Wedstrijdverslag De Pinte A op HT Zwijnaarde B

HT ZWIJNAARDE B 2 – DE PINTE A 6

Nu JV A al de volledige linkerkolom van het klassement onder controle hield, stond voorbije zondag met HT Zwijnaarde het eerste duel van een trio staartploegen op het programma. Volgende zaterdag ontvangt men SK Merelbeke en de week nadien gaat het richting Koestraat in Merelbeke voor de ontmoeting met Gent City. Met alle respect, tegen die ploegen punten verliezen zou doodzonde zijn.

Op HT B werd de drieweekse alvast met succes ingezet. De mannen van Zwijnaarde lieten zich niet zomaar opzij zetten en kwamen na een dik uur spel plots terug tot 2-4. De jonge scheidsrechter Wout De Clercq hield de partij stevig onder controle en deinsde er niet voor terug enkele strafschoppen te fluiten. Daar de A-ploeg van Hou ende Trou de derby op VC Zwijnaarde afwerkte waren de Pintse fans zowaar in de meerderheid rond het kunstgras aan de Muilaardstraat.

Onze reporter ter plaatse sprak van een volwassen eerste helft zonder echt grote kansen. Niettemin ging Jong & Vlug de rust in met een voorsprong van twee doelpunten. Voor het eerste Pintse doelpunt tekende het duo Haeck&Haeck. Tibo nam de hoekschop, broer Jary torende boven de thuisverdedigers uit en knikte de 0-1 binnen (15'). Tien minuten later een knappe actie van Otto Rabaey die het spel verlegde naar Andreas Vandekerckhove. De benjamin van de ploeg nam zijn rechtstreekse tegenstander op snelheid en centerde naar doel. Iemand uit de defensie kon zijn pollen niet thuis houden en stopte de bal met de hand. Penalty natuurlijk, een kolfje naar de hand van onze topschutter Thibo Moors die de bordjes op 0-2 bracht (25').

Zwijnaarde kon enkel dreigen met twee afstandsschoten. De ene ging hoog over, de andere vloog naast het doel in de coulissen.

ANDREAS FORCEERT DE 0-4

JV A kwam gretig uit de kleedkamer en dat zouden de thuisspelers geweten hebben. Zeker toen hun doelman zich eventjes Zinidine Zidane waande en een heuse dribbel begon in de eigen zestien. Pech voor hem, Andreas liep in de weg en die werd dan maar simpel tegen de grond gewerkt. Opnieuw strafschop, met het logische gevolg: Moors liet ook die kans niet liggen (49' 0-3).

Andreas Vandekerckhove zullen ze niet snel vergeten in Zwijnaarde(Gent). Een aanval begonnen met goed werk van Otto en via enkele tussenstations belandde de bal bij "boeman" Andreas. Deze keer liet hij zich niet in de grond boren maar schoot laag overhoeks zijn eerste A-doelpunt van het seizoen binnen. En of het verdiend was! (52' 0-4).

Hadden de Pintenaars op hun adem getrapt, waren ze gewoon voldaan of wilden ze hun doelman Robbe Buys eens aan het werk zien? Hoe dan ook, HT mocht na een dik uur spelen plots twee (terechte) strafschoppen nemen. Skander Bohyn (66' 1-4) en Jizo Van Lancker (68' 2-4) brachten terug wat spanning in de partij.

De reactie van de bezoekers liet niet op zich wachten en het gaspedaal werd terug wat harder ingeduwd. Een goed spelende Rob Van Den Berghe stelde de HT-doelman nog eens op de proef. Die moest de knal van Rob lossen waarna de goed gevolgde Thibo Moors er als de kippen bij was om de 2-5 binnen te tikken (76'). Zijn 17de van het seizoen, waar gaat dat eindigen?

Alhoewel de match nu zeker gespeeld was, werden de kijkers geanimeerd tot het slot. Minder dan tien minuten voor tijd mocht JV inwerpen op links. Tibo Haeck zag de ingevallen Fabrice Vanden Abeele helemaal vrij staan. Fabrice kreeg de bal, draaide goed open en schoof de bal aan de rand van de “16” buiten het bereik van de doelman, precies in het hoekje (81' 2-6). Om te eindigen nog éénmaal de thuisploeg. Die vonden echter onze keeper Robbe op hun weg toen hij met een heuse kattensprong een derde HT-doelpunt vermeed.

De leidersplaats kwam nooit in gevaar. Mede-titelkandidaat Latem B won ook overtuigend (5-0) van Tenstar Melle dat steeds dieper wegzakt. De nummers drie en vier, Destelbergen B en VV 9000 Gent maakten het elkaar knap lastig en zien na een 1-1-gelijkspel de top wat verder wegglijden.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Andreas Vandekerckhove, Nathan Bruynoghe, Rob Van Den Berghe, Thibo Moors, Otto Rabaey, Viktor Van Riet, Arne Tillieu, Arthur Matthijs, Fabrice Vanden Abeele.

TOP VIJF IN 4de PROV. B:

1. JV De Pinte A 11 wedstrijden/29 punten;

2. Latem B 10/26;

3. VV 9000 Gent 10/22;

4. FC Destelbergen B 11/21;

5. Bottelare B 10/18.                                                                (FabriceVdA/EricSn)