VSV Gent B houdt De Pinte A één helft in bedwang

DE PINTE A 5 – VSV GENT B 0

Het stond in de sterren geschreven: ook VSV B zou JV A niet van de troon stoten. Toch kon de ploeg van speler/trainer Terry De Grande één helft gelijke tred houden met de leiders uit 4B, eens voorbij het uur spelen konden de geel-zwarten niet langer volgen. Dit was eens te meer de verdienste van de Pintse trainers én de ruime groep kernspelers, waardoor op elke positie een evenwaardige doublure voorhanden is. Zo deden deze keer onder andere de broers Thibaut en Viktor Van Riet voortreffelijk hun job. Thibo Moors droeg voor de gelegenheid de kapiteinsband, die zware verantwoordelijkheid belette hem blijkbaar uitzonderlijk niet te scoren. Laurens Elias werd achterin vervangen door Lucas Algoed. Het seizoen is nog lang en er kan nog veel gebeuren, maar enig optimisme naar het eindresultaat toe is meer dan gewettigd!

Rood-wit (JV) tegen geel-zwart (VSV) met niet echt een spetterend begin. De ganse eerste helft had De Pinte licht veldoverwicht, met een Gentse tegenstrever die qua doelkansen het evenwicht hield. Door het nogal rommelig voetbal bleef dat aantal kansen beperkt tot een tweetal per ploeg. Het was wachten tot kort voor de rust om wat meer prangende fases voor doel te zien. De Pinte schoot in de 40' een kans op VSV-keeper Madaleno, aan de overkant ging een hoekschop van de geel-zwarten bijna rechtstreeks binnen.

Uiteindelijk zou Jorrit Heymans, kort voor de kleedkamers werden opgezocht, de thuisploeg een verlossend eerste doelpunt bezorgen. Niet onverdiend, maar ook niet meer dan dat (43' 1-0).

KLASSIEKER OF KERMISKOERS

Was de eerste helft nogal slappe kost, de opkikkertjes tijdens de pauze deden hun werk. Pinte-keeper Robbe Buys moest al snel redding brengen wanneer de doorgebroken Rigaux voor hem opdook. Dit had de gelijkmaker kunnen zijn.

In de koers zijn er renners die een klassieker kunnen winnen van 250km, met daarnaast de kermiscoureurs die aan 200km verzuring voelen in de benen. Dit was zaterdagavond het geval op Moerkensheide. Terwijl de Pintenaars bleven hollen achter de bal, ging het licht bij de Gentenaars na een uur spel stilaan uit. De bezoekende doelman hield zijn team nog eventjes overeind, ondermeer door een kopbal van Fabrice Vanden Abeele te stoppen. Wanneer Jary Haeck op de 62' de 2-0 inkopte waren de drie punten zo goed als binnen voor rood-wit.

Otto Rabaey liet de 3-0 liggen toen hij oog in oog met de doelman kwam (65'). Twee minuten later stak de Gentse verdediging een handje toe en maakte Jorrit er dan toch 3-0 van.

Otto mag men niet te vroeg afschrijven, hij zorgde immers nog voor de forfaitscore. Een assist van Fabrice werd door hem knap afgewerkt (72' 4-0). In de slotfase werd een collectieve actie eveneens door Otto afgerond (82' 5-0). Kort daarvoor had ook Arthur Matthijs dat vijfde doelpunt aan de voet, maar hij vond doelman Madaleno op zijn weg.

Na een aarzelende start dan toch nog een prima resultaat voor de poulains van trainers Hautekeete-De Witte. In de klassering blijft Latem B hardnekkig volgen, nummer drie Tenstar Melle verloor wél punten (zie hieronder). Komende zondag staat een bezoek aan Heusden B op het programma. Aftrap aldaar om 15 uur.

DE PINTE SPEELDE MET:

Robbe Buys, Lucas Algoed, Bram De Borchgrave, Jary Haeck, Tibo Haeck, Matthias Vandenbroucke, Benjamin Martens, Nathan Bruynoghe, Thibo Moors, Jorrit Heymans, Otto Rabaey, Arthur Matthijs, Thibaut Van Riet, Viktor Van Riet, Fabrice Vanden Abeele.

TOP 5 in 4de PROV. B:

1. De Pinte A 8 wedstr./22 punten;

2. Latem B 7/19;

3. Tenstar Melle 7/16;

4. VV 9000 Gent 7/15;

5. Gijzel-Oosterzele B 8/15.                                                (EricSn)