Wedstrijdverslag De Pinte A - Latem B

DE PINTE A 1 – LATEM B 1

(WEDSTRIJDBAL GESCHONKEN DOOR DIETER DE VOS, HALLELUJAH-SERIOUS HAPPINESS)

De eerste trofee is binnen voor Jong & Vlug: het A-elftal wint het eerste periodekampioenschap. Meteen is men verzekerd van deelname aan de promotie-eindronde. De meer ambitieuze doelstelling, kampioen worden in 4de B, zal nog zware inspanningen vergen. Bezoeker Latem B bleek immers op Moerkensheide in alle linies de evenknie van de thuisploeg en kon op geen enkel moment weggespeeld worden. Voor de tweede keer dit seizoen (ook Zevergem bleek een taaie klant in de openingswedstrijd) moesten de Pintenaars diep gaan om een gelijkspel af te dwingen. Die puntendeling was dan ook de juiste weergave van het vertoonde spel.

Veel volk zondagnamiddag, met een opvallend grote vertegenwoordiging van Latem-supporters. De blauw-witte aanhang koos duidelijk voor de derby, ondanks de belangrijke zespuntenwedstrijd die hun A-ploeg speelde tegen Sleidinge. Aanschuiven geblazen in de inkomhal waar voor het eerst de coronapas moest aangeboden worden.

Zonder groot veldoverwicht lichte dominantie van de bezoekers in de eerste helft, vooral door beter voetbal op het middenveld. Beide ploegen dwongen enkele kansen af maar de aanvallers toonden zich niet bijster geïnspireerd. Toch stond de eindstand reeds voor de rust op het scorebord.

De meningen waren verdeeld, volgens sommigen ging de Pintse doelman niet helemaal vrijuit bij het Latemse doelpunt. Hoe dan ook, Dag Cannie liet de kans niet liggen en zette de bezoekers op voorsprong (26' 0-1).

Eventjes een domper op het enthousiasme bij de JV-supporters. De rood-witte spelers knokten echter verder en werden beloond vlak voor het einde van de eerste helft. Topschutter Thibo Moors lukte een fraai doelpunt, meteen zijn 14de van het seizoen (45' 1-1).

PERIODETITEL VEILIG GESTELD

Ook in de twee helft was er weinig sambavoetbal te zien. De burenstrijd moest het vooral hebben van de spanning. Op het veld hield scheidsrechter Noël Christiaens de strubbelingen onder controle.

Er kwamen kansen aan weerszijden. Eerst Nathan Bruynoghe, mooie poging maar de bal ging over (47'). Enkele minuten later ontsnapte Otto Rabaey, hij mikte naast. Latem scoorde een tweede keer in de 55', iedereen zag dat er duidelijke buitenspel aan voorafging. De ref keurde logischerwijze het doelpunt af. Aan de overkant had De Pinte moeten scoren na een uur spel. Thibo en Otto liepen elkaar voor de voeten toen ze na een gemeten voorzet van Jorrit Heymans de bal maar in te trappen hadden. Dichter zou de thuisploeg niet meer bij een tweede doelpunt komen. Vooraan was het over gans de match bekeken toch wat te weinig bij de Pintenaars.

De bezoekers moésten winnen om alsnog periodekampioen te worden en zetten alles op alles in de slotminuten. JV-doelman Robbe Buys hield zijn team overeind. In de 85' tikte hij de bal na een vrijschop met een fraaie sprong alsnog over de deklat. Ook de verdedigers speelden een sterke tweede helft.

In de slotfase kwam Jorrit Heymans, zonder onmiddellijk contact, ten val. Hij moest van het terrein geholpen worden. Onderzoek in het ziekenhuis bracht een gebroken enkel aan het licht. Wij wensen hem een spoedig herstel toe.

Zondag 14 november a.s. gaat leider De Pinte op bezoek bij HT Zwijnaarde B. Aftrap aldaar om 15 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Rob Van Den Berghe, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Lucas Algoed, Otto Rabaey, Laurens Elias, Andreas Vandekerckhove, Arne Tillieu, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 en EINDSTAND EERSTE PERIODE:

1. De Pinte A 10 wedstr./26 punten;

2. Latem B 9/23;

3. VV 9000 Gent 9/21;

4. FC Destelbergen B 10/20;

5. Bottelare B 10/18.                                                                                                   (EricSn)