijn scoorders nog thuis, maar een week zonder doelpuntje vond de gretige Thibo Moors welletjes. Bal in de rechterbenedenhoek, de dubbele voorsprong voor JV en Moors zijn 11de van het seizoen (0-2) was een feit.

Voor de meegereisde supporters goed en wel klaar waren met applaudisseren, kon er al opnieuw gejuicht worden. Otto zijn schot werd door de doelman nog gestopt, maar op de knappe rebound van kersverse vader Arne Tillieu had hij geen verhaal (0-3). Kleine Otis mag terecht fier zijn op zijn papa en diens mooie lob! In laatste kwartier van de eerste helft werd niet meer gescoord. Enkel de gekende panna en een voorzet richting de tweede ring van kapitein Laurens Elias waren nog het noteren waard.

ZONDAG PERIODEKAMPIOEN?

Kort voor de tweede helft op gang werd gefloten, werden de hemelsluizen geopend en viel het water met bakken uit de hemel. Tibo Haeck, die op twee gele kaarten stond, maalde er niet om dat Pieter Lecompte zijn plek innam, zodat hij droog plaats kon nemen op de bank. De regen zorgde er wel voor dat het spelniveau wat verwaterde. Er diende al wat meer geknokt te worden en bij de afwerking was het vaak net niet. Een hoekschop van Fabrice werd, tot Otto’s verbazing, door Jorrit van vlakbij over getrapt en ook Moors zijn drie kopballen wilden er net niet in. Maar JV wilde kost wat kost nog een paar extra doelpunten maken. De trainersstaf had namelijk uitgerekend dat een verschil van 5 goals moest behaald worden om volgende week genoeg te hebben aan een gelijkspel tegen FC Latem om de periodetitel binnen te halen.

Zo gezegd zo gedaan dachten de bezoekers en in minuut 70 prikte Moors zijn tweede van de middag na een goal uit het boekje. Matthias Vandenbroucke werd doorgeschoven naar de rechtsachter en met een splijtende pass stuurde hij de ingevallen Rob Van Den Berghe in het laantje. Rob legde de bal panklaar achteruit, waarna hij staalhard werd binnengetrapt door Thibo (0-4). De druk werd opnieuw opgevoerd en het vijfde doelpunt liet niet lang op zich wachten. Simon Coene nam tien minuten voor tijd een indraaiende hoekschop voor zijn rekening en de mee opgerukte Bram De Borchgrave buffelde de forfaitcijfers op het denkbeeldige scorebord (0-5).

Opdracht volbracht dacht men op het veld, tot er plots vanuit de tribune klonk dat er nog een zesde doelpunt nodig was. Lucas Algoed maande zijn troepen opnieuw naar voor en met succes! Victor Van Riet kwam vlak voor affluiten oog in oog te staan met de doelman, maar zijn poging werd gepareerd. Gelukkig was opnieuw topschutter Thibo Moors er als de kippen bij om zijn tweede hattrick van het seizoen binnen te glijden (0-6). Missie volbracht!

JV kan met vertrouwen toewerken naar de clash met de buren van FC Latem volgende zondag. Benieuwd wie zich dan tot periodekampioen kroont? Aftrap om 14u.30.

Man van de match: de eenzame, doorweekte toeschouwer in doel Robbe Buys.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Laurens Elias, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Jorrit Heymans, Arne Tillieu, Thibo Moors, Otto Rabaey, Fabrice Vanden Abeele, Viktor Van Riet, Pieter Lecompte, Rob Van den Berghe, Simon Coene.

TOP 5 IN 4de PROV. B:

1. De Pinte A 9 wedstr./25 punten;

2. Latem B 8/22;

3. VV 9000 Gent 8/18;

4. FC Destelbergen B 9/17;

5. Tenstar Melle 8/16.                                                           (Fabrice VdA)